merhabalar,
forumda tecrübeli arkadaşlar/abiler olduğunu düşündüğüm için sormak istediğim bir soru olacak.
2009 model çok az kullandığım 2100 km de bir motorum var ve bunu satmak için internete önceki gün ilan koydum, ertesi gün, cep telefonuma bir mesaj geldi, mesajın geldiği yer +46 ile yani isveç telefon kodlu bir numara, motoru en son kaça verebileceğimi sormuş ve email ile cevap vermemi rica etmiş, bende çok ciddi olmadığını düşünerek şu fiyat olur gibisinden bir mesaj yazdım, dün gece gelen mailde, fiyatı kabul ettiğini paypal bilgilerimi vermem halinde ödeme yapabileceğini, sonrasında kargolama için firmayla görüşeceğini yazmış. arkadşa baya ciddi gibi geldi bana.

uluslararası alım ve satım işlemi yapmamış biri olarak, şimdi sormak istediğim; internetten isveçte bir kişiye motor satmak mantıklı mı.? paypal para transferi için ne kadar kesinti yapar, ayrıca ödeme ile ilgili sorun olma ihtimali var mıdır?(paypal kanalında) kargolama nasıl oluyor, en önemlisi, bu satışın gümrük ve devlet nezdinde bir vergisi / maliyeti nedir? Prosedür nasıl işliyor? Ne yapmam lazım, çok çetrefilli bir durum ise bu işten vaz mı geçmeliyim?
bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi?