Gönderen Konu: internetten motor satışı ile ilgili yardım.  (Okunma sayısı 760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
internetten motor satışı ile ilgili yardım.
« : Şubat 11, 2014, 08:45:07 »
merhabalar,

forumda tecrübeli arkadaşlar/abiler olduğunu düşündüğüm için sormak istediğim bir soru olacak.
2009 model çok az kullandığım 2100 km de bir motorum var ve bunu satmak için internete önceki gün ilan koydum, ertesi gün, cep telefonuma bir mesaj geldi, mesajın geldiği yer +46 ile yani isveç telefon kodlu bir numara, motoru en son kaça verebileceğimi sormuş ve email ile cevap vermemi rica etmiş, bende çok ciddi olmadığını düşünerek şu fiyat olur gibisinden  bir mesaj yazdım, dün gece gelen mailde, fiyatı kabul ettiğini paypal bilgilerimi vermem halinde ödeme yapabileceğini, sonrasında kargolama için firmayla görüşeceğini yazmış. arkadşa baya ciddi gibi geldi bana. :)
uluslararası alım ve satım işlemi yapmamış biri olarak, şimdi sormak istediğim; internetten isveçte bir kişiye motor satmak mantıklı mı.? paypal para transferi için ne kadar kesinti yapar, ayrıca ödeme ile ilgili sorun olma ihtimali var mıdır?(paypal kanalında) kargolama nasıl oluyor, en önemlisi, bu satışın gümrük ve devlet nezdinde bir vergisi / maliyeti nedir? Prosedür nasıl işliyor? Ne yapmam lazım, çok çetrefilli bir durum ise bu işten vaz mı geçmeliyim?

bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi?
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Toyota Club Türkiye

internetten motor satışı ile ilgili yardım.
« : Şubat 11, 2014, 08:45:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Uymazsan trafik kuralına, uyarlar hazır olan imama
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '09
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: internetten motor satışı ile ilgili yardım.
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2014, 09:38:25 »
Ben size şöyle bir olay anlatayım. İnternetten bir araç beğendik. 2011 model megane. fiyatı 25.000 tl idi. neyse adamı aradık. adam telefona cevap vermedi. sonra aksamına kendisi aradı. yurtdışından arıyordu. yurtdışına yerleşmiş felan filan. western unionla 10.000-tl en yakınınızın  birinin adına yollayın dedi. dekontu bana mail atın dedi. bende burdan yola çıkar gelirim dedi. :) sonra araştırdık bu işlerin sahtekarlıktan başka bir şey olmadıgını ögrendik.

O yüzden çok dikkatli olun. Ülkemizde o kadar sahtekarlık, düzenbazlık olayları varki insanlar ne yapacağını şaşırıyor. Bana kalırsa iyice bir araştırın sonra kararınızı verin.
Her trafik kuralı, en az bir hayat kadar değerlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2014, 10:36:48 »
teşekkürler, bana da pek akıllıca gelmedi zaten bu tür motorlar orada daha uygun fiyatlı olması lazım neden buradan bu fiyata düşünmüş olabilir anlamadım zaten..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2014, 11:08:37 »
taa isveçte bulamamış sizimi bulmuş salla gitsin bence...vardır bir dumeni pahalı satabilmek önemli değil sattığın zaman parayı alabilmek yada kafanın ağrımaması bence..3 kuruş ucuz olsun kafam rahat olsun mantığı ile hareket etmek lazım bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2014, 11:21:01 »
Türkiye'de satın başınız ağırmasın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2014, 11:21:39 »
Paypalda ücreti bankaya aktarabilirsiniz sorunsuz. Ücret kesintisi fazla degil.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...