Gönderen Konu: 2011 Corolla'da beklenmedik sorun.  (Okunma sayısı 1910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
2011 Corolla'da beklenmedik sorun.
« : Şubat 10, 2014, 20:54:29 »
Arkadaşlar merhaba. Bugün evden çıkıp her zamanki gibi arabaya bindim. Sonra debriyaja bastım ardından düğmeye arabanın marşı çalıştı, çalıştı ama araba çalışmadı. Tekrar denedim yine aynısı tekrar denedim yine aynısı. Marş motoru çalışıyo ama ateşlemiyor. Sonra bi abi var ona sordum benzini yoktur dedi. Gittim benzin aldım koyduk yine çalışmadı. Sonra abi arabayı salladı falan tekrar bastık bu sefer çalıştı ama canı burnunda gaz pompalayarak falan kendine zor getirdik. Eski kartallar gibi. Şimdi sorum şu o abi bana benzini yok dediği zaman 2 çizgi benzin var gösteriyodu. Benzin olduğu halde neden çalışmadı? Koyduktan sonrada çalışmadı sallayınca çalıştı sorun nerde? 2011 Corolla benzinli düz elegant

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla'da beklenmedik sorun.
« : Şubat 10, 2014, 20:54:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla'da beklenmedik sorun.
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2014, 21:04:11 »
 Öncelikle geçmiş olsun.
Bir çok nedeni olabilir. Yakıt kalitesi ilk akla gelen eğer depoda yakıt olduğu, marş motoru çalıştığı halde. Bundan sonra yakıt pompadının çalışıp çalışmadığına bakılabilir. Arka koltuğun altında bu pompanın sesinin duyulması lazım muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2014, 21:10:43 »
Öncelikle geçmiş olsun.
Bir çok nedeni olabilir. Yakıt kalitesi ilk akla gelen eğer depoda yakıt olduğu, marş motoru çalıştığı halde. Bundan sonra yakıt pompadının çalışıp çalışmadığına bakılabilir. Arka koltuğun altında bu pompanın sesinin duyulması lazım muhtemelen.

+1907
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2014, 21:15:16 »
Abi yakıt pompası çalışmayabilir ama araba daha 19.300 km de. Bozulmuş olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2014, 21:18:03 »
Abi yakıt pompası çalışmayabilir ama araba daha 19.300 km de. Bozulmuş olabilir mi ?

kardeşim olabilir :) Hakan beyin söylediği gibi arka koltuğun ortasında pompanın sesi gelir cızırtı şeklinde. bu şekilde bi kontrol et istersen.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2014, 21:34:50 »
Bu cızırtı şeklindeki ses araba çalışırken mi duyulacak? Çalışmasada her gaz pedalına basışta motor devreye giriyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2014, 21:36:21 »
tam emin olmamakla birlikte kontak açıldığında gelmesi gerekli diye biliyorum abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2014, 23:11:56 »
Kötü yakıt gibi geldi bana geçmiş olsun. Ben aracimi çeyrek deponun altına dusurmemeye özen gösteriyorum eski aracimda yakıttan başım çok agrimisti.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2014, 10:05:55 »
Bu zaten çok küçük bir ihtimal ancak kontrolü kolay ve olası sebepler arasında.

Evet Murat, kontak açıkken sesi duyulur arka koltuk altında. Gerçi araç çalışınca zaten yakıt pompalanıyordur ancak araç çalışmadığında o bölge dinlenerek, pompanın çalışıp çalışmadığı kontrolü yapılabilir. Amaç teşhis sonuçta.
 Diğer yandan depo dolu olduğu halde araç çalışmadı ancak sonradan çalıştı ise, herhalde burada hemen herkesin kötü şekilde tecrübeleri olan yakıtta kalite sorunu bu durumun olası sebepleri arasında ilk akla gelen. Zaten sorun yakıttan kaynaklı ise, depodaki yakıt bittikten sonra temiz ve kaliteli yakıt alıp, yakıt filtresini de değiştirmekte fayda var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2014, 10:17:33 »
Muhtemel sorunlar .Benzin Pompası , benzin filitresi , olabilir benzin pompası arızalı olduğunda veya takılı kaldığında bu hareketi yapıyor bir ustadan öğrendim bu tip durumlarda arabanın benzin deposuna alttan sağlam 5-6 kere vurmak işe yarıyor .Amcamın arabada başımıza geldi yengemi hastaneye götürmüş aracı park etmiş çıkışta marşa basmış araba çalışmamış uğraş uğraş çalışmamış daha sonra bizi aradı bende ustayı aradım anlatım durumu benzin deposuna  vursun dedi amcamda yapmış araba tık çalışmış .Bir ihtimal de filitre tıkanması bu da benzin geçişine müsaade etmediğinden sorun çıkartır. Son ihtimal imobilizer sistemi ve alarm sistemi ilgili sorun oda sıkıntı şu araca hırsız girdiğini sanan araç yakıt pompasının çalışmasını engelliyor ve de araç çalışmıyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2014, 16:11:51 »
Herkese yanıtları için teşekkürler. Araba şuan normal vaziyet çalışıyor. Yakıtla ilgili bir sorun olduğu belli. Tekrarlarsa servise gideriz.