Gönderen Konu: lpg sorunu yeni  (Okunma sayısı 1402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota mutluluktur
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '05
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
lpg sorunu yeni
« : Şubat 09, 2014, 17:51:35 »
2005 corolla 1.6 motor  aracıma 15 gün oluyor yeni lpg sistemi takılalı sistem atiker safe fast obd 2 ilk 1000 km yapıldı ve ayarı yapıldı aydın ilinde yapıldı montajı ,  aracımı aydın dan alıp ağrı iline geldim gelirken sivasta mola verdiğim esnada motor kaputunu acıp bakmak istedim            cünkü kalkıslarda ve vites gecişlerinde tekleme yapıyordu yani gaz yemiyordu araba neyse stop etti aracım sonra calıstırdım benzine aldım bi 5 dakika sıkıntı olmadı sonra gaz a aldım motor kaputunu kapattım yine sorun olmadı ağrı iline geldik aracı ekmek almak için çalışır vaziyette bıraktım geldiğimde stop etmişti yine bu arada belirteyim ilk stop ettiğinde sivas da hava 5 derece idi ağrı da ise -20 idi ayrıca boş olan 40 lt lik kazanım sadece 25 lt alıyor dolu gösteriyor ama :) tamamen dolmuyor kazan göstergesine de baktım boşluk var , ilk kalkışlarda rolanti acayip düşüyor ve benzin lpg farketmiyor hiç rolantisi düşük aracın acil yardımlarınızı bekliyorum aracım orj 120000 km de o kadar temiz kullanmış ki ilk sahibi motorun içinde ki kapağında bile çizik yok  ...

Toyota Club Türkiye

lpg sorunu yeni
« : Şubat 09, 2014, 17:51:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg sorunu yeni
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2014, 18:30:19 »
Aynı sıkıntıyı aynı araçla yaşayan bir arkadaşım vardı.
OBD'yi LPGden ayırdıgımızda tüm sorun çözülmüştü.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota mutluluktur
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2014, 21:49:49 »
selam  ahmet obd 2 cihazı yakıt ayarlaması yapmıyor mu sadece tekleme yada rolantide stop etmesiyle ilgisini anlayamadım obd ne işe yarıyor b internetten araştırıcam.. teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Şubat 09, 2014, 22:05:49
ayrıca aracımla 1640 km yol yatım aydın dan ağrı ya 390 tl yaktı... yaklaşık olarakta 40 lt lik kazanım 31 lt gaz aldı 323km sonra 2. fullemem de 23 lt gaz aldı ortalama 7,12 100km de yakmı sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2014, 08:44:12 »
obd kit atikerde arıza lambası yanmasın diye yapılmıs bir dümendir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2014, 11:44:19 »
Abi Atiker i görünce midem bulanıyor bu kit yüzünde tam 2 kez araç sattım .Arabada ayar felan bırakmıyor sorunsuz araban sorun  abidesi haline geliyor şimdi Lpg li araç bile kullanmıyorum .2006 benzinli e12 kasam var .84 binde abi 100 tl ile şehir içi kış şartlarında 200-220 km civarı yol yapıyorum lpg li olsa 300 yapar heralde ama başım rahat  .Hoplama zıplama silkeleme çekmeme gitmeme gibi sıkıntım yok çok şükür tek marş çalışır giderim .Uzun yolda zaten güzel kullanımda çok güzel değerler yakalanıyor .Dün köye gittim sabit 90 la bazı yerlerde anlık 4,2 -4,5 gibi değerler gösteriyor araç
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota mutluluktur
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2014, 14:21:36 »
ne yapsam acaba tüpü cıkarttırıp montajı yapanın kucağınamı versem acaba :-) biraz daha kullanacağım eğer sıkıntılar devam ederse yapacak bişey yok satacağım babamda punto var 1.3 multijet cok ekonomik sorusuz maşallah olmazsa dizel bi arac alacağım valla kararım değişiyor böyle sıkıntılar olunca ve sıkıntılı seyler duyunca ama ağrı ilinde de dizel arac donuyor ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2014, 15:12:14 »
Sorun aslında lpg li araçta değil atiker li araçta  birde montaj hatası kalibrasyon hatası varsa adama arabayı sattırır .Kardeş eğer sorunsuz lpg li araç kullanacaksan BRC - PRİNS  gibi kendini kabul ettirimiş gerçek sorunsuz markaları taktırıp kullanacaksın 8 ay kadar ford fiesta ya bindim  BRC vardı yemin ederim hayatımda bindiğim en sorunsuz lpg li araçtı çekişi tasarrufu süperdi benzinle aynı performans vardı ve de yakıtı resmen kokluyordu yakıt olarak çok rahat bindiğim tek arabaydı .Sana tavsiyem eger imkan varsa 2A mühendislik e BRC taktır hiç başın ağrımasın tertemiz kullan
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2014, 16:05:16 »
Sorun aslında lpg li araçta değil atiker li araçta  birde montaj hatası kalibrasyon hatası varsa adama arabayı sattırır .Kardeş eğer sorunsuz lpg li araç kullanacaksan BRC - PRİNS  gibi kendini kabul ettirimiş gerçek sorunsuz markaları taktırıp kullanacaksın 8 ay kadar ford fiesta ya bindim  BRC vardı yemin ederim hayatımda bindiğim en sorunsuz lpg li araçtı çekişi tasarrufu süperdi benzinle aynı performans vardı ve de yakıtı resmen kokluyordu yakıt olarak çok rahat bindiğim tek arabaydı .Sana tavsiyem eger imkan varsa 2A mühendislik e BRC taktır hiç başın ağrımasın tertemiz kullan

Atiker de son zamanlar epey şikayet duyar olduk. Herkesin de bildiği gibi lpg'de markadan çok işçilik ön plana çıkıyor, bazı araçlara belli markalar daha iyi uyum sağlıyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2014, 23:46:44 »
Arkadaşlar satmış olduğum 2004 astra G aracımda yaklaşık olarak 40.000 km atiker kullandım. ve zerre kadar sorun yaşamadım , markadan çok işcilik ve kalibrasyon önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2014, 23:51:05 »
Arkadaşlar satmış olduğum 2004 astra G aracımda yaklaşık olarak 40.000 km atiker kullandım. ve zerre kadar sorun yaşamadım , markadan çok işcilik ve kalibrasyon önemli.

İşte bunu kastetmiştim ben. Bazı marka araçlar bazı marka kitlerle iyi uyum sağlıyor sizinki de güzel bir örnek. Tabi işçiliği de unutmamak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota mutluluktur
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2014, 02:15:03 »
aracımda suan için sıkıntı kalmadı müşteri hizmetlerini aradım enjektörler serviste değişti 2 yerde gaz kacağı vardı oda halloldu şimdi hiç bir sıkıntı yok yeni tip enjektör takıldı ses falanda cok az oldu ayarlarıda yapıldı gayet iyi şuan memnunum teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2014, 09:49:29 »
İnşallah sorunsuz kullanırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyota mutluluktur
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2014, 10:34:09 »
teşekkürler ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 27, 2014, 18:56:17 »
prins in Toyota için varmı lpg çalışması?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 27, 2014, 21:34:08 »
2005 corolla 1.6 motor  aracıma 15 gün oluyor yeni lpg sistemi takılalı sistem atiker safe fast obd 2 ilk 1000 km yapıldı ve ayarı yapıldı aydın ilinde yapıldı montajı ,  aracımı aydın dan alıp ağrı iline geldim gelirken sivasta mola verdiğim esnada motor kaputunu acıp bakmak istedim            cünkü kalkıslarda ve vites gecişlerinde tekleme yapıyordu yani gaz yemiyordu araba neyse stop etti aracım sonra calıstırdım benzine aldım bi 5 dakika sıkıntı olmadı sonra gaz a aldım motor kaputunu kapattım yine sorun olmadı ağrı iline geldik aracı ekmek almak için çalışır vaziyette bıraktım geldiğimde stop etmişti yine bu arada belirteyim ilk stop ettiğinde sivas da hava 5 derece idi ağrı da ise -20 idi ayrıca boş olan 40 lt lik kazanım sadece 25 lt alıyor dolu gösteriyor ama :) tamamen dolmuyor kazan göstergesine de baktım boşluk var , ilk kalkışlarda rolanti acayip düşüyor ve benzin lpg farketmiyor hiç rolantisi düşük aracın acil yardımlarınızı bekliyorum aracım orj 120000 km de o kadar temiz kullanmış ki ilk sahibi motorun içinde ki kapağında bile çizik yok  ...
Bu problem çözülür ancak artık lpg li bir aracınız olduğu için buna benzer sorunları yaşamaya hazırlıklı olmak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2014, 22:44:33 »
Bence lpg de işcilik çok önemli arkadşların dediği gibi. Abimde 15 yaşında astrw g var üstünde hiç bilinmedik bir lpg var aldığıda  160 bindeydi şimdi 190 bine dayandı sadece  bir kez sıkıntı çıkardı
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)