Gönderen Konu: 2012 corolla 1.6 vvt-i kırmızı ışık !!!!!  (Okunma sayısı 1069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2012 corolla 1.6 vvt-i kırmızı ışık !!!!!
« : Şubat 09, 2014, 13:50:25 »
abilerim 14 yaşındayım lise 1 e gidiyorum bizde 2012 corolla comfort var 1.6 otomatik vites benzinli 124 ps olanından

neyse soruma geleyim babam sürekli kırmızı ışıklarda arabayı N ye alıyor ve arabada doğal olarak bi rahatlama oluyor fakat ben hep diyorum baba şöyle yapma 2 sene sonra alırsın şanzımanı eline diye oda yok birşey olmaz diyor neyse ondan sonra tam ışık yeşil yanar ayağını frenden çektiği gibi atar D ye araba bi zıplıyo şöyle öne doğru itiyo kendini ve her defasında oluyo bu benim aklıma takılan yer burası işte arabaya zararlı değilmi babamın yaptığı birdenbire tüm yük anında şanzımana biniyor sizce böyle yapması iyimidir değimidir bunu okutacam babama cevaplarsanız sevinirim :D

-bu arada son zamanlarda araba vites geçerken dizel gibi ittirmeye başladı hafiften siz anlamışsınızdır onu şimdiden Teşekkürler :)

Toyota Club Türkiye

2012 corolla 1.6 vvt-i kırmızı ışık !!!!!
« : Şubat 09, 2014, 13:50:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 corolla 1.6 vvt-i kırmızı ışık !!!!!
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2014, 14:18:08 »
abilerim 14 yaşındayım lise 1 e gidiyorum bizde 2012 corolla comfort var 1.6 otomatik vites benzinli 124 ps olanından

neyse soruma geleyim babam sürekli kırmızı ışıklarda arabayı N ye alıyor ve arabada doğal olarak bi rahatlama oluyor fakat ben hep diyorum baba şöyle yapma 2 sene sonra alırsın şanzımanı eline diye oda yok birşey olmaz diyor neyse ondan sonra tam ışık yeşil yanar ayağını frenden çektiği gibi atar D ye araba bi zıplıyo şöyle öne doğru itiyo kendini ve her defasında oluyo bu benim aklıma takılan yer burası işte arabaya zararlı değilmi babamın yaptığı birdenbire tüm yük anında şanzımana biniyor sizce böyle yapması iyimidir değimidir bunu okutacam babama cevaplarsanız sevinirim :D

-bu arada son zamanlarda araba vites geçerken dizel gibi ittirmeye başladı hafiften siz anlamışsınızdır onu şimdiden Teşekkürler :)

Bence pek sorun olmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2014, 17:57:32 »
Viteste beklemesi biraz daha sıkıntı. Şöyle düşün araç sürekli yarım debriyaj gibi gitme çabası içinden ama frende olduğunuz için şanzımana yük biniyor boşta beklemesi daha iyi. Ama yine frendeyken vitese geçirip o kerkinmeyi engelleyip freni bıraktıktan sonra yürüyüp gitmesi daha mantıklı gibi duruyor.

Araç kaç binde ve şanzıman yağınızı değiştirdiniz mi ? Otomatik viteslerde 60.000 kmde bir değişmes gerekir şanzıman yağının.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2014, 18:26:41 »
Bende sürekli öyle kullanıyorum.
Sadece vitese attıktan 1-2 saniye sonra gaza basarak o vuruntuyu yaptırmıyorum.

Hem yakıt hemde bakım olarak uzun beklemelerde boşa alınması daha sağlıklıdır.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2014, 21:27:14 »
Yok ya arac daha 20.000 binde oto yagi degismedi bu arada cevaplariniz icin sagolun