Gönderen Konu: akümü kaçakmı  (Okunma sayısı 2137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
akümü kaçakmı
« : Şubat 08, 2014, 19:02:51 »
Arkadaşlar birşey soracağım. Aracım 94 gli. Geçen hafta aracla gezdim evin onune koydum. 2 gun kaldi. 2 gun sonra arabaya binecegim. Alarmin kumandasina bastim kapilar acilmiyor. Neyse anahtarla actim bindim arabaya. Kontagi cevirdim motoru calistirmayi birakin hic motoru bile cevirmiyor. Takviye attim araci calistirdim. O gun bindim araci geturdim eve biraktim. Ertesi gun hic zorlanmadan calisti. Yine 2 gun calistirmadim yine aku fis. Neyse yine takviyeyle calistirdim. Gezdim geldim kutup basini soktum. 4 gun kaldi. Kutup basini bagladim araba sorunsuz calisti. Aracta set yok cam kaldirma var alarm var. Bugun ampermetre ile kacak kontrolu yaptim. 0.03 kacak degeri cikti. Arac calismazken aku 12 volt calisirken 14.4 volt veriyor. Acaba calismamasi neden. Bilgisi veya onerisi olan varmi
Adanalı Ölünce Cennete Giderse Mangal İcin Cehennemin Kapısından Ayrılmaz

Toyota Club Türkiye

akümü kaçakmı
« : Şubat 08, 2014, 19:02:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: akümü kaçakmı
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2014, 21:39:59 »
Arkadaşlar birşey soracağım. Aracım 94 gli. Geçen hafta aracla gezdim evin onune koydum. 2 gun kaldi. 2 gun sonra arabaya binecegim. Alarmin kumandasina bastim kapilar acilmiyor. Neyse anahtarla actim bindim arabaya. Kontagi cevirdim motoru calistirmayi birakin hic motoru bile cevirmiyor. Takviye attim araci calistirdim. O gun bindim araci geturdim eve biraktim. Ertesi gun hic zorlanmadan calisti. Yine 2 gun calistirmadim yine aku fis. Neyse yine takviyeyle calistirdim. Gezdim geldim kutup basini soktum. 4 gun kaldi. Kutup basini bagladim araba sorunsuz calisti. Aracta set yok cam kaldirma var alarm var. Bugun ampermetre ile kacak kontrolu yaptim. 0.03 kacak degeri cikti. Arac calismazken aku 12 volt calisirken 14.4 volt veriyor. Acaba calismamasi neden. Bilgisi veya onerisi olan varmi
cam kaldırma ve alarmın sigortalarını çıkarıp o şekilde kontrol et, teybinde sigortasını veya kablosunu çıkar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2014, 21:49:24 »
Kaçak kontrolünü alarm devrde ikenmi yaptınız?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2014, 22:21:46 »
0.03 amp = 30  mA akü için çok önemli bir değer değil.Akünüzün yaşı kaç??
Muhtemelen akünüz yaşından ötürü soğuklar itibarı ile daha çabuk bitiyor diye düşünüyorum.
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2014, 22:34:03 »
Atilla abi cam kaldirmayi iptal ettim denedim 0.02 cekti. Alarmi iotal ettim 0.02 cekti. İkisini birden iptal edince 0.01 cekti. Teypi ital ettim degerlerde degisme olmadi

Mesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2014, 22:37:01
Ahmet hem alarm devredeyken olctum. Hemde iptal ederek olctum. Sıkınti yoktu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2014, 22:40:11 »
Atilla abi cam kaldirmayi iptal ettim denedim 0.02 cekti. Alarmi iotal ettim 0.02 cekti. İkisini birden iptal edince 0.01 cekti. Teypi ital ettim degerlerde degisme olmadi

Herhangi nedenle alarm devreye giriyor fakat çalmıyor olabilir.
Bu sıradada fazla akım çekiyor olabilir.

Tabii bu sadece varsayım. ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2014, 22:41:08 »
Umit bey araci alali 2 yil oldu. Uzerindeki aku. Oncesini bilemiyorum ama adana 22-23derecelerde seyrediyor. Utanmasam kisa kollu ile gezecegim pekte soguk degil

Mesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2014, 22:44:01
Ahmet peki bunu nasil anlayabilirim. Alarmi devre disi birakip 2 gun beklesem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2014, 23:05:30 »
Tayfun bey ilk önce bagajı ve kaputu kapatınca içerisindeki lamba sönüyor mu bir bakın böyle bir durum başıma gelmişti de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2014, 23:28:20 »
Tolga bey butun lambalar sonuyor. Kontrol ettim. Ayrica benim bagaj ve ic aydinlstms led. Torpidoda led. Tekirdagin neresindensiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2014, 03:19:11 »
Tolga bey butun lambalar sonuyor. Kontrol ettim. Ayrica benim bagaj ve ic aydinlstms led. Torpidoda led. Tekirdagin neresindensiniz

Kendiniz soylediniz bagajda led mevcut ve kacak olasiligi yuksek. Bende led kopmustu soktum baglantilar vardi ama.uclari kapaliydi aku hemen gidiyordu bu sene soktum baglantilari 7 gun kullanmadim -10 -15 civarlarinda dolasti eskisehirno ara tirtladi takviye yaptim akunun sulari eksilmisti tamamladim bir daha sikinti cikartmadi. Ayrica aku suyunu  kontrol edin.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2014, 09:39:35 »
Ben Çorlu danım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2014, 09:54:57 »
Araçta sıralı sistem lpg var ı. Eger varsa ki birde Atiker se başınız ağrıyacak bu arızadan dolayı  defa akü aldım sıfır akü bile 1 hafta sonra şarj ikazı yanıyor hale geliyordu .Ne yaptıysa çözemedim bende zaten araçtan soğumuştum 13 yıllık arabamız olmasına rağmen sattım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2014, 10:07:44 »

arabanın kaçak değerleri normal, 0.01 ecu çeker, alarm kapalıyken 0.01 açıkken 0.02 veya 0.03 sarfiyat normaldir. elektrikçinden deneme amaçlı bir akü temin edip bir hafta dene arıza yaparsa sistem arızalı normal çalışırsa akün hatalıdır. benim bmw2002 de aynı sorun vardı araba 10 15 gün beklerse marş basmıyordu oğlum yeni akü aldı yine aynısı oldu, ben ölçerek takometrenin  kontak üzerinden değil direk + ya bağlı olduğunu tesbit ettim. bağlantıyı düzelttim artık altı ay beklese bile marş anında basıyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2014, 16:16:14 »
Kendiniz soylediniz bagajda led mevcut ve kacak olasiligi yuksek. Bende led kopmustu soktum baglantilar vardi ama.uclari kapaliydi aku hemen gidiyordu bu sene soktum baglantilari 7 gun kullanmadim -10 -15 civarlarinda dolasti eskisehirno ara tirtladi takviye yaptim akunun sulari eksilmisti tamamladim bir daha sikinti cikartmadi. Ayrica aku suyunu  kontrol edin.
Ben Çorlu danım.
Koltuklari yatiriyorum. Kapilari kapatinca hic isik yanmiyor. Yinede kacak olabilirmi

Mesaj Birleştirildi: Şubat 09, 2014, 16:17:31
Koltuklari yatiriyorum. Kapilari kapatinca hic isik yanmiyor. Yinede kacak olabilirmi
Bendr merkezde askerlik yapmistim. Topcu taburunda.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 09, 2014, 16:19:33
Araçta sıralı sistem lpg var ı. Eger varsa ki birde Atiker se başınız ağrıyacak bu arızadan dolayı  defa akü aldım sıfır akü bile 1 hafta sonra şarj ikazı yanıyor hale geliyordu .Ne yaptıysa çözemedim bende zaten araçtan soğumuştum 13 yıllık arabamız olmasına rağmen sattım
Ben Çorlu danım.
Ayrica sirali degil. Yari sirali dediklerinden.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 09, 2014, 16:21:45
arabanın kaçak değerleri normal, 0.01 ecu çeker, alarm kapalıyken 0.01 açıkken 0.02 veya 0.03 sarfiyat normaldir. elektrikçinden deneme amaçlı bir akü temin edip bir hafta dene arıza yaparsa sistem arızalı normal çalışırsa akün hatalıdır. benim bmw2002 de aynı sorun vardı araba 10 15 gün beklerse marş basmıyordu oğlum yeni akü aldı yine aynısı oldu, ben ölçerek takometrenin  kontak üzerinden değil direk + ya bağlı olduğunu tesbit ettim. bağlantıyı düzelttim artık altı ay beklese bile marş anında basıyor.
Atilla abi dedigini yapacagim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 04, 2014, 16:28:04 »
Arkadaşlar sorunu çözdüm. akünün suyunu tamamladım. şarja bile bağlamadım. 1 gün bindim. eve bıraktım. 2 hafta hiç binmedim. maşallah tek marşta çalışıyor.