Gönderen Konu: 2004 avensis mi 2004 corolla mı  (Okunma sayısı 3890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '04
2004 avensis mi 2004 corolla mı
« : Şubat 07, 2014, 14:52:19 »
Merhabalar.Malatya gibi küçük bir yerde şehir içi kullanımı için aile arabası olarak kullanılacak dolayısı ile yüksek performans beklentisi olmayan,bakım-yakıt vb bizi çok üzmeyen araba arama macerası corolla ve avensis arasında bıraktı.2004 avensis 1.6 comfort 180 binde ,2004 corolla 1.6 sol 140 binde.İkisinede 26 bin tl isteniyor.Öncelikle avensisin kasa ağılığına dair değişik yerde farklı bilgiler var. 1250 kg diyende var 1400 kg diyende.Eğer böyle bir şey varsa hangisi hangi versiyonu için geçerli?Avensisin far sorununu okudum bu sorun bir çözüme ulaşabildi mi acaba?Avensislerin bakım masraflarının yüksek olduğu söyleniyor 180 bindeki avensis tahmini başımızı ne kadar ağrıtabilir acaba ?Bir de şehir içi lpg kıyaslaması hakkında bir bilgi edinebilirsem çok süper olacak.Çok şey sordum :) Zaman verip ilgilenen üstatlara şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar.
Ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün.

Toyota Club Türkiye

2004 avensis mi 2004 corolla mı
« : Şubat 07, 2014, 14:52:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 avensis mi 2004 corolla mı
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2014, 15:26:55 »
Avensis varken bence corolla tercih edilmemesi lazım yanlış anlamayın corolla kötü demedim avensisin konforu daha iyi D sınıfı bir araca bineceksiniz.Yakıt konusunda ve yedek parçada  ikisi arasında öyle büyük bir fark yok aynı motoru kullanıyorlar sadece yazılımla tork aralıkları farklı  aşagıda verdiğim link size yardımcı olacaktır.

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=3580
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2014, 15:32:52 »
hoş geldiniz Mehmet Bey.

Öncikle aşağıda linkini verdiğim forumumuzun AVENSİS bölümünü en azından iki gün detaylı olarak inceleyin. Bu size bizim burada kısaca söyleyeceklerimizden daha fazla bilgi ve fikir verecektir diye düşünüyorum

Bölüm linki : http://www.toyotaclubtr.com/index.php?board=73.0

_____

Ben 2004 Avensis kullanıcıyım. Hemen hemen 3 yıldır kullanıyorum. Şimdi sorunuzun cevabını özetle vermem gerekirse ;

Sanırım baktığınız 2004 Avensis Comfort modeli. Ki ben de halihazırda aynı modeli kullanıyorum. Güzel bir modeldir. Eğer Elegant model fiyatıysa güzel bir fiyat. Km olarak herkesin fikri farklıdır ve görecelidir ancak bana göre KM si biraz fazla. He, derseniz 180 000 km den sonra araçlar çöpe mi atılıyor ? Tabi ki hayır, rahatlıkla kullanılır, sıkıntı olmaz.

Araç işi şans işi biraz. Aynı model kimi arkadaşlarda sıkıntılı olabiliyor. Ancak ben şuana kadar bakımları dışında bir sorun yaşamadım.

2004 Avensislerin 10 000km lik özel ustalarda bakımları 150 TL yi geçmez. Hatta Yağ, filtreler vb ürünleri kendiniz uygun alırsanız fiyat düşebilir de. Geçen bakımda benim harcamam 130 TL yi bulmuştu.

Far sorunu daha çok xenon larda ortaya çıkıyordu sanırım. Bu da yansanayi farlarla çözüme kavuşturuluyordu diye biliyorum.

Avensislere LPG uygulanmaktadır. Ben de LPG kullanıyorum. Aracın ne kadar yaktığı konusu kullanıma bağlı olarak değişkendir. İstanbul gibi şehiriçi trafiğinde şuanki fiyatlarla normal kullanımlarda 25-30  kuruş arası yakıyor aracım diyebilirim.

Genel anlamda sorun çıkarmayan bir araçtır. Orjinal yedek parçaları biraz pahalıdır. En son orjinal far sormuştum Toyota servisinde 2 sene önce. 900 Tl gibi bir fiyat vermişlerdi ki xenon değildi.

Araç konusunda herkesin istekleri ve ihtiyaçları farklı oluyor. Kimisi Avensis için çok büyük araba kullanılmaz diyor. Kimisi de çok beğeniyor. Tamamen tercih meselesi. Ancak 26 000 liraya Avensis Corolla'dan biraz daha donanımlı biraz daha gösterişli ve biraz daha geniş olacaktır diye düşünüyor ve size tavsiye ediyorum.

Tabi kasko yapmak da şart = )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2014, 15:55:12 »
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Cavit YORDAM hocam verdiğiniz linkteki değerler aracın 1250 kg oldugunu belirtiyor o zaman bu soruyu kafamda netleştirebilirim.Osman Banzar hocam muhtemelen verdiğiniz linkteki yorumları çok olmasada inceleyebildim.2 aydır araba ile ilgili bir çok yerde yalan yanlış bilgiler edindim.Bu iş ne zor işmiş arkadaş.Allah sizin gibi arkadaşlar razı olsun yoksa önümüzü görme imkanımız yok.Dediğiniz gibi avensis eğer bakımlı ise 180 bin sıkıntı olmayacak galiba.Peki bu aracı alırken hangi noktaları üzerinde özellikle durmak lazım.Servisin testi yeterli olur mu yoksa tanıdık bir ustaya özellikle şu kısımlarınada baktırın diyebileceğiniz bir yer var mı hocam?En son olarak kasko fiyatları nedir acaba ?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2014, 15:57:54
Bu arada Hoş Bulduk Osman Banzar hocam teşekkürler. :)
Ey İnsan Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2014, 16:15:47 »
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Cavit YORDAM hocam verdiğiniz linkteki değerler aracın 1250 kg oldugunu belirtiyor o zaman bu soruyu kafamda netleştirebilirim.Osman Banzar hocam muhtemelen verdiğiniz linkteki yorumları çok olmasada inceleyebildim.2 aydır araba ile ilgili bir çok yerde yalan yanlış bilgiler edindim.Bu iş ne zor işmiş arkadaş.Allah sizin gibi arkadaşlar razı olsun yoksa önümüzü görme imkanımız yok.Dediğiniz gibi avensis eğer bakımlı ise 180 bin sıkıntı olmayacak galiba.Peki bu aracı alırken hangi noktaları üzerinde özellikle durmak lazım.Servisin testi yeterli olur mu yoksa tanıdık bir ustaya özellikle şu kısımlarınada baktırın diyebileceğiniz bir yer var mı hocam?En son olarak kasko fiyatları nedir acaba ?

Kasko için sigortam.netten teklif alıp fiyatları görebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2014, 16:18:47 »
Teşekkür ederim Aytaç bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2014, 17:07:04 »

Sizi anlıyorum Mehmet Bey. Araba alma işi gerçekten çok zor bir iş. Az çok sizin durumunuzu biz de yaşadık, insan işin içinden çıkamıyor gerçekten.

Kendimce fikir vermem gerekirse Toyota yetkili servislerinden genel kontrolünü yaptırabilirsiniz. % 90 a yakın belki daha da fazla doğru bilgi verebiliyorlar. Bunun dışında eğer etrafınızda işinin ehli sağlam motor ustası varsa öncelikle motorunu kontrol ettirebilirsiniz. Değişen konusunda hassas mısınız bilemiyorum ancak bu durumları da gözönünde bulundurabilirsiniz.

Bunlar benim size naçizane tavsiyelerimdir. Bu konularda daha bilgili arkadaşlar var forumumuzda. Onlar size daha derin fikir verebilirler diye düşünüyorum.

____

Kasko durumunu eklemem gerekirse ;  Ben ilk sene 1200 TL fiyata yaptırdım. İlk aracımdı bu araç benim aynı zamanda. İkinci sene 900 küsür bir fiyattı sanırım. Bu sene de Sompo Japan Sigortadan 770 TL yaptırdım.  İki senedir aynı firmayla gidiyoruz. Tabi poliçede belirtilen hizmetler  fiyatta farklılık gösterebilir. Daha iyi hizmet verilirse fiyat da artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2014, 17:10:26 »
Eyvallah hocam çok teşekkürler,saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2014, 19:43:41 »
üst segment :tamam:
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2014, 21:32:59 »
Bütün yollar avensise çıkıyor ama en basit Ismail şenel hocamın dediği gibi segment farkı başta Corollaya göre bir çok artısı ,bir çok taraftarı olan bu araç neden corolla ile aynı fiyatta olur hatta daha uygun olabilir anlamak mümkün değil.Burası Türkiye diyip işin içinden çıkmak galiba en kolayı olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2014, 21:38:22 »
Bütün yollar avensise çıkıyor ama en basit Ismail şenel hocamın dediği gibi segment farkı başta Corollaya göre bir çok artısı ,bir çok taraftarı olan bu araç neden corolla ile aynı fiyatta olur hatta daha uygun olabilir anlamak mümkün değil.Burası Türkiye diyip işin içinden çıkmak galiba en kolayı olacak.

Evet Mehmet Bey, burası Türkiye. Fakat artı olarak Corolla'nın uzun bir geçmişi ve şanı var. Onu da esgeçmemek lazım. Dolayısıyla bu da piyasa anlamına geliyor. Ama bu şanı Avensis devralıyor yavaş yavaş " bence ".

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 08, 2014, 00:16:35 »
bu arada o paralara accord var 2.0 otomatik lpg de problem çıkarmayan bir motora sahip avensisin 2.0 sıfırı kadar dolu olmasada fena sayılmaz..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2014, 00:18:44 »
Astra-Vecrta.....Laguna-Megane.....Focus-Mondeo arasında da böyle bir durum var.Buradaki tek istisna Passat.İnsanlar Avensis ten Vectra dan neden kaçıyor bakmak lazım.Bazıları tip olarak itici geliyor ama asıl mesele daha fazla konfor sessizlik performans ve kalite sunuyor mu bence pek değil.Kasa ağırlığı tüketimi de arttırınca 2.eli sönüyor bu araçların.Avensis in yumuşak süspansiyonları Passat tan iyidir ama toplamda Corolla dan fazlası belki 1 desibel daha az yol sesidir.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2014, 00:56:50 »
İkisinin de artı yönleri vardır. Corolla'nın bence tek artısı vergi avantajıdır :D Avensis corolla'ya göre donanım olarak daha dolu bir araçtır. Konforu tabi ki corolla'dan daha iyidir. Yakıt bakımından düşünürsek bence benzinli 1.6 corolla ile benzinli 2.0 avensis arasında fark yok gibi birşeydir. D4 motorun özel sistemi sayesinde avensis diğer 2000 motorlu araçlardan daha az yakıt tüketmektedir. bu da aynı yakıt tüketimiyle yaklaşık 30 beygir avantaj sağlamaktadır corolla'ya göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 08, 2014, 10:21:57 »
140-180 bin km çok yuksek geldi bana birden.. ben olsam sadece toyotaya bağlı kalmaz farklı markalara bakardım...daha düşük km lerde 25 bin seviyesinde arabalar bulunur bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2014, 11:52:25 »
Yorumlarınız için çok teşekkürler.Yeni bir araç buldum.2003 model corolla hb 19.500 tl.Aracın toplamda 6 bin lira gibi bir hasarı var , parça değişimi yok ve 4 yerde boya var diyor.Anlamadığım aracın piyasası 23-24 ve bir araç sadece boyalı olduğu için fiyatı bu kadar düşer mi?Kaldı ki parça değişimi olmayan sadece 4 parça boyası(3 tanesi çamurluklarda imiş) bir aracın 6 bin lira gibi bir hasar kaydı olabilir mi ? Bir de bunun gibi hasarlı araçlara kasko  sıkıntısı olabiliyor mu? teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 09, 2014, 12:10:30 »
Yorumlarınız için çok teşekkürler.Yeni bir araç buldum.2003 model corolla hb 19.500 tl.Aracın toplamda 6 bin lira gibi bir hasarı var , parça değişimi yok ve 4 yerde boya var diyor.Anlamadığım aracın piyasası 23-24 ve bir araç sadece boyalı olduğu için fiyatı bu kadar düşer mi?Kaldı ki parça değişimi olmayan sadece 4 parça boyası(3 tanesi çamurluklarda imiş) bir aracın 6 bin lira gibi bir hasar kaydı olabilir mi ? Bir de bunun gibi hasarlı araçlara kasko  sıkıntısı olabiliyor mu? teşekkürler.
bence bulduğunuz 2003 hb corollayı iyice baktırın eğer emsalleri 24- 25 bin aralığındaysa vardır bir hikmeti kesinlikle değerinde araç almak lazım bu durumun en büyük mağdurlarındanım benim suanki aracın emsalleri 24-25 bin iken ben 18.500 aldım ve şuan bile toparlamış değilim yaptığım masrafın haddi hesabı yok forumda e12 kasalar hakkında açılan tüm konulara cevabım vardır mutlaka çünkü her sorunu yaşadım bu aracımda ve dahada masraf etmeye devam ediyorum o açıdan 2 kuruş fazla olsun temiz olsun geçen gün arkadaşıma 2001 terra aldık piyasa değerinin üstünde aldık ama aracın üzerindeki silecek dahi orijinalleri z-rotları aynen. Uzun süre gönül rahatlığıyla binecektir
demem o ki değeri ne ise ona göre alın aldığınızda belki ucuz alırsınız ama sonra yapacağınız masrafla aracın değeri temizi ile olanın da üstünde olur
avensis corolla kıyaslamasında ise kendim 2 yıldır e12 kasa kullanıyorum ayrıca benim sayılabilecek 2005 avensiste kullanıyorum serilik açısından corolla diğer tüm özellikler acısından kesinlikle avensis diyorum ben.   
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Şubat 09, 2014, 12:23:55 »
Teşekkür ederim ZEKİ KESKİN hocam.Parça değişimi olmayan bir aracın sadece boyadan dolayı 6 bin lira gibi bir masrafı olabilir mi aklım bir türlü bunu almıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 09, 2014, 12:36:30 »
Teşekkür ederim ZEKİ KESKİN hocam.Parça değişimi olmayan bir aracın sadece boyadan dolayı 6 bin lira gibi bir masrafı olabilir mi aklım bir türlü bunu almıyor.
muhakkak banada mantıklı gelmiyor komple fırın boya attırın maksimum 3 bin lira olsun :) ama 6 bin değişensiz tabi araştırmanız lazım iyice baktırın derim
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 09, 2014, 15:41:58 »
Avensis daha üst sınıf,daha konforlu,daha gösterişli olmasına rağmen ikinci eli Corolla ile kıyas edilemeyecek kadar farklı.Araç yaşları daha genç olsa kısmen tercih edilebilir ama o yaşta o kilometrede alacağınız Avensis muhtemelen 2 sene sonra 200-210 binde -müşteri gözünde- ekmeği yenmiş bir araç olacak.Donanımlı araç yaşlandıkça boş araca göre değer kaybediyor maalesef.Mesela 2000 model Renault Laguna'yı ele alalım.Laguna bence Reanault'un yüz akı olmasına rağmen(1999-2002 arası kasa)bugün o aynı modelde bomboş Clio ile aynı fiyata sahip.Boş,düşük segment araç değer kaybetmiyor, aksine kazanıyor.Naçizane bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
"İnsan inandıklarıdır."