Gönderen Konu: ABS yapmak mumkun mu?  (Okunma sayısı 1411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
ABS yapmak mumkun mu?
« : Şubat 07, 2014, 14:36:38 »
Selamun aleykum degerli efsane kasa fertleri :alkis:
Hepimiz fren sisteminin zayif olmasindan muzdaribiz. Kafama takilan olayi size paylasmak istiyorum. Ustamin tempra station kasa arabasinin arka tekerlek kampanalarini disk yaptirdigini ve binerek fren sistemindeki durma mesafeaine sahit oldum cokta begendim.ustam abs oldu iste diyor benimde istahim kabardi. Baska ustalarda bu islemi yaptirana kadar special all diyor malum specialler 21e kadar ufuruyorlar.sizce bu olay mumkun mu siz ne diyorsunuz?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

ABS yapmak mumkun mu?
« : Şubat 07, 2014, 14:36:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS yapmak mumkun mu?
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2014, 20:33:58 »
başka bir forum sitesinde bmw marka araca yapıldığını okumuştum 2009 yılı civarıyla 1500 liraya maal etmişti yanlış hatırlamıyorsam, istediğiniz verimi alacağınızı zannetmiyorum çünkü abs kısaltmaz yeri gelir uzattığı olur o paraya en güzeli en kalitelisinden iki çift lastik..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2014, 21:55:57 »
başka bir forum sitesinde bmw marka araca yapıldığını okumuştum 2009 yılı civarıyla 1500 liraya maal etmişti yanlış hatırlamıyorsam, istediğiniz verimi alacağınızı zannetmiyorum çünkü abs kısaltmaz yeri gelir uzattığı olur o paraya en güzeli en kalitelisinden iki çift lastik..
Ustad o yuzden michen aldim 4 teker,  cidden arabayi tutan teker. Zank diye duruyor. Absyle de cok  bilgimiz yok acikcasi...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2014, 10:59:00 »
buzlu karlı yolda beli eder abs kendini ;)
zank diye duran trafikte basarsın kızaklarsa fren anlarsınız abs'nin değerini. special modelindeki abs ekipmanarı poryaları temin edilirse yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2014, 11:23:50 »
Arkaya disk takmak abs yapmaz onun beyni var sensörü var borusu var var oğlu var. ABSnin  açılımı anti bloke brake system diye geçer yani tekeri kızaklamasını engelleyen bir  sistemdir. Siz şu anda frene basınca lastikler kayar caaaaykkkk diye ses çıkar fakat absde böyle ses duyamazsınız. frene saniyeler içinde sürekli pompalama yapar ve manevra yapmanızı sağlar. Ama absye sahip sürücüler keşke olmasaydı dediğimiz zamanlarda olabiliyot ama genel olarak yararlı. Yararlı ama sürekli absye sokarak durmaya çalışırsanız mesafeniz artar abs öyle kolay durmayı sağlayan birşey değil aksine normal koşullarda uzatan birşey.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2014, 13:10:36 »
"kinetik sürtünme kat sayısı > statik sürtünme kat sayısı" olduğu için abs'li araçlar daha kısa mesafede dururlar. tekerleğin kilitlenmesi durma mesafesini arttırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2014, 13:13:23 »
"kinetik sürtünme kat sayısı > statik sürtünme kat sayısı" olduğu için abs'li araçlar daha kısa mesafede dururlar. tekerleğin kilitlenmesi durma mesafesini arttırır.

Kuru havalarda absye sokarak denediğimde her seferinde daha uzun sürede durdum ancak limit fren yaparak absye sokmadan maksimum fren yapınca olay değişti daha net bir şekilde duruyor araç. Basıp bıraktığı için hızı direk kesmiyor Hakan abi abs durması içinde değil manevra yapılması için konulmuş bir sistem. ABSye destek için EBD ekleniyor bunun faydası büyük buna birşey diyemem.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)