0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar yeni konu açmamak için konuyu hortlatmak istedim.Yeniler de 96 model otomatik gli corolla aldım. Araç fren yapınca direksiyon aşırı sallanıyor ve yine direksiyondan ses geliyordu bunun yanında fren pedalı da aynı şekilde bastığım zaman aşağı yukarı gidip geliyor tabi bizde aracın içinde bir öne bir arkaya gidiyorduk anlayacağınız rezil bir durumdu. Disklerden şüphe ettim ve torna işlemi yapıldı ama maalesef hiç bişe değişmedi. Daha sonra usta baktı ki abs arızalı ondan dolayı bunu yapıyor dedi. Ben şu an aracı kullanmıyorum bu hali yüzünden sizce Abs'yi iptal ettirsem bir sıkıntı olur mu !
Oğuz merhaba abs yi iptal ettirmek için mekanik bi işlem yapma sigortasını çıkar yeter.Ama ilerde aktif yaptığında şimdikinden daha fazla sorunla karşılaşabilirsin. Varolan hata büyüyebilir dikkat et derim.
Hem direksoyon hem pedalda vuruntu hissediyorsaniz ve bu frene bastiginizda oluyorsa buyuk ihtimal fren disklerinden kaynaklidir. Daha once torna yapilmadiysa torna yaptirabilirsiniz yada degistirebilirsiniz. Ama disk degisiminde balatalarla birlikte degistirmeyi ihmal etmeyin. Bu ikilinin birbirine uyum saglamasi onemli
Lastikleriniz ne durumda?
O kadar basitse hemen sökeyim sonradan aktif edeceğimi hiç zannetmiyorum Kerem abi. En kısa yoldan nasıl sökülür o sigortanın yerini bile bilmiyorum.
jantların eğik olmasıda bir ihtimal baktırabilirsiniz
sigorta kutusunda 2-3 tane büyük sigorta var diye hatırlıyorum.. Klima Abs bi tane daha yüksek akım çeken bişey vardı sanki.. Tablosunda ve kullanım klavuzunda bulabilirsin kolay gelsin...
bende öyle biliyorum zaten varsa bellidir kaputu açtığınızda veya gösterge panelinde abs ışıgı vardır ayrıca jant konusuna gelince aynı sorun benim aracımda olduğu için söyledim aracımın jantları eğik ve herhangi bir sürtme sesi gelmiyor ayrıca ben fren diskleri ve poryaları değiştirdim ama sorun devam ediyor sonunda jant göbeğinin eğri olduğunu öğrendik geçmiş olsun umarım çözülür
AÇıkçası 96 modellerde ben de ABs yok diye biliyorum, olmayan bir şeyin arızalandığını söyleyen de varsa bence başka yere gösterin aracı ve ilk göstereceğiniz şeyler; jantların balansı, fren disklerinin balansı, fren balataları(yumuşak, kaliteli olmalı ve kalitesiz balata ısıya göre tutma, bırakma yapabilir), fren merkezi(contaları yıpranmış ise sorun oluşturabilir), Wastinghouse.Tabi lastikler yeni ve sorunsuz olarak düşünüldüğünde.