Gönderen Konu: direksiyonda titreme  (Okunma sayısı 6547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyonda titreme
« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2008, 15:07:57 »
Evet kilometresi önemli değil. Hakan Bey'in de söylediği gibi kullanım koşullarıyla alakalı bir durum.
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2008, 15:07:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 01, 2014, 11:25:11 »
 Arkadaşlar yeni konu açmamak için konuyu hortlatmak istedim.

Yeniler de 96 model otomatik gli corolla aldım. Araç fren yapınca direksiyon aşırı sallanıyor ve yine direksiyondan ses geliyordu bunun yanında fren pedalı da aynı şekilde bastığım zaman aşağı yukarı gidip geliyor tabi bizde aracın içinde bir öne bir arkaya gidiyorduk anlayacağınız rezil bir durumdu.

Disklerden şüphe ettim ve torna işlemi yapıldı ama maalesef hiç bişe değişmedi. Daha sonra usta baktı ki abs arızalı ondan dolayı bunu yapıyor dedi.

Ben şu an aracı kullanmıyorum bu hali yüzünden sizce Abs'yi iptal ettirsem bir sıkıntı olur mu !
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 01, 2014, 11:31:57 »

Yeniler de 96 model otomatik gli corolla aldım. Araç fren yapınca direksiyon aşırı sallanıyor ve yine direksiyondan ses geliyordu bunun yanında fren pedalı da aynı şekilde bastığım zaman aşağı yukarı gidip geliyor tabi bizde aracın içinde bir öne bir arkaya gidiyorduk anlayacağınız rezil bir durumdu.

Disklerden şüphe ettim ve torna işlemi yapıldı ama maalesef hiç bişe değişmedi. Daha sonra usta baktı ki abs arızalı ondan dolayı bunu yapıyor dedi.

Ben şu an aracı kullanmıyorum bu hali yüzünden sizce Abs'yi iptal ettirsem bir sıkıntı olur mu !

Oğuz merhaba abs yi iptal ettirmek için mekanik bi işlem yapma sigortasını çıkar yeter.

Ama ilerde aktif yaptığında şimdikinden daha fazla sorunla karşılaşabilirsin. Varolan hata büyüyebilir dikkat et derim.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 01, 2014, 11:32:51 »
Hem direksoyon hem pedalda vuruntu hissediyorsaniz ve bu frene bastiginizda oluyorsa buyuk ihtimal fren disklerinden kaynaklidir. Daha once torna yapilmadiysa torna yaptirabilirsiniz yada degistirebilirsiniz. Ama disk degisiminde balatalarla birlikte degistirmeyi ihmal etmeyin. Bu ikilinin birbirine uyum saglamasi onemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 01, 2014, 13:10:26 »

Lastikleriniz ne durumda?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 01, 2014, 13:41:10 »
Oğuz merhaba abs yi iptal ettirmek için mekanik bi işlem yapma sigortasını çıkar yeter.

Ama ilerde aktif yaptığında şimdikinden daha fazla sorunla karşılaşabilirsin. Varolan hata büyüyebilir dikkat et derim.
O kadar basitse hemen sökeyim sonradan aktif edeceğimi hiç zannetmiyorum Kerem abi. En kısa yoldan nasıl sökülür o sigortanın yerini bile bilmiyorum.

Hem direksoyon hem pedalda vuruntu hissediyorsaniz ve bu frene bastiginizda oluyorsa buyuk ihtimal fren disklerinden kaynaklidir. Daha once torna yapilmadiysa torna yaptirabilirsiniz yada degistirebilirsiniz. Ama disk degisiminde balatalarla birlikte degistirmeyi ihmal etmeyin. Bu ikilinin birbirine uyum saglamasi onemli

Özgür bey mesajımda da belirtmiştim bu hatayı gördükten sonra sanayi de diskler tornaya girdi ama maalesef hiç bir düzelme olmadı ustanında son dediğine göre abs arızalı dedi.

Lastikleriniz ne durumda?

Lastikler daha sıfır Michelin Energy Saver...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 01, 2014, 14:04:02 »
jantların eğik olmasıda bir ihtimal baktırabilirsiniz
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 01, 2014, 14:43:47 »
O kadar basitse hemen sökeyim sonradan aktif edeceğimi hiç zannetmiyorum Kerem abi. En kısa yoldan nasıl sökülür o sigortanın yerini bile bilmiyorum.

sigorta kutusunda 2-3 tane büyük sigorta var diye hatırlıyorum..  Klima Abs bi tane daha yüksek akım çeken bişey vardı sanki.. Tablosunda ve kullanım klavuzunda bulabilirsin kolay gelsin...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 01, 2014, 14:47:42 »
jantların eğik olmasıda bir ihtimal baktırabilirsiniz
Öyle bir şey olacağını pek zannetmiyorum. Yeni lastikler takılırken arka jantta yamukluk varmış o da düzeltilmiş. Hem jant yamuk olsa hareket halinde sürtmeden ses yapar diye düşünüyorum.

Ben şu sigorta olayına sıcak baktım çünkü kaybedecek bir şeyim yok zaten aracın abs si çalışmıyor ani fren yaptım durana kadar kızakladı. :)

sigorta kutusunda 2-3 tane büyük sigorta var diye hatırlıyorum..  Klima Abs bi tane daha yüksek akım çeken bişey vardı sanki.. Tablosunda ve kullanım klavuzunda bulabilirsin kolay gelsin...
Kullanma kılavuzu yokta netten bi bakayım KErem abi..

Mesaj Birleştirildi: Haziran 01, 2014, 16:49:58
Arkadaşlar bu arada internette araştırma yaparken 96 corolla'lar da ABS olmadığını öğrendim bu doğru mudur !
 Ciddi şekilde hem üzüldüm hemde o ustaya çok sinirlendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 01, 2014, 22:04:56 »
bende öyle biliyorum zaten varsa bellidir kaputu açtığınızda veya gösterge panelinde abs ışıgı vardır ayrıca jant konusuna gelince aynı sorun benim aracımda olduğu için söyledim aracımın jantları eğik ve herhangi bir sürtme sesi gelmiyor ayrıca ben fren diskleri ve poryaları değiştirdim ama sorun devam ediyor sonunda jant göbeğinin eğri olduğunu öğrendik geçmiş olsun umarım çözülür
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 02, 2014, 09:44:29 »
  AÇıkçası 96 modellerde ben de ABs yok diye biliyorum, olmayan bir şeyin arızalandığını söyleyen de varsa bence başka yere gösterin aracı ve ilk göstereceğiniz şeyler;
 jantların balansı,
 fren disklerinin balansı,
 fren balataları(yumuşak, kaliteli olmalı ve kalitesiz balata ısıya göre tutma, bırakma yapabilir),
 fren merkezi(contaları yıpranmış ise sorun oluşturabilir),
 Wastinghouse.
Tabi lastikler yeni ve sorunsuz olarak düşünüldüğünde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 02, 2014, 13:42:04 »
bende öyle biliyorum zaten varsa bellidir kaputu açtığınızda veya gösterge panelinde abs ışıgı vardır ayrıca jant konusuna gelince aynı sorun benim aracımda olduğu için söyledim aracımın jantları eğik ve herhangi bir sürtme sesi gelmiyor ayrıca ben fren diskleri ve poryaları değiştirdim ama sorun devam ediyor sonunda jant göbeğinin eğri olduğunu öğrendik geçmiş olsun umarım çözülür
Hımm anlıyorum belki de sizin dediğiniz gibi bende de aynı sorun olabilir.

AÇıkçası 96 modellerde ben de ABs yok diye biliyorum, olmayan bir şeyin arızalandığını söyleyen de varsa bence başka yere gösterin aracı ve ilk göstereceğiniz şeyler;
 jantların balansı,
 fren disklerinin balansı,
 fren balataları(yumuşak, kaliteli olmalı ve kalitesiz balata ısıya göre tutma, bırakma yapabilir),
 fren merkezi(contaları yıpranmış ise sorun oluşturabilir),
 Wastinghouse.
Tabi lastikler yeni ve sorunsuz olarak düşünüldüğünde.
Diskler ve balatalar sağlam görünüyor ama diğer saydığınız unsurlar da problem olabilir sanayi de çokça önerilen bir yer var en iyisi aracı oraya göstermek.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için...