Gönderen Konu: Kullanım hakkında bazı sorular  (Okunma sayısı 1841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Kullanım hakkında bazı sorular
« : Şubat 05, 2014, 21:52:50 »
Merhaba arkadaşlar,
Corolla Touch 2014 yeni aldım ama bazı sorularım var. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

1 - Araç içinde bazı tuşların ışıkları yok. Örnek; ayna kapatma, aracı içeriden kilitleme açma, ayna ayarı sağ sol ayna seçimi gibi.
2 - Yokuş kalkış desteği için frene biraz daha sert basmak gerekiyor. Birçok arabada araç yokuşta olduğunu anlayıp kendi otomatik devreye sokuyor. Burada ki mantık nedir?
3 - Aracın kilitlediğinde birçok araç kendi otomatik aynaları kapatırken, bu araçta çıkmadan önce aynayı manuel kapatmak ve sonra araçtan çıkmak gerekiyor. Böyle olunca soldan gelen araçları göremediğin için çok dikkatli inmek gerekiyor.
4 - Otomatik vites yokuş aşağı inerken ani vites yükseltme yapıyor.

Toyota Club Türkiye

Kullanım hakkında bazı sorular
« : Şubat 05, 2014, 21:52:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Kullanım hakkında bazı sorular
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2014, 22:15:01 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun...
Araçtaki bir takım eksikliklerden bahsetmişsiniz...
Peki bizden ne tarz bir yardım bekliyorsunuz..?
Yokuş kalkış desteğinin çalışmasını her zaman istemeyebilirsiniz, manuel olarak çalıştırılması daha iyi bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2014, 23:10:29 »
Bu bahsettiğim düğmelerin ışıkların yanmaması normal midir? ayna olayı neden böyle yapılmış diye merak ediyorum ya da bunlar için özel kodlama ile değiştirilebiliyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2014, 23:26:40 »
düğmelerin ışıklarínin yanmaması normaldir. dediginiz yerlere ışıklandırma koymamişlar.
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2014, 00:57:33 »
1.touch paketi olduğundan öyle olabilir
2.kontrolun şoförde olması en güzeli bence ne zaman istersem o zaman kullanırım istemezsem kullanmam kişiden kişiye değişir...
3.touch paketi olduğundan öyle olabilir
4.yokuş aşağı inerken araç hızlandığı için olabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • Model Yılı: '13
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2014, 01:07:31 »
Merhaba,

Bildiğim kadarıyla yanıt vereyim
1-) bendeki araç premium paket ancak aynı ışıklandırma eksikliği benim aracımda da var, sanırım masraftan kaçınmak için böyle yapılmış zira aklıma başka bir neden gelmiyor.
2-) burada diğer bir arkadaşın dediği gibi seçim kullanıcıya bırakılmış, devreye alıp almamak kullanıcının insiyatifinde. bazı kullanıcılar bu özelliğin devreye girmesini istemeyebilir.
3-) bu da donanım paketinden bağımsız bir durum. benim aracımda da yoktu ve ek bir modül taktırarak giderdim bu eksikliği, konu hakkında bir kaç farklı başlık var, detayları oradan görebilirsiniz. bu arada belirtmeden geçemeyeceğim bir durum var. bazı arkadaşlara servis tarafından "soğuk havalarda aynalar donabileceği ve donmuş aynanın otomatik olarak açılmaya çalışılarak zorlanması durumunda ayna motorunun yanabileceği" şeklinde bilgi verilmiş. şu anda piyada bulunan onlarca farklı model aracın aynası otomatik olarak katlanıyor ve o kadar firma bunu akıl edememiş demek oluyor ki bu da ne kadar inandırıcı karar sizin :) bence bu da maliyetten kaçmak için eksik bırakılan bir diğer konu.
4-) benim aracım D4D MMT şanzıman ve bende tam tersini tespit ettim, araç yokuş aşağı inişlerde motor freninden mahrum bırakmamak için özellikle vites değiştirmiyor, aracınız benzinli ise o modellerdeli cvt nin karakteristiği hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2014, 01:18:23 »
Merhaba arkadaşlar,
Corolla Touch 2014 yeni aldım ama bazı sorularım var. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

1 - Araç içinde bazı tuşların ışıkları yok. Örnek; ayna kapatma, aracı içeriden kilitleme açma, ayna ayarı sağ sol ayna seçimi gibi.
2 - Yokuş kalkış desteği için frene biraz daha sert basmak gerekiyor. Birçok arabada araç yokuşta olduğunu anlayıp kendi otomatik devreye sokuyor. Burada ki mantık nedir?
3 - Aracın kilitlediğinde birçok araç kendi otomatik aynaları kapatırken, bu araçta çıkmadan önce aynayı manuel kapatmak ve sonra araçtan çıkmak gerekiyor. Böyle olunca soldan gelen araçları göremediğin için çok dikkatli inmek gerekiyor.
4 - Otomatik vites yokuş aşağı inerken ani vites yükseltme yapıyor.
aramıza hoşgeldin hayırlı uğurlu olsun allah kazasız  belasız binmek nasip etsin
arkadaşım sen daha bagajdaki idare lambasını görmemişsin. :rofl:yanlış anlama bendede 2013 advance var. :islik:
2013 COROLLA
1.6 Advance Navigation
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2014, 08:37:04 »
Gerçekten her şeyi anlayabiliyorum ancak şu aynaların kapıları kitleyince otomatik kapanmaması olayına anlam veremiyorum. Masraftan kaçmışlar desen altı üstü 100-200 liralık bir modülü var bildiğim kadarıyla, 2013 model 60-70 bin liralık aracın bu modülünden mi kar edilecek? İyi yanından bakıp Toyota oraya ayrı bir düğme koyduysa bir mantıklı açıklaması vardır diyorum bu seferde arkadaşın dediği gibi diğer bütün araç üreticileri bir şeyden anlamıyor o zaman. Gerçekten çok ilginç.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra