Gönderen Konu: 1993 corona acık hava filtresi ve kule gergisi operasyonu  (Okunma sayısı 1366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
1993 corona acık hava filtresi ve kule gergisi operasyonu yapmak ıcın para ayarlıyorum..bunu daha once yapmıs arkadasların marka ve bunları temın edebılecegım ıstanbuldakı mekanları yazmalarını beklıyorum..bır de bu ıslemlerı daha once coronada denemıs olan arkadaslar varmı..ozellıkle acık hava filtresi olayını..ses ve performans yorumlarınızı beklıyorum..kule gergısı deneyenler varsada onlardan da yorum beklıyorum..hepınıze tesekkur ederım..toyyootacıllaarrrr:)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 1993 corona acık hava filtresi ve kule gergisi operasyonu
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2008, 13:28:34 »
  Selam.
 Açık hava filtresi ile ilgili uzun uzaya detaylı bilgilerin olduğu ve konunun tartışıldığı bir bölüm açılmıştı. Forum içi arama yaparsan bulabilirsin Eren. Kule gergisi virajlarda (özellikle uzun virajlarda)aracın geometrisinde rijitlik sağlar ve olması gereken ideal teker yere basış açılarının virajda daha az bozulmasını sağlar özellikle kulelerdeki esnemeyi azaltarak. Aslında kullanılan süspansiyon sistemlerinde ki amaçda konfor yanında bu açıların virajlarda en az bozulmasını sağlayan tipte olmasıdır. Özellikle ön kule gergisi direksiyon tepkisinede az da olsa olumlu katkısı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 1993 corona acık hava filtresi ve kule gergisi operasyonu
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2008, 23:53:44 »
HOCAM COK TESEKKUR EDERIM..KULE GERGISI 200 DEN BASLIYOR...ACIK HAVA FILTRELERIDE 40 MILYONDAN BASLIYOR..VE BU IKI PARCANINDA COK PAHALI OLAN MODELLERI DE VAR..1993 CORONA ICIN 300 MILYONA IKISINIDE HALLETMEYE CALISICAM..HAKAN HOCAM TEKRAR TESEKKUR EDERIM..