Gönderen Konu: boya üstündeki soyulmalar  (Okunma sayısı 13868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '96
  • 8 kere teşekkür etti
boya üstündeki soyulmalar
« : Şubat 05, 2014, 14:52:27 »
arkadaşlar 1996 model 1.6 corolla xei sahibiyim. aracımın bagaj kapajının solunda boyanın üzerindeki vernik gibi bir madde (ya da adı başka birşeyde olabilir, bilmiyorum) soyulmalar başladı. yağmur görünce biraz daha soyulmaya başladı. alttaki boyada sıkıntı yok sadece orası çıkıyor. sizce oraya soyulmanın durması için ne yapmalıyım? yaptıracağım işlem bana ne kadara mal olur. bi de sol tarafta iki kapı boyunca ince bir çizik var onu kaç liraya boyatabilirim? cevap veren ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

boya üstündeki soyulmalar
« : Şubat 05, 2014, 14:52:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: boya üstündeki soyulmalar
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2014, 14:59:34 »
çok birşey tutmaz bagaj kapağına yapılacak işlem, ya zımpara yapılıp vernik atılır yada boya kazınıp tekrar boyanıp vernik atılır. 100 lira civarı birşey tutar boya işlemi yapılırsa.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2014, 15:14:29 »
Orijinal vernik bu şekilde atmaz muhtemelen sonradan yapılan bir işlem vardır .Güzelce zımpara olup yeniden vernik uygulaması yapılacak gibi duruyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2014, 18:28:22 »
çok birşey tutmaz bagaj kapağına yapılacak işlem, ya zımpara yapılıp vernik atılır yada boya kazınıp tekrar boyanıp vernik atılır. 100 lira civarı birşey tutar boya işlemi yapılırsa.

çok teşekkür ederim.

Orijinal vernik bu şekilde atmaz muhtemelen sonradan yapılan bir işlem vardır .Güzelce zımpara olup yeniden vernik uygulaması yapılacak gibi duruyor .

çok teşekkür ederim. aracı almadan birkaç tane usta ve oto boyacıya göstermiştim aracın tamamen orjinal olduğunu söylemişti hepsi. sadece vernikle çözülebilir demek.

birde sol iki kapı boyunca çizik var. kalınlığı kurşun kalem ucu kadar. birde sağ ön tarafta iki bozuk para büyüklüğünde sürttürmeden dolayı çizik var. bunlar ne kadara mal olur? aracı bir süre kullanıp satmak niyetindeyim. malum ülkemizde boya hassasiyeti var herkeste. bunun kazadan dolayı olmadığını göstermek için fotoğraflamalı mıyım? birde aracımın içinde havalandırma ızgaralarının biri kırık. bunun tamiri için oto aksesuarcıya mı götürmeliyim? bu ilk arabam olduğu için bir sürü sorum var. ilgileriniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2014, 21:06:49 »

birde sol iki kapı boyunca çizik var. kalınlığı kurşun kalem ucu kadar. birde sağ ön tarafta iki bozuk para büyüklüğünde sürttürmeden dolayı çizik var. bunlar ne kadara mal olur? aracı bir süre kullanıp satmak niyetindeyim. malum ülkemizde boya hassasiyeti var herkeste. bunun kazadan dolayı olmadığını göstermek için fotoğraflamalı mıyım? birde aracımın içinde havalandırma ızgaralarının biri kırık. bunun tamiri için oto aksesuarcıya mı götürmeliyim? bu ilk arabam olduğu için bir sürü sorum var. ilgileriniz için teşekkürler.

çizik için komple boyama taraftarı olurlar büyük ihtimal çünkü bende aynı sıkıntıdan gitmiştim adam bütün kapıyı boyamak gerek yoksa renk tutmaz dedi. Bıraktım bende peşini boyama işinin, belki auto king gibi yerlerde yapılır ama düzgün olacağının nekadar garantisi var soru işareti o kısım. Evet fotoğraflarsanız daha iyi olur, oda nekadar tatmin eder bilinmez tabi alacak kişiyi.

Çıkmacılarda veya japoncularda vardır belki kırık bölümün sağlamı o şekilde halledebilirsiniz, kısa süre binip satma niyetindeyseniz çok masraf yapmayın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2014, 21:58:59 »
çizik için komple boyama taraftarı olurlar büyük ihtimal çünkü bende aynı sıkıntıdan gitmiştim adam bütün kapıyı boyamak gerek yoksa renk tutmaz dedi. Bıraktım bende peşini boyama işinin, belki auto king gibi yerlerde yapılır ama düzgün olacağının nekadar garantisi var soru işareti o kısım. Evet fotoğraflarsanız daha iyi olur, oda nekadar tatmin eder bilinmez tabi alacak kişiyi.

Çıkmacılarda veya japoncularda vardır belki kırık bölümün sağlamı o şekilde halledebilirsiniz, kısa süre binip satma niyetindeyseniz çok masraf yapmayın derim.

çok teşekkür ederim sorularıma verdiğiniz cevaplarınız için. kapıyı çizik görünce canım sıkılıyor. birde o arkadaki vernik soyulması da pek hoşuma gitmiyor. hazır el atmışken ikisini de bir aradan çıkarayım diyordum. tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. aracı yaklaşık 1 ay önce aldım. yaşına göre sağlam bir araç. eski sahibi de orjinalliği gitmesin diye boyatmamış kapıyı. ikinci el piyasasındaki boya hassasiyeti yüzünden harita gibi araçlara binmek durumundayız. 15000 liraya aldığım aracı 1 sene sonra da aynı fiyata satabilmek amacım. çok mu para verdim diye hala içimde bir huzursuzluk var :) . birde bilginiz varsa internette birşey okumuştum. mat renklere vernik atılmıyormuş, metalik renklere uygulanıyormuş daha çok. aracım turkuaz renkli. muhtemelen görmüşsünüzdür koyu mavi gibi olanlardan. bu konu hakkında fikriniz var mı? ayrıca tekrardan sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2014, 22:09:48 »
benimde ilk aracım turkuaz 96 model 1.6 gli idi. Bagajında güneş yanığı vardı :) 9-10 ay bindikten sonra yanıklara daha fazla dayanamayıp 500 lira fazlasına satmıştım 2,5 sene önce. Evet güzel konforlu arabadır, başka araca binince o konforu arıyorsunuz. Turkuaz ı metalik diye biliyorum o yüzden vernik atılıyordur diye düşünüyorum. Boya konusunda haklısınız insanlar boyasız diye atlıyorlar ama güneş yanığı çizik hiç umurlarında olmuyor. Ben aracı 2. gün satmıştım ve adam güneş yanığı olması iyidir orjinal olduğu belli oluyor diyordu. Bence ağır kaza nedeni dışında herhangi bir nedenden komple boyalı olsun, yeterki çizik vuruk görünmesin araçta. Bende şuanki aracımda her bindiğimde çizikler gözüme çarpıyor ama yaptırmıyorum, biri gelir vurursa şöför tarafından ozaman mecbur boyatırız geçer gider.

Bu arada az mı verdim çok mu verdim diye düşünmeyin zevk alamazsınız araçtan, eğer içinize sindiyse araç verdiğim paraya değer deyip zevk almaya bakın. Yoksa işin içinden çıkılmıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2014, 22:18:12 »
araç içime sindi de okulda çalışınca insanın siniri de bozuluyor biraz :). şimdi bir sürü öğrencim var. yeni araba almış ama arkası sökülüyor. hocanın arabayı çizmişler, kazıklamışlardır bu adamı gibi şeyleri uzaktan işitince hevesimi kursağımda bırakacaklar neredeyse :). biraz da acemiliği atma amaçlı aldım arabayı. bir iki yıl içerisinde değiştirmeyi düşünüyorum. b sınıfı 2000li model bir araç almaktansa bu daha akılcı geldi bana. en azından o zamanın araçlarından daha konforlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2014, 22:24:23 »
evet ama sıfır passat alsanız yine binbir çeşit yorum gelecek emin olun :)

bende eski corolla'dan sonra 2001 peugeot 206 aldım ilk sıkıntım konfor olmuştu ama aracı oldu bitti çok sevdiğim için hiç gözüme gelmiyordu acayip keyif alıyordum kullanmaktan. 10 ay dayanabildim masraflarına çok fazla sevmeme rağmen ayrılmak zorunda kaldık, halen bir peugeot görsem döner bakarım ama sanayide geçen zamanlarımı düşünerek geri devam ederim yoluma :) bence güzel karar vermişsiniz. Beyazını çok seviyorum ben corolla'nın belki beyaz olsa bir süre daha binerdim ilk arabama. Keyif alıyorsanız yorumlara tıkayın kulaklarınızı, çocuklar saracak bir muhabbet bulur herzaman ondan kurtuluşunuz yok emekli olana kadar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2014, 22:30:02 »
birde belki biliyorsunuzdur, birşey daha soracağım size :). sabahları arabayı çalıştırdığımda direksiyonu sonuna kadar çevirdiğimde düzeltene kadar çok şiddetli bi gıcırtı sesi geliyor. araba ısındığında o ses kayboluyor. birşey mi sürttürüyor ki tekere? baktım inceledim göremedim ben. birde bu arabanın bence de beyazı çok güzel. ben çok aradım ama turkuaz nasip oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2014, 22:38:11 »
yanlış yönlendirmek istemem tamamen tahmin yürüterek söylüyorum doğrusunu bilen arkadaşlar açıklarlar umarım. Onların direksiyonu hidrolikti yanlış hatırlamıyorsam, hidrolik yağ seviyesine veya en son nezaman değiştirildiğine bakmak lazım, belki özelliğini yitirmek üzeredir. Isındığında geçiyorsa bir yere sürten bişey yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2014, 22:57:37 »
başka araçlarda da oluyormuş. bende buna benzer birşey duymuştum. birde bugün için çok teşekkür ederim. birçok soruma cevap oldunuz. umarım bende sizin bir sorunuza cevap olurum gelecekte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2014, 22:59:49 »
rica ederim yardımcı olmanın verdiği keyif en az yardım almak kadar güzel. Hayırlı olsun aracınız kazasız belasız kullanın inşallah. Başka konularda görüşmek üzere :) iyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2014, 20:34:17 »
arkadaşlar 1996 model 1.6 corolla xei sahibiyim. aracımın bagaj kapajının solunda boyanın üzerindeki vernik gibi bir madde (ya da adı başka birşeyde olabilir, bilmiyorum) soyulmalar başladı. yağmur görünce biraz daha soyulmaya başladı. alttaki boyada sıkıntı yok sadece orası çıkıyor. sizce oraya soyulmanın durması için ne yapmalıyım? yaptıracağım işlem bana ne kadara mal olur. bi de sol tarafta iki kapı boyunca ince bir çizik var onu kaç liraya boyatabilirim? cevap veren ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
Soyulan yer pasta cila olabilir yanılıyorda olabilirim ucuz yollu yapılan pasta cila öyle soyuluyor araca bineceksiniz kapıyı boyatın iyi bi usta boyayı tutturur benim araca arkadan çarptılar ışıkta dururken tampon ve bagaj sacı değişti usta öyle bi boyamışki hayran kaldım en ufak bi ton farkı yok 101 kasalar istisnalar hariç hep pırıl pırıl maşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 09, 2014, 14:29:31 »
Orjinal vernikte atma olabiliyor. Benim aracımda da var 2007 model corolla, Kahramanmaraş toyota servisi ile bu konuda papaz olduk zaten. Çok güzel yalan söylüyorlar gerçekten mesela diyorlar ki boya garantisi var 1-2 yıl kadar, 1-2 yılda en kötü ortamlarda atılan boya bile zor yıpranır koskoca firma 2 yıl boya garantisi veriyor ayrıca taş sıçramıştır, efendim kimyasal madde temas etmiştir, yıkama fırçanız serttir, kuyu suyu ile araç yıkıyorsunuzdur, güçlü bir tayzikli su kullanıyorsunuzdur falan filan.  Dediklerine göre aracı yağmurlu havalarda sürmemek lazım.

Merak içerisindeyim ben bu kapı direğine nasıl fırça sürüp tayzikli su tuttum yada nasıl taş sıçradı hala anlamış değilim boya da varsa burada ben de arabamı kendilerine bedava verecektim ama işte TOYMAR...

Zafer için Doğdum, Zafer İçin Ölürüm !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 09, 2014, 14:36:22 »
Tazyikli su ile ne alakası var,  vernik akmış. Tazyikli su ile boyamı atarmış saf sandılar herhalde milleti.  :kötü:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 09, 2014, 14:46:20 »
Tazyikli su ile ne alakası var,  vernik akmış. Tazyikli su ile boyamı atarmış saf sandılar herhalde milleti.  :kötü:

Bilim adamları sanıyorlar kendilerini vay efendim şu barın üstünde olursa sıkıntı olurmuş benim yıkadığım petrol istasyonun suyu kirleri bile zor çıkartıyor kendilerinin servisinde ki makine daha güçlü onuda gittim gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 09, 2014, 14:53:55 »
Bilim adamları sanıyorlar kendilerini vay efendim şu barın üstünde olursa sıkıntı olurmuş benim yıkadığım petrol istasyonun suyu kirleri bile zor çıkartıyor kendilerinin servisinde ki makine daha güçlü onuda gittim gördüm.

Sanki kendileri çok iyi biliyorlar. 1000km bakımı için aracımı götürdüm galiba fırça vurmuşlar çizik doldu 0 araba. :kötü:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 09, 2014, 16:22:48 »
Sanki kendileri çok iyi biliyorlar. 1000km bakımı için aracımı götürdüm galiba fırça vurmuşlar çizik doldu 0 araba. :kötü:

İnsanları sıfır araba sorunsuz olur diye oraya sevk ediyorlar sonra 1000 di 5000 di 10000 derken garantisi bozulmasın diye bizlerde gidiyoruz 80 bine kadar razı oluyoruz her bakımda cam suyu ve sileceklerin değişimine, fren balatasının temizlenmesine derken alıyorlar 100-200 lira her bakımda. Asıl arıza garanti bitince başlıyor. çok güzel stratejileri var insanları kandırma üzerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 09, 2014, 17:13:27 »
Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Özellikle son bir haftadır yoldan geçen araçlara dikkat edince diğer ae101 kasalarda da benzer soyulmalar mevcut. Elbette 20 yaşına yaklaşan daha hiç boya yüzü görmemiş araçlarda böyle şeyler olması muhtemeldir. İşte ne olduğunu bilmeyince o soyulmaların siz bilen arkadaşlara sorayım dedim :)