Gönderen Konu: Acil yardımlarınızı bekliyorum yaris ses problemi  (Okunma sayısı 2595 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Acil yardımlarınızı bekliyorum yaris ses problemi
« : Şubat 05, 2014, 13:05:19 »
Merhaba arkadaşlar.2011 terrasport m/m yaris 1.33 arabamda 6-7 bin km sonra göğüsten gelen seseler yüzünden 5 -6 kez servise gittim. Servis sonrası 2-3 bin  km sonra gene aynı. tam 2 kez komple göğüs söküldü ve yeni baştan izolasyon yapıldı. ses hatta arttı diyebilirim. önceden sol  göğüsten belli noktalardan sadece taş-parke kaplı yollarda geliyordu şimdi ise her taraftan ve her yolda zırıltı ve takırtılar geliyor. daha önce aracın altına komple pütür attım ve davlumbaz içlerine yalıtım yaptım ( servisin tavsiyesi ile ).
b sütunu emniyet kemerinin olduğu kolonlardan ( siyah ile gri plastik birleşim yeri ile kemer ayar tokasından ) , ön ve arka kapı içlerindeki plastik aksamdan ve özellikle tutma kolundan çatır cutur ses geliyor. Arka kapı içlerinde kumaş ile plastik arasında baya bir boşluk var aşırı derecede oynuyor. Allah’tan arka bagaj plastik aksama yaptığım izolasyon ve plakalıkları sabitlettirdiğimden dolayı fazla ses gelmiyor.   
91 şahinim bile bu kadar sesli değildi. Direksiyondan gelen sese ve v kayışındaki problemime şu an için çözüm bulamadım servis ısrarla bir şey yok diyor. Arabanın tek kullanıcı benim ve bence bu bir problem. Zaman ve parayla ilgili sıkıntım olmadığını ustalara defalarca söyledim lakin anlamak istemiyorlar. Arabamı seviyorum ve satmak istemiyorum.
 Öncelikle serviste sıkıntım çözülsün istiyorum. Servis müdürü ve ustalar ile iyiyim ancak problemi çözemiyoruz. lastiklerim brigestone potenza 4.yılları goodyear efficientgrip performans lastikleri ile değiştiricem konfor ve ses açısından. 0w30 tam sentetik mobil 1 yağ kullanıp, ön kaput altınada izolasyon yapmayı düşünüyorum. Nacizhane başka tavsiyeleriniz varsa veya izlemem gereken bir yol bulursanız ( hukuksal olarakta ) çok sevinirim…desteğiniz ve ilginiz için şimdiden herkese teşekkür ederim. Saygılar…
Not : servisteki ustalarımın son tavsiyesi abi sen arabayı çok dinliyorsun, seni yolda bırakmaz müzik sesini biraz açıver?.....yorumsuz!...
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Toyota Club Türkiye

Acil yardımlarınızı bekliyorum yaris ses problemi
« : Şubat 05, 2014, 13:05:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Acil yardımlarınızı bekliyorum yaris ses problemi
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2014, 14:22:25 »
Forumda bu konudan şikayetci olan çok var . Servis aynı tavsiyeyi ne yazıkki onlarada veriyormuş ?

Bu konulara bir göz atmanızı öneririm ;)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41412.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=6557.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22121.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2014, 14:34:08 »
sağol kardeşim

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2014, 14:49:44
toyotanın çok kronik bir problemi. öldürecek bu toyota aşkı. bazen terketmek istesemde gözüm gene ona takılıyor ne yapayım? !!!
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2014, 15:01:54 »
Geçtiğimiz Cuma günü babama Corolla CVT aldık, bu kez hediyeyi ben verdim;

Fabrikasyon takılı Bridgestone lastikleri bedelsiz bayide bıraktım, takasa verdiğimiz Ford Mondeo'ya bir kaç ay önce taktığımız yumuşak hamurlu aynı ebad lastikleri yeni araca taktırdım. Bozuk yolda dahi tek bir çıt yok ve olacağınıda sanmıyorum. Bende de yumuşakçalardan var ve ses diye bir şikayetim yok, bundan önceki araçlarımda da ses şikayetim yoktu.

Ülkemizde yolların tamamı otoban kalitesine dönüşmedikçe Bridstonelardan uzak durulmalı hatta kaçınılmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2014, 15:06:06 »
benim aracımda 2013 model benim aracımda da gösterge camı ile direksiyon simidi arkasından stabilize yolda hafif bir tıkırtı geliyor servise götürdüm izalasyon yapalım dediler  benimde göğsü söktürmek işime gelmedi şimdilik duymamaya çalışıyorum
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2014, 15:23:37 »
tekin bey çok haklısınız.bende lastiklerimi değiştiricem muhtemelen goodyear ef.performans veya michelin energy saverlar ile. keşke hiç göğüsü elletmeseydim diyorum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2014, 15:29:04
hiç aklınıza bile gelmeyecek yerlerden ses yapıyor ve bu ses göğüs içinde öyle bir yayılıyor ki inanmazsınız. tecrube ile sabittir. arabayı ilk aldığımda sağ ön kapıma carpmışlardı bende garantiden kapı sacını değiştirdim. servis değişim yaparken ayna önündeki bakoliti kırmış ve yapıştırarak halletmişler. şans eseri bulmasaydım herhalde 5-10 sefer daha gidip gelicektim . bendekide şans yani
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2014, 17:36:41 »
sağol kardeşim

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2014, 14:49:44
toyotanın çok kronik bir problemi. öldürecek bu toyota aşkı. bazen terketmek istesemde gözüm gene ona takılıyor ne yapayım? !!!

Rica ederim abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2014, 08:40:19 »
sabah kalktım marşa bastım gene bizimkisi kendini dizel araba zannediyor. rolanti ayarlarım normal, soğukta biraz gürültü gelmesinide normal sayalım ama diyorum ya bu v kayışı veya rulmanında kesin sıkıntı var gibi. sanki traktöre biniyorum. ne yazık ki arabamı her gören abi bu dizel mi diyor. arabanın dışından dinlendiğinde dizel gibi...offf gene offff
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2014, 09:19:04 »
sabah kalktım marşa bastım gene bizimkisi kendini dizel araba zannediyor. rolanti ayarlarım normal, soğukta biraz gürültü gelmesinide normal sayalım ama diyorum ya bu v kayışı veya rulmanında kesin sıkıntı var gibi. sanki traktöre biniyorum. ne yazık ki arabamı her gören abi bu dizel mi diyor. arabanın dışından dinlendiğinde dizel gibi...offf gene offff

Servise göstermelisin. Yıpranmış V kayışı sesini ayırt edebilirsiniz. İmzanızdaki araç 2011 model 32.000km bu araç için V kayışı yıpranması bana biraz erken geldi. Bence iyi bir kontrolden geçirilmeli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2014, 09:24:52 »
aracım 15 bin km sonra başladı sıkıntı herhalde servise gittiğimde rulmanı inceleteceğim garantiden değiştirirler mi? kayışın yıpranmasında ve gerginliğinde sıkıntı yok dedi servis bir çok kez kontrol ettirdim
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2014, 15:52:01 »
bugün serviste idim
sıkıntılarımı anlattım. arka tavan spoileri daha sonra serviste boyatacağım ücretsiz. belki bide ön ve arka tamponu boyatırım ufak tefek çizikler var. yokohama blueart lastikle Orijinal Toyota Alüminyum jant Pavona (gümüş) 15" jant aldım.
arka kapı döşeme ile plastik bağlantıdaki gevşeklik şimdilik hallettik ama parça birbirine perçinlenemiyor( acayip bir şey ) işallah daha sonra tekrarlamaz. sağ kapı izolasyonu yapıldı.
göğüsle cam arasında 1500-2000 devirlerde arasıra gelen ( stabilize ve parke yolda ) cızırtı formen ve kaportacı ustamla cıktığımız testte duyamadık. hava yağmurlu idi bilemiyorum belki ondandır.
5-6 ay sonra serviste fren ve şanzıman yağlarını değiştireceğim ( m/m sanzıman kalibrasyonunuda yapacaklar ). motor yağını 5w30 mobil esp tam sentetik kullanacağız.
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2014, 17:15:28 »
bugün serviste idim
sıkıntılarımı anlattım. arka tavan spoileri daha sonra serviste boyatacağım ücretsiz. belki bide ön ve arka tamponu boyatırım ufak tefek çizikler var. yokohama blueart lastikle Orijinal Toyota Alüminyum jant Pavona (gümüş) 15" jant aldım.
arka kapı döşeme ile plastik bağlantıdaki gevşeklik şimdilik hallettik ama parça birbirine perçinlenemiyor( acayip bir şey ) işallah daha sonra tekrarlamaz. sağ kapı izolasyonu yapıldı.
göğüsle cam arasında 1500-2000 devirlerde arasıra gelen ( stabilize ve parke yolda ) cızırtı formen ve kaportacı ustamla cıktığımız testte duyamadık. hava yağmurlu idi bilemiyorum belki ondandır.
5-6 ay sonra serviste fren ve şanzıman yağlarını değiştireceğim ( m/m sanzıman kalibrasyonunuda yapacaklar ). motor yağını 5w30 mobil esp tam sentetik kullanacağız.

Jantlarınız hayırlı olsun, izolasyonun maliyeti ne ve nereleri söküyorlar? Benim aracım 2012 sonu yeni kasa, araçta pek fazla ses yok fakat cvt den sanırım motor sesi biraz çok geliyor. İzolasyon konusunda biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2014, 22:52:59 »
Tesekkur ederim onur bey
oncelikle her hangi bir odeme yapmadim servise
ses ile ilgili size tavsiyem kesinlikle ugrasmayin araciniz daha yeni
ugrasmayin cunku benim sikintilarimin cogu daha onceki servisimin yaptigi islerbir de ozellikle izolasyon yapilacaksa ilk once sesin kaynagini cok iyi belirleyin yoksa samanlikta igne aramak gibi
sok tak sirasinda cok sikinti oluyor site icinde daha detayli arama yapabilirsiniz
isterseniz telefonla gorusebiliriz ozelden mesaj atarsaniz sevinirim
bu aralar internete fazla giremiyorum
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 05, 2014, 11:06:55 »
yokohama blueart lastik aldıktan sonra araç baya bir sessizleşti.
ama hala ön cam ve göğüs arasından sanki karton stropier parçaları birbirine sürtüyormuş gibi ses geliyor arada
çukur ve tümseklerden geçişlerde özellikle sağ ön tekerleğin olduğu taraftan birde araka taraftan demir burulma sesi geliyor
serviste baktılar ama ön arka takımlarda sıkıntı yok dediler.
kızımın gümüşü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 05, 2014, 11:09:10 »
yokohama blueart lastik aldıktan sonra araç baya bir sessizleşti.
ama hala ön cam ve göğüs arasından sanki karton stropier parçaları birbirine sürtüyormuş gibi ses geliyor arada
çukur ve tümseklerden geçişlerde özellikle sağ ön tekerleğin olduğu taraftan birde araka taraftan demir burulma sesi geliyor
serviste baktılar ama ön arka takımlarda sıkıntı yok dediler.

Eğer trim sesleri ise yapılacak çok birşey yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 05, 2014, 11:19:36 »
sanki yaylardan geliyor gibi