Gönderen Konu: devir dalgalanması  (Okunma sayısı 2396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
devir dalgalanması
« : Şubat 05, 2014, 03:03:43 »
Arkadaşlar merhaba, 2012 lpg li avensisim var bildiğiniz üzere. Araç sıfır km alındı ve 400. km de lpg takıldı. Sorun şu herhangibir viteste ilerlerken boşa attığımızda devir normal rölanti devrinin altına düşüp sonra yükselip tekrardan normale seviyesine ulaşıyor.Yani boşa attığımda örneğin 3000 devir/dk dan inip yaklaşık 800 d/dk da durmuyo.Aniden yükselip geri düşüyor.Ama bu problem aracın soğukken devrinin otomatik jikleyle yukarda tutulmasıyla alakalı değil. (Eklediğim videoda göreceğiniz gibi.) Lpg ustası bi problem olmadığını söylüyo ama ben enjektörden çıkan hortumların uzun ve eşit mesafede olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum görüşleriniz nedir teşekkürler.

http://tinypic.com/r/9iacdd/8

Toyota Club Türkiye

devir dalgalanması
« : Şubat 05, 2014, 03:03:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: devir dalgalanması
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2014, 11:43:32 »
ben de de arada bir oluyor bizim servisteki usta benzinle ilgili demişti ama bence bir sorun yok hiç takılmadım hafif dalgalanmaya
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2014, 14:47:17 »
eyv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2014, 16:03:03 »
Benim araç benzinli bendede arada bir boşa atıp frene basınca devir iyice düşüp toparlıyor ben havalara bağlıyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2014, 02:14:22 »
Sübablarınız zarar görmüş olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Tecrübelerimizi paylaşalım
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2014, 21:18:20 »
Benim motor ustası gaz kelebeğini söktü, içi asvalt zifti gibiydi, spreyle temizledi taktı. Adı gaz kelebeği ama benzin de buradan geçiyor galiba. Sonra LPG ustası yeni OMVL marka için yeni program attı, ayarladı, dalgalanma azaldı, bir hafta 10 gün sonra dalgalanma kayboldu.
2006 Avensis, 1.6 Elegant, OMVL marka LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2017, 16:49:34 »
Bu videoda görülen durum gayet normal, diye düşünüyorum. Vites değiştirirken bir çeşit motor koruması olabilir. Asıl sorun, durduk yerde devrin bir çıkıp bir inmesidir. Bu videoda ise öyle birşey yok. Devir bir defa yükseltiliyor, vitese takılmadığı için de normal seviyeye düşüyor.
Buna benzer bir koruma yöntemi de (sanırım) şu:
Normalde araç vitesteyken örneğin 2-3 bin devirde gazı bıraktığımızda tamamen yakıt kesiliyor (bunu anlık yakıt tüketimi ekranında da görebiliyoruz). Fakat daha yüksek devirlerde (4500 ve üstü) aracı kullandığımızda gazı bırakınca çok az da olsa yakıt beslemesi sürüyor. Bunun da yine bir çeşit motor koruması için programlandığı kanaatindeyim. Üstadlar yorumlarlarsa memnun oluruz..
"İman, sadece Allah'ın varlığına inanmak değil, O'nun için herşeyi, her an yapabilecek kadar arzulu ve iradeli olmaktır." (Kierkegaard)