0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şu linke bir göz atın derim.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=15638.0
arkadaşım aynı sorun geçen ay benimde başıma gelmişti. forumda yazmıştım, belki okumuşsunuzdur. bende petek değiştirmek istedim ama petek fiyatı 1000 lira oldugunu ögrendikten sonra vaz geçtim. özel serviste bir ustaya danışarak, petek temizleme cihazında temizlettim. şimdilik memnunum.
http://www.birlikotomotiv.net/?syf=liste&id=112-12&s=7 Burdan linke bakin kalorifer petegi 130 tl. Ben temizlettim iyi oldu diye kendimi kandiriyordum ama yok isinmiyor petek temizleme makinesine baglattin 60 tl verdim ama keske petegi temizletseydim petegini alip elektrikciyle pazarlik yap sorunsuz sekilde isin derim nacizane fikrim ama temizlemiyor makine kesinlikle temizleten de bi toyota bulup binsin anlar farki...
ben bu yöntemi 2004 corollam için yaptım ama hiç işe yaramadı çok uğraştım hatta por çöz kullandım dahada zarar verdi sonrasında orijinal çıkma petek aldım taktırdım 2.yılı oluyor kullanıyorum temizlemek var evet ama sonrasında verim alamayabilirsiniz siz daha iyi bilirsiniz ama ben değiştirme taraftarıyım çünkü çok basımı ağrıttım değmedi en sonunda değiştirdim
Evet zaten önce bu başlığı okudum. Hatta bu başlıktan cesaretle temizletmeye karar verdim fakat daha kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorum...
Okudum evet. Bakım için gittiğim bir özel servis vardı, ona da göstereceğim ilk fırsatta. Dediğiniz gibi belki onun bir tavsiyesi olur.Baktım. Bugün gittiğim usta da buna yakın bir fiyat söyledi.En azından temizletme şansımı denemek istiyordum ama görünen o ki ağırlıklı görüş değiştirmekten yana.
bende 2 ay önce aynı sorunla karşılaştım kalorifer hiç ısıtmıyordu. sanayide bi radyatörcüye gittim, makineye bağlayacağız dedi bağladık içinden çamur gibi pislik çıktı, hatta normalden 30 dk. daha fazla bağlı kaldı. sonuç hüsran biraz ılık oldu o kadar. termostat bozuk dedi onuda değiştirdim gene olmadı. petek değişecek dedi en sununda. bu işlemler için 50tl aldı 15tl de termostat ve 10 tl tamirciye termostatı değiştirttim. 75 tl harcadım değişen sadece biraz ılık oldu. torpido sökülmesi lazım dediler 200 tl işçilik istediler 150 tl de petek 350 tl çok fazla geldi yaptıramadım. böyle kullanmaya devam ediyorum.Eğer illaki ısınma sorununu çözecem diyosan bence boşa para harcama ve yenisini tak kesin çözüm olur en azından. bazen ucuz olsun diye boşa para harcanıyor..