Gönderen Konu: 97 Model 1.6 GLi Kalorifer Peteği Temizliği  (Okunma sayısı 9743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '97
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
97 Model 1.6 GLi Kalorifer Peteği Temizliği
« : Şubat 04, 2014, 17:42:18 »
Merhabalar, baştan belirteyim forumda yeniyim.

Ailemin yanına dün gece döndüm, arabanın kaloriferi çalışmıyormuş. Bugün Esenşehir Kadosan'da bir elektrikçiye gösterdim. Termostatına baktı, termostatı devre dışı bırakıp sıcak suyu direk bağladı; "Bunda bir şey yok, kalorifer peteği tıkanmış. Radyatörcüye götürüp açtırmayı deneyin ama petek patlarsa yine değiştirmeniz gerekir, boşu boşuna açtırma parası ödersiniz. Model eski olduğundan yüzde seksen petek patlar, siz en iyisi yenisini alın, ben 150 lira işçilikle takarım." dedi. Onun anlattığına bakılırsa yenisiyle değiştirmek epey zahmetli ve pahalı bir iş olacak.

Zaman sıkıntısından ötürü radyatörcüye gidemedim. Şimdi internette ve bu forumda epey yorum okudum. Bazı arkadaşlar kendi yöntemleriyle bazıları da sanayide para vererek temizletmiş. Şimdi soruya geliyorum,

Sizce kalorifer peteğini değiştirmeli miyim? Tıkanıklık açılsa bile tekrar tıkanması söz konusu mu?
Anadolu yakasında, Ümraniye ve çevresinde ya da direk Kadosan'da önerebileceğiniz bir radyatörcü var mı?
Eğer varsa bambaşka tavsiyelere de açığım...

İyi akşamlar.

Toyota Club Türkiye

97 Model 1.6 GLi Kalorifer Peteği Temizliği
« : Şubat 04, 2014, 17:42:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 Model 1.6 GLi Kalorifer Peteği Temizliği
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2014, 17:44:50 »
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2014, 17:56:49 »
Şu linke bir göz atın derim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=15638.0

Evet zaten önce bu başlığı okudum. Hatta bu başlıktan cesaretle temizletmeye karar verdim fakat daha kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorum...  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2014, 18:41:07 »
ben bu yöntemi 2004 corollam için yaptım ama hiç işe yaramadı çok uğraştım hatta por çöz kullandım dahada zarar verdi sonrasında orijinal çıkma petek aldım taktırdım 2.yılı  oluyor kullanıyorum temizlemek var evet ama sonrasında verim alamayabilirsiniz siz daha iyi bilirsiniz ama ben değiştirme taraftarıyım çünkü çok basımı ağrıttım değmedi en sonunda değiştirdim
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2014, 19:54:40 »
arkadaşım aynı sorun geçen ay benimde başıma gelmişti. forumda yazmıştım, belki okumuşsunuzdur. bende petek değiştirmek istedim ama petek fiyatı 1000 lira oldugunu ögrendikten sonra vaz geçtim. özel serviste bir ustaya danışarak, petek temizleme cihazında temizlettim. şimdilik memnunum.
toyota: Ben yanından geçerim sen kendinden geçersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2014, 22:07:54 »
http://www.birlikotomotiv.net/?syf=liste&id=112-12&s=7
Burdan linke bakin kalorifer petegi 130 t
l. Ben temizlettim  iyi oldu diye kendimi kandiriyordum ama yok isinmiyor  petek temizleme makinesine baglattin 60 tl verdim ama keske petegi temizletseydim petegini alip elektrikciyle pazarlik yap sorunsuz sekilde isin derim nacizane fikrim ama temizlemiyor makine kesinlikle temizleten de bi toyota bulup binsin anlar farki...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2014, 00:04:40 »
arkadaşım aynı sorun geçen ay benimde başıma gelmişti. forumda yazmıştım, belki okumuşsunuzdur. bende petek değiştirmek istedim ama petek fiyatı 1000 lira oldugunu ögrendikten sonra vaz geçtim. özel serviste bir ustaya danışarak, petek temizleme cihazında temizlettim. şimdilik memnunum.

Okudum evet. Bakım için gittiğim bir özel servis vardı, ona da göstereceğim ilk fırsatta. Dediğiniz gibi belki onun bir tavsiyesi olur.

http://www.birlikotomotiv.net/?syf=liste&id=112-12&s=7
Burdan linke bakin kalorifer petegi 130 t
l. Ben temizlettim  iyi oldu diye kendimi kandiriyordum ama yok isinmiyor  petek temizleme makinesine baglattin 60 tl verdim ama keske petegi temizletseydim petegini alip elektrikciyle pazarlik yap sorunsuz sekilde isin derim nacizane fikrim ama temizlemiyor makine kesinlikle temizleten de bi toyota bulup binsin anlar farki...

Baktım. Bugün gittiğim usta da buna yakın bir fiyat söyledi.

ben bu yöntemi 2004 corollam için yaptım ama hiç işe yaramadı çok uğraştım hatta por çöz kullandım dahada zarar verdi sonrasında orijinal çıkma petek aldım taktırdım 2.yılı  oluyor kullanıyorum temizlemek var evet ama sonrasında verim alamayabilirsiniz siz daha iyi bilirsiniz ama ben değiştirme taraftarıyım çünkü çok basımı ağrıttım değmedi en sonunda değiştirdim

En azından temizletme şansımı denemek istiyordum ama görünen o ki ağırlıklı görüş değiştirmekten yana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2014, 09:30:07 »
En iyisi değiştirmek. En azından aklınız orada kalmaz, temizletirseniz tekrar tıkanması uzun sürmeyecek.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2014, 12:24:48 »
Uzun süre motor suyu değişmeyen araçlarda bu tip sorunlar olası.Kullanıcılar hep şunu yapıyor kış geldi mi 1 litre antifriz ekleyip devam ediyor tamam hani günü kurtarıyor ama içerde çamurlaşmış su pas  petekleri tıkıyor .Biz 13 yıl efsaneye bindik babam her 2 yılda bir komple motor suyunu boşalttırıp içini yıkattırıp tekrar antifriz li karışım koydururdu sattığımızda hala ilk gün ki performansını veriyordu araç .Ben de aldığım araçlarda bu duruma dikkat ediyorum eger su bulanık ise mutlaka boşalttırıp yıkatıp tekrar koyduruyorum en fazla 100 lira paranız gider ama ileride bu tip sorunlarla karşılaşmazsınız aracınızda hararet sorunu yaşamazsınız yaz kış rahat edersiniz devridaim sisteminiz düzenli çalışır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2014, 22:05:59 »
Evet zaten önce bu başlığı okudum. Hatta bu başlıktan cesaretle temizletmeye karar verdim fakat daha kolay bir yolu olmalı diye düşünüyorum...  :hoş:
Üstad bunu okudum da yapan usta isi biliyormus.her usta bu ise ugrasmaz porcozunden lavabo cozucu filan etkili olmus ama makinede gordum simsiyah su akitiyordu 45 dakika yine bi numara olmadi. Bu cozum makineden kesinlikle etkilidir ona suphem yok. Ugrasacak usta nazini cekecek usta lazim selametle
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 124000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2014, 22:02:27 »
sayın toyotacılar bende kışın peteğimi şu otomatik bir makinaya varya adı her neyse ona bağlattım hemde iki kere sonucu söyliyim: sonuç hiç ılık bile gelmeyen hava biraz ılıdı ve öle kaldı benim petek demekki komple tıkalıymış bi faydasını göremedim iki kere uygulamama rağmen ancak zaten hali hazırda ılık üfleyenlerin peteğine belki faydası olabilir.mantıken tam verim almak istiyorsanız 150 liraya falan göğsü söküp değiştiriyorlar birde petek parası var tabi ama uzun süre idare sıcak havadan mahrum kalmazsınır(tabi antifrizi yazında kullanmaya özen gösterin yoksa para verip aldığınız petek yazında tekrar tıkanabilir. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2014, 16:04:37 »
Okudum evet. Bakım için gittiğim bir özel servis vardı, ona da göstereceğim ilk fırsatta. Dediğiniz gibi belki onun bir tavsiyesi olur.

Baktım. Bugün gittiğim usta da buna yakın bir fiyat söyledi.

En azından temizletme şansımı denemek istiyordum ama görünen o ki ağırlıklı görüş değiştirmekten yana.

bende 2 ay önce aynı sorunla karşılaştım kalorifer hiç ısıtmıyordu. sanayide bi radyatörcüye gittim, makineye bağlayacağız dedi bağladık içinden çamur gibi pislik çıktı, hatta normalden 30 dk. daha fazla bağlı kaldı. sonuç hüsran biraz ılık oldu o kadar. termostat bozuk dedi onuda değiştirdim gene olmadı. petek değişecek dedi en sununda. bu işlemler için 50tl aldı 15tl de termostat ve 10 tl tamirciye termostatı değiştirttim. 75 tl harcadım değişen sadece biraz ılık oldu. torpido sökülmesi lazım dediler 200 tl işçilik istediler 150 tl de petek 350 tl çok fazla geldi yaptıramadım. böyle kullanmaya devam ediyorum.

Eğer illaki ısınma sorununu çözecem diyosan bence boşa para harcama ve yenisini tak kesin çözüm olur en azından. bazen ucuz olsun diye boşa para harcanıyor.. :argh:
Önce güvenlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2014, 23:05:27 »
bende 2 ay önce aynı sorunla karşılaştım kalorifer hiç ısıtmıyordu. sanayide bi radyatörcüye gittim, makineye bağlayacağız dedi bağladık içinden çamur gibi pislik çıktı, hatta normalden 30 dk. daha fazla bağlı kaldı. sonuç hüsran biraz ılık oldu o kadar. termostat bozuk dedi onuda değiştirdim gene olmadı. petek değişecek dedi en sununda. bu işlemler için 50tl aldı 15tl de termostat ve 10 tl tamirciye termostatı değiştirttim. 75 tl harcadım değişen sadece biraz ılık oldu. torpido sökülmesi lazım dediler 200 tl işçilik istediler 150 tl de petek 350 tl çok fazla geldi yaptıramadım. böyle kullanmaya devam ediyorum.

Eğer illaki ısınma sorununu çözecem diyosan bence boşa para harcama ve yenisini tak kesin çözüm olur en azından. bazen ucuz olsun diye boşa para harcanıyor.. :argh:

Değerli fikirleri için herkese teşekkür ederim. Malum şu ara kış biraz yumuşadı, erteledim fakat önümüzdeki yaz (maddi olarak da rahatlayacağım) komple değiştireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 16, 2015, 10:46:32 »
Arkadaşlar, sorunu bu kışın başında peteği temizleterek çözdüm. Şu anda olması gerektiği gibi ısıtıyor, hatta eskisinden de iyi diyebilirim. Eğer aynı sorunu yaşamaya devam eden arkadaşlar varsa temizliği yaptırdığım yerin adresini/telefonunu verebilirim.