Gönderen Konu: Yağ Eksiltme Sorunu , Hukuki yollarla mücadele ve sonucu  (Okunma sayısı 3583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Eksiltme Sorunu , Hukuki yollarla mücadele ve sonucu
« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2014, 10:16:15 »
Bu konu senin peşini bırakmayacak gibi Mahmut.

Abi elimden geldiğince herkesi bilgilendirecem . Yok öyle beni hem 3 yıl uğraştıracaklar sonrada mecbur kalınca ya gelin aracınızı yapak deyip sanki hiç sorun yaşanmamış gibi davranmak .

Keşke sürecin nasıl ilerlediğini neler yaptığınızı yazsaydınız herkes faydalansaydı...kusura bakmayın ama ''bakın nasılda yaptım ben'' gibi bişey olmuş...(özelden tek tek herkes yazamayabilir...böyle bir durumun çözüm yolunun ayrıntıları paylaşılmalı bence)

Nuri bey daha önce üyelerimizden biri çok detaylı bir şekilde paylaştı ama toyotanın forum yönetimine baskı uygulaması sonucu kaldırıldı diye biliyorum . Ondan bende olsam detaylı paylaşım yapmazdım zaten nasıl yıpratıcı bir süreç olduğunu bildiğimden böyle bir şey olmamış olsa bile hak veririm insanı bırakın toyotadan arabadan soğutuyor . Ayrıntıların paylaşılmasını da inanın sizden daha çok isterim ama dediğim gibi öyle söylendiği kadar basit değil .

Eğer illa ayrıntı istiyorsanız bahsi geçen arkadaşımızın nette başka sayfada yayınladığı bilgiler aşağıdaki linkte orada bu konu ile ilgili çok fazla ayrıntılı bilgi mevcut .

http://toyotayageksiltme.wordpress.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2014, 10:16:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 04, 2014, 10:25:12 »
Valla ben sırf herkes faydalansın neyin ne olduğunu görsün diye söyledim..Toyota yönetime istediği kadar baskı yapsın önemli olan insanların bu tarz durumlarda ne yapacağını öğrenmesidir...Daha önce benzer şeyler paylaşılmış olsa bile her yeni sorun karşısında sunulan çözüm yöntemi yeni bir öğrenme oluşturur insanlarda... o yüzden ne kadar ayrıntı öğrensek o kadar kardır diye düşünmüştüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris m/m d4d 2013/ Golf MK4 1.9 TDI
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 04, 2014, 10:29:04 »
Benim aracımdada yağ yakma sorunu ortaya çıktı ve çözüm olarak piston ve sekman takımının yenilenmesini sundular..

Size çözüm sunmadıkları içinmi değişim talep ettiniz yoksa çözümü kabul etmeyip değişim talebindemi bulundunuz..Net olarak bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden hayırlı olsun :)
Dediğiniz olayların hepsi yapıldı araçta, piston segmanla sadece zaman kazanıyorlar. Çoğu araç için çözüm olmuyor.
Konu ile ilgili forumda arama yaptırısanız cok detaylı bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 04, 2014, 10:32:55 »

Nuri bey daha önce üyelerimizden biri çok detaylı bir şekilde paylaştı ama toyotanın forum yönetimine baskı uygulaması sonucu kaldırıldı diye biliyorum .

Forumun sponsoru mu TOYOTA? Burası resmi TOYOTA forumu mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 04, 2014, 10:40:17 »
Keşke sürecin nasıl ilerlediğini neler yaptığınızı yazsaydınız herkes faydalansaydı...kusura bakmayın ama ''bakın nasılda yaptım ben'' gibi bişey olmuş...(özelden tek tek herkes yazamayabilir...böyle bir durumun çözüm yolunun ayrıntıları paylaşılmalı bence)
Nuri Bey kusura bakacak bişey yok bu olaydan gurur falan duyduğumda yok sevindiğimde yok 3 yıldır bu işle uğraşıyorum; belliki forumda araştırma ve okuma gereği duymamışsınız.
Konu ile alakalı gelişmeler defalarca sayfalar dolusu yazıldı tartışıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 04, 2014, 10:46:49 »
Valla ben sırf herkes faydalansın neyin ne olduğunu görsün diye söyledim..Toyota yönetime istediği kadar baskı yapsın önemli olan insanların bu tarz durumlarda ne yapacağını öğrenmesidir...Daha önce benzer şeyler paylaşılmış olsa bile her yeni sorun karşısında sunulan çözüm yöntemi yeni bir öğrenme oluşturur insanlarda... o yüzden ne kadar ayrıntı öğrensek o kadar kardır diye düşünmüştüm...

Nuri bey iyi niyetinizden şüphem yok . Bende inanın sizden çok isterim paylaşılmasını ama olmuyor daha önce bu yüzden bir sürü tartışma çıktı bir birini kıran oldu keşke herkes sizinle aynı fikirde olsa ama dediğim gibi olmayınca olmuyor . Paylaştığım linkte paylaşılanların aynısı burada paylaşıldı fakat dediğim gibi baskılar sonucu silindi diye biliyorum .İnsanın bu olanları görünce de paylaşmak istememesi doğal sonuçta o kadar yazıyı yazıp hazırlayıp burada paylaşmakta zaman alıyor ve tek amacı insanları bilgilendirmek olan birinin konusunun mecburi kalındığı için bile olsa silinmesi onun zoruna gider . Burada 2 satır paylaşımı silindi diye konu açıp tepki gösterenler bile varken uzunca ve önemli bir paylaşımın silinmesi benim bile zoruma gitmişti .

Forumun sponsoru mu TOYOTA? Burası resmi TOYOTA forumu mu?

Abi bu sorunun cevabı bende değil ama 2009 dan beri üyeyim ve böyle bir şey olduğunu sanmıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 04, 2014, 10:49:18 »
Nuri Bey kusura bakacak bişey yok bu olaydan gurur falan duyduğumda yok sevindiğimde yok 3 yıldır bu işle uğraşıyorum; belliki forumda araştırma ve okuma gereği duymamışsınız.
Konu ile alakalı gelişmeler defalarca sayfalar dolusu yazıldı tartışıldı.

Anlatamıyorum sanırım...Herkes kendi yaşadağı sorunun çözüm yolunu anlatırsa hem daha pratik olur hemde her sorun karşısında nasıl çözüm yolu üretilmiş millet onu görmüş öğrenmiş olur....Ben sorunumu çözdüm gidin forumu araştırın bilgi ve belgeler ordadır demek yerine benim sorunum şuydu benim sorunumla ilgili belge ve kayıtlar şunlardır vs.. bir başkası benim sorunum şuydu ben ise şu belgeleri ve dilekçeleri kullanarak hallettim ahanda burdalar dese...herkes faydalanmış olur diyorum...bu kadar basit...her sorunu herkes aynı biçimde çözemeyebilir diyorum...umarım bu sefer anlatabilmişimdir....teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 04, 2014, 10:49:45 »
Arkadaşlar tüm iyi niyetli dilekleriniz için teşekkür ederim.
Araç muadili d4d m/m active skypack ile değişti.
skypack farkı tarfımdan ödenmiştir.

konu bilgi amaçlı açılmıştır  çok fazla detaya girilmeyişinin sebebini değerli arkadaşlar yazmış zaten.
belirttiğim gibi bilgi ihtiyacı olan tarafıma ulaşabilir.
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 08, 2014, 18:54:00 »
büyüksün:))) ra<bbim kazsız belasız hayırlı sürüşkler nasip etsin:) gözünüz aydın:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 06, 2014, 02:33:05 »
merhaba arkadaşlar bu hukuki boyutu bilen ve uğraşmış biri olarak söyleyeceğim şey şudur ki, haklı olduğunuzu düşünüyorsanız hukuki yoldan hakkınızı arayınız, ancak öncesinden detaylı bir prosedür araştırması yapın, emsal teşkil edebilecek dosyaları inceleyin veya bu işi bilen bir tüketici avukatı ile görüşün (her avukat olmaz , bu süreçte yaptığım araştırmalar sonunda birçok avukattan hatta hakimden bile daha çok şey bildiğimi düşünüyorum, yani önce kendiniz araştırmalısınız, ve mümkünse özellikle ticaret mahkemesi ile uğraşan bir avukat bulun) birde internette you tube'da yargıtay tüketici mah. den hakim candaş ilgün ün konuşmasını izleyin orada hangi davaların kazanılabilip, hangilerinin kazanamayacağı hakkında önfikriniz oluşur, bana çok faydası olmuştu.

bilinçli tüketiciler sayesinde A.B.D veya avrupa'da araç geri çağıran firmalar türkiye de bilinç olmaması nedeniyle rahatça hareket ediyorlar. istanbuldaki arkadaşlar için av. yusuf ayık'ın kendine ait sitesinden bilgilere ulaşabilirler ancak tamir hakkını kullanana arkadaşlar dikkatli olmamalılar çünkü davayı kaybederlerse ceplerinden bayağı yüklü para çıkabilir, tamir hakkını kullanmayan arkadaşlar ise daha avantajlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 07, 2014, 01:34:40 »
merhaba arkadaşlar bu hukuki boyutu bilen ve uğraşmış biri olarak söyleyeceğim şey şudur ki, haklı olduğunuzu düşünüyorsanız hukuki yoldan hakkınızı arayınız, ancak öncesinden detaylı bir prosedür araştırması yapın, emsal teşkil edebilecek dosyaları inceleyin veya bu işi bilen bir tüketici avukatı ile görüşün (her avukat olmaz , bu süreçte yaptığım araştırmalar sonunda birçok avukattan hatta hakimden bile daha çok şey bildiğimi düşünüyorum, yani önce kendiniz araştırmalısınız, ve mümkünse özellikle ticaret mahkemesi ile uğraşan bir avukat bulun) birde internette you tube'da yargıtay tüketici mah. den hakim candaş ilgün ün konuşmasını izleyin orada hangi davaların kazanılabilip, hangilerinin kazanamayacağı hakkında önfikriniz oluşur, bana çok faydası olmuştu.

bilinçli tüketiciler sayesinde A.B.D veya avrupa'da araç geri çağıran firmalar türkiye de bilinç olmaması nedeniyle rahatça hareket ediyorlar. istanbuldaki arkadaşlar için av. yusuf ayık'ın kendine ait sitesinden bilgilere ulaşabilirler ancak tamir hakkını kullanana arkadaşlar dikkatli olmamalılar çünkü davayı kaybederlerse ceplerinden bayağı yüklü para çıkabilir, tamir hakkını kullanmayan arkadaşlar ise daha avantajlı.

öneml ibir bilgi ama nekadar iç açıcı onu düşünmeye başladım:)