Gönderen Konu: ae 101 Sorun mu Değil mi ?  (Okunma sayısı 1674 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
ae 101 Sorun mu Değil mi ?
« : Eylül 28, 2008, 20:39:36 »
arkadaşlar Hep PO dan milangaz alırdım iyiydi istediğim litrede istediğm kilometreyi yapıyordu. ama bu sefer Sheel gass alayım dedim ve evimin yanında yeni açılan shelden gazımı aldım fakat bir şey oldu araç özellikle ilk iki viteste Milangaz dan daha iyi gaza tepki veriyor benzin gibi, bir şey daha dikkatimi çekti 4. viteste araç 3000 devirde devir 3000 de iken 85/90 hız arasına çıkıyor benzinde ve tüpde daha önce 4. viteste 3000 80 5. viteste 3000 devirde 100 hızına tam denk gelirdi çizgiler. Birde araç biraz sarsıntılı çalışıyor ve yüksek hızlarda motor daha çok bağırıyor eskiye nazaran fakat rölantide sorun yok   bu dediklerim sadece gazda oluyor. Hangi gası almaya devam edeyim bu gasda neden böyle oldu bilgisi olan arkadaşlar bir yorum bekliyorum.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

ae 101 Sorun mu Değil mi ?
« : Eylül 28, 2008, 20:39:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: ae 101 Sorun mu Değil mi ?
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2008, 15:56:07 »
bu dediğiniz sebepler baskı balatanın bitmiş olmasından kaynaklanan sorunlar da olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2008, 17:06:57 »
76000 de araçta baskı balata değişti araç bu zamana kadar bu kilometrenin tamamını yakınını şehir içi trafikte kullanıldığı için değiştirdik fakat bu bile olsa bu olay sadece gazı farklı yerden aldığım zaman benzinlik çıkışında hemen hissettim. ayrıca belirttiğim gibi sorun sadece gazda oluyor benzinde denediğimde ise olmuyor ayrıca Milangazda olmuyor, bundan sonra oradan almaya devam edeceğim, bu bir sorun değilse shellden alacaktım çünkü ilk hızlanma hoşuma gitti. şimdi benim araçta Milangaza göre ayar yaplıdı ne alaka diyeceksiniz bende ayar yapan usta gaz telkinin oraya 1 ytl lik şıkıstırdı ve arabayı gazda da benzinde de 2200 devire gelecek şekilde gazın beyni ile oynadı daha sonra delikli bir tıpayı gaz telinin geçtiği yerde hava filtresinin oraya plastik  borunun içine yerleştirdi ve bir ayar daha verdi ve bana bir dene dedi araca binip gaza dokununca benim kaplumbağa oldu çita bende ücreti ödeyip teşekkür edip ayrıldım daha sonra kendime dedimki bu adam eski düzen ayarladı şuna bir bilgisayarlı ayar yaptırayım herkesin gittiği ve bu ayar konusunda herkesin memnun kaldığı yerde bilgisyardan yakıt değerlerine baktılar ve abi eğer aracın çekişinden memnunsan şu an yakıtı çok az iyice kısmışlar dedi bende gayet memnunun dedim o gün bu gündür aracıma el değmedi gayette memnundum taki shelden gaz alana kadar o gazda aracı ilk iki viteste gaza verdiği ivmelenme hem daha az gazla hemde istediğim hıza daha çabuk vardım fakat konuyu açtığımda belirttiğim şeylerin sorun olup olmadığı shalde acaba kendi gazı olduğu için oktan sayısı veya propan bütan oranları buna neden olur mu?
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2008, 17:15:09 »
ben gazın bu kadar fark yaratacağını zannetmiyorum tabi içine hava basmıyorlarsa yine de devamlı aynı yerden almak çok mantıklı ben 2 senedir devamlı aynı yerden alıyorum memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2008, 11:28:39 »
arkadaşlar Hep PO dan milangaz alırdım iyiydi istediğim litrede istediğm kilometreyi yapıyordu. ama bu sefer Sheel gass alayım dedim ve evimin yanında yeni açılan shelden gazımı aldım fakat bir şey oldu araç özellikle ilk iki viteste Milangaz dan daha iyi gaza tepki veriyor benzin gibi, bir şey daha dikkatimi çekti 4. viteste araç 3000 devirde devir 3000 de iken 85/90 hız arasına çıkıyor benzinde ve tüpde daha önce 4. viteste 3000 80 5. viteste 3000 devirde 100 hızına tam denk gelirdi çizgiler. Birde araç biraz sarsıntılı çalışıyor ve yüksek hızlarda motor daha çok bağırıyor eskiye nazaran fakat rölantide sorun yok   bu dediklerim sadece gazda oluyor. Hangi gası almaya devam edeyim bu gasda neden böyle oldu bilgisi olan arkadaşlar bir yorum bekliyorum.

adem bey aynı sey bendede oldu..shell den alınan gazda bırsey var ama nedır bılmıyrum..performans artıyor ama yapılan km dusuk kalıyor.ben ısrarla opet ı tavsıye edıyorum aygaz..gercekten km de fazla yapıyorum aracın gıdısıde ıyı..20ytl gaz ıle sehır ıcı 105-110 km arası...tabıı 90 ı gecmeden:)