0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Merhaba. Aracım 1994 GLİ. Bugün bir sorun oldu. araçta alarm var. alarmın açma düğmesine basınca alarmdan açma sesi geliyor ama kapı kilitleri açılmıyor. bende anahtarla açtım geri kilitleme düğmesine bastım ancak kilitlendi. yani kilitler açılmıyor ancak kilitleniyor. sorun neyden olabilir? fikri olan var mı?
Kumandanızın pili mi eskidi acaba? açarkan uzaktan kaparkan yakın mesafeden mi yaptınız?
Arkadaşlar sorunuma yakın bir başlık olduğu için yeni konu açmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum.2011 model Passat aracımı cuma günü detaylı temizliğe verdim ve aracı aldığım da sağ arka kapı açık uyarısı gösteriyordu ve durup baktığımda kapının açık olmadığını gördüm açıp açıp kapatmama rağmen hiç bir değişiklik olmadı kapı açık uyarısı göstermeye devam ediyordu daha sonrasında fark ettim ki aynı kapının camı da çalışmıyor ne sürücü kapısı kumandasından neden kendi kumandasından ve yine gördüm ki cam açma tuş ışığı da yanmıyor. Belli ki kapıya elektrik komple kesilmiş. Özel servise götürdüm makina bağladılar. Makina kapıya erişelemediğine dair yazı göstermiş ama zamanım olmadığın dolayı baktıramadım. Daha da önemlisi sağ arka kapım kilitlenmiyor. Yarın tekrar götürüp bırakmak istiyorum ama kandırılmak istemiyorum. Aldığım duyumlara göre bizim araçlar da her kapıda ayrı sigorta varmış. Sigorta atmış olabilir mi yoksa sorun daha büyük bir şey olabilir mi ? Neye dikkat etmem gerekiyor ?
Oğuz kapının cam motorunun manyetik kartını değiştirmen gerekiyor. Tabi bu kart cam motoru ile beraber olduğu için çıkma bir cam motoru alıp manyetik kartını değiştirmen gerekiyor.
Bu karta su mu geçmiş ondan dolayı mı abi ve bu parça pahalı mı acaba !
Su alacağını pek sanmıyorum kısa devre yapmış olabilir. Oto elektrik merkezi kilit tamirhanelerini bi dolan belki ellerinde çıkma motor vardır. Yoksa çıkmacıları dolaşman gerekiyor. 100 - 150 tl ye hallolur heralde. Vw grubunda Genelde merkezi kilit kontrol merkezine su kaçtığı zaman kapılar camlar kendiliğinde kapanıp açılıyor alarm çalıyor. Geçenlerde babamın arabasında başımıza geldi ama 1 gün sonra normale döndü.