Gönderen Konu: kapı kilit sorunu  (Okunma sayısı 8358 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
kapı kilit sorunu
« : Ocak 30, 2014, 13:31:04 »
Arkadaşlar Merhaba. Aracım 1994 GLİ. Bugün bir sorun oldu. araçta alarm var. alarmın açma düğmesine basınca alarmdan açma sesi geliyor ama kapı kilitleri açılmıyor. bende anahtarla açtım geri kilitleme düğmesine bastım ancak kilitlendi. yani kilitler açılmıyor ancak kilitleniyor. sorun neyden olabilir? fikri olan var mı? :)
Adanalı Ölünce Cennete Giderse Mangal İcin Cehennemin Kapısından Ayrılmaz

Toyota Club Türkiye

kapı kilit sorunu
« : Ocak 30, 2014, 13:31:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: kapı kilit sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2014, 13:32:50 »
Arkadaşlar Merhaba. Aracım 1994 GLİ. Bugün bir sorun oldu. araçta alarm var. alarmın açma düğmesine basınca alarmdan açma sesi geliyor ama kapı kilitleri açılmıyor. bende anahtarla açtım geri kilitleme düğmesine bastım ancak kilitlendi. yani kilitler açılmıyor ancak kilitleniyor. sorun neyden olabilir? fikri olan var mı? :)

Kumandanızın pili mi eskidi acaba? açarkan uzaktan kaparkan yakın mesafeden mi yaptınız?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2014, 13:49:55 »
Kumandanızın pili mi eskidi acaba? açarkan uzaktan kaparkan yakın mesafeden mi yaptınız?

her ikisinde de yakındaydım. açarken alarm bip bip şeklinde ötüyor. sinyaller yanıyor ancak kilit açılmıyor. ancak açıkken kilitleme tuşuna basınca alarm bip bip ötüyor ışıklar yanıyor ve kapılar kilitleniyor.
sıkışma olsa kilitlemez diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2014, 13:52:52 »
Alarmın kilit mekanizma kontrolünde sorun var gibi. Açma komutunu veremiyor anlaşılan.  Alarmın servisine bir danışın, bazen beyinlerinde sorun çıkabiliyor. Ya da en kısa yol bir elektrikçiye gösterin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2014, 13:59:21 »
artık hafta sonu bir gideceğiz. Ancak söylediğinize istinaden acaba merkezi kilide giden kablo çıkmış olabilir mi diye düşünüyorum kendi kendime.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2014, 00:38:32 »
Akü ile ilgili bir sorunda olabilir. Bazen benim araçta da yapıyor. Soğuk günlerde akü zayıf düşüyorsa kiliti açmak için gerekli enerjiyi bulamayabilir. Sen arabayı çalıştırıp bi müddet kullandıktan sonra tekrar kumandayla açmayı dene. Diyeceksin ki açmıyor ama kapatıyor. Bunun nedeni zannımca kilit açma ile kapama arasında ki enerji isteği farkında diyorum. Denemekten zarar gelmez :)
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1397 kere teşekkür etti
  • 895 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2014, 00:57:42 »
İki şık var 1 açma yönünde gerilim veren kablonuzda kesilme kırılma gevşeklik var.2. şık ise açma gerilimini veren rölenin kontaklarında problem var.Her ikiside aslında çok kolay çözülecek problemler tabiki eğer iyi bir elektrikçi bulursanız aksi halde yeni alarm taktırmaya kadar gider :(
istanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '98
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2014, 10:50:44 »
Benim ki de kapatıyordu açmıyordu.Kumanda pilini değiştirince düzeldi.
1998 model 1.6 XEİ sonradan klimalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2014, 16:36:19 »
Birde kapı kilit mekanizmalarını yağlamayı deneyin yağsızlıktan da yapabilir.
İnandığın gibi yaşamazsan,yaşadığın gibi inanmaya başlarsın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 04, 2014, 17:06:24 »

doğru teşhis akü  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2015, 21:40:46 »
 Arkadaşlar sorunuma yakın bir başlık olduğu için yeni konu açmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum.

2011 model Passat aracımı cuma günü detaylı temizliğe verdim ve aracı aldığım da sağ arka kapı açık uyarısı gösteriyordu ve durup baktığımda kapının açık olmadığını gördüm açıp açıp kapatmama rağmen hiç bir değişiklik olmadı kapı açık uyarısı göstermeye devam ediyordu daha sonrasında fark ettim ki aynı kapının camı da çalışmıyor ne sürücü kapısı kumandasından neden kendi kumandasından ve yine gördüm ki cam açma tuş ışığı da yanmıyor. Belli ki kapıya elektrik komple kesilmiş. Özel servise götürdüm makina bağladılar. Makina kapıya erişelemediğine dair yazı göstermiş ama zamanım olmadığın dolayı baktıramadım. Daha da önemlisi sağ arka kapım kilitlenmiyor.

Yarın tekrar götürüp bırakmak istiyorum ama kandırılmak istemiyorum. Aldığım duyumlara göre bizim araçlar da her kapıda ayrı sigorta varmış. Sigorta atmış olabilir mi yoksa sorun daha büyük bir şey olabilir mi ? Neye dikkat etmem gerekiyor ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2015, 22:03:47 »
Arkadaşlar sorunuma yakın bir başlık olduğu için yeni konu açmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum.

2011 model Passat aracımı cuma günü detaylı temizliğe verdim ve aracı aldığım da sağ arka kapı açık uyarısı gösteriyordu ve durup baktığımda kapının açık olmadığını gördüm açıp açıp kapatmama rağmen hiç bir değişiklik olmadı kapı açık uyarısı göstermeye devam ediyordu daha sonrasında fark ettim ki aynı kapının camı da çalışmıyor ne sürücü kapısı kumandasından neden kendi kumandasından ve yine gördüm ki cam açma tuş ışığı da yanmıyor. Belli ki kapıya elektrik komple kesilmiş. Özel servise götürdüm makina bağladılar. Makina kapıya erişelemediğine dair yazı göstermiş ama zamanım olmadığın dolayı baktıramadım. Daha da önemlisi sağ arka kapım kilitlenmiyor.

Yarın tekrar götürüp bırakmak istiyorum ama kandırılmak istemiyorum. Aldığım duyumlara göre bizim araçlar da her kapıda ayrı sigorta varmış. Sigorta atmış olabilir mi yoksa sorun daha büyük bir şey olabilir mi ? Neye dikkat etmem gerekiyor ?
Oğuz kapının cam motorunun manyetik kartını değiştirmen gerekiyor. Tabi bu kart cam motoru ile beraber olduğu için çıkma bir cam motoru alıp manyetik kartını değiştirmen gerekiyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2015, 22:11:28 »
Oğuz kapının cam motorunun manyetik kartını değiştirmen gerekiyor. Tabi bu kart cam motoru ile beraber olduğu için çıkma bir cam motoru alıp manyetik kartını değiştirmen gerekiyor.
Bu karta su mu geçmiş ondan dolayı mı abi ve bu parça pahalı mı acaba !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 15, 2015, 23:11:21 »
Bu karta su mu geçmiş ondan dolayı mı abi ve bu parça pahalı mı acaba !

Su alacağını pek sanmıyorum kısa devre yapmış olabilir. Oto elektrik merkezi kilit tamirhanelerini bi dolan belki ellerinde çıkma motor vardır. Yoksa çıkmacıları dolaşman gerekiyor. 100 - 150 tl ye hallolur heralde. Vw grubunda Genelde merkezi kilit kontrol merkezine su kaçtığı zaman kapılar camlar kendiliğinde  kapanıp açılıyor alarm çalıyor. Geçenlerde babamın arabasında başımıza geldi ama 1 gün sonra normale döndü.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2015, 23:28:30 »
Su alacağını pek sanmıyorum kısa devre yapmış olabilir. Oto elektrik merkezi kilit tamirhanelerini bi dolan belki ellerinde çıkma motor vardır. Yoksa çıkmacıları dolaşman gerekiyor. 100 - 150 tl ye hallolur heralde. Vw grubunda Genelde merkezi kilit kontrol merkezine su kaçtığı zaman kapılar camlar kendiliğinde  kapanıp açılıyor alarm çalıyor. Geçenlerde babamın arabasında başımıza geldi ama 1 gün sonra normale döndü.
Ben de normale döner diye bekledim ama dönmedi... Yarın götüreyim bir özel servise...