Gönderen Konu: 2012 auris 1.4 d-4d aldım  (Okunma sayısı 2030 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
2012 auris 1.4 d-4d aldım
« : Ocak 30, 2014, 12:02:58 »
auris 1.4 d-4d 2012 c.extra m/m 55.000 km de aldım.. 2010 sonrası yağ eksiltme şikayetleri nedeniyle 2012(mart sonu çıkışlıymış) almak durumunda kaldım, 2010 model için belirlediğim fiyatı aştım maalesef..yağ yakma problemlerinin görüldüğü seri numaraları listesi dahilinde değil, ancak yağ seviyesini henüz kontrol edemedim..

yakıt sarfiyatı aldığımda ortalama 6.1 lt idi çoğu uzun yol(ortalama km 50 civarı),  şimdi şehir içi inişi yokuşu bol,  günlük iş-ev git gel 2x 10 km (ortalama km 28-30) sarfiyat 6.9 larda ve sanırım gösterge değil de pompada daha fazla olacaktır.
frenler çok yumuşak geldi bana servise gösterdim, balata ve disklerde sorun olmadığı yumuşaklığın normal seviyede olduğu söylendi ama alışmam biraz süre alacakmış gibi, çok yumuşak ve fren pedalının ilk seviyelerinde etkisi yok gibi..
araçtan gelen ön konsol veya torpidodaki tıkırtılar için  yalıtım gerekli dediler, bakalım nasıl olacak..
far ışığı çok cılızdı, kontrolde ışık düzeyi düşük çıktı, önce far tümüyle değişmeli mercek kararmıştır dediler, sonraki gün ampülü kontrol ettiklerinde kararmıştı yanları ve değiştirince düzeldi gibi, ampülü garantiden değiştirdiler..
inşallah kazasız belasız..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Toyota Club Türkiye

2012 auris 1.4 d-4d aldım
« : Ocak 30, 2014, 12:02:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 auris 1.4 d-4d aldım
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2014, 12:21:51 »
Hayırlı olsun, güle güle güzel günlerde kullanın. Yağ eksiltme sorunu büyük ihtimal yaşamazsınız, ama en kısa sürede düz bir zeminde aracı stop ettikten yaklaşık 1 saat sonra yağ çubuğunda yağ seviyesini kontrol edip, 1.000-2.000 km.de bir kontrollere devam edin eksiltip eksiltmediğine emin olmak için. 10.000 km.de ciddi bir eksiltme varsa da (max seviyeden ortanın altına düşüyorsa, min. seviyeye yaklaşıyorsa ya da min. seviyenin altına düşüyorsa) servise ve genel merkeze şikayette bulunun. Benim aracım 50.000'de revizyon gördü, şu an 65.000'de yağ eksiltme sorunu çözülmüş görünüyor.

Yakıt değerleri için de ortalama değer sıfırlayıp o şekilde denemenizi tavsiye ederim. Şehirler arası 90-110 sabit hızda 4,5'un altını görmesi gerekir. Karmada benimki 5,5'u aşmadı. Sürekli sıkışık trafik ya da rampa tırmanışı olan bir yerde bu değerler yükselir elbette.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EU
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 08, 2014, 22:13:20 »
Aracınız hayırlı olsun toyotanın en sevdiğim modelidir benzinlisini kullandım ben çok memnundum tabi benzin fiyatları yükselene kadar :) 2011 model d 4d corolla aldık sonra dediğiniz ortalamaları hiç görmedim ben. Klima açık şehir içi kullanımlarda bile 6.5i geçmedi hiç. Ya da geçtiğini görmedim desem daha doğru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2014, 09:18:29 »
araçtan gelen ön konsol veya torpidodaki tıkırtılar için yalıtım yapıldı,  şimdilik gitti ses,  arkadan bir ses geliyor nedir nereden gelir araştırıyorum, özellikle Arnavut kaldırımlarda biraz zangırdıyor camlar..

cam otomatiklerinde cam kapanırken güvenlik için el, kol teması halinde camın tekrar aşağı dönmesi(sistemin adı nedir bilmiyorum) bazen gerçekleşmiyor.. hatta birinde epey sıkıştırdı eli,  serviste bir randevu düşünüyorum..

Trabzon inişi çıkışı bol trafiği kötü, iş-ev git gel toplam 20 km (ortalama hız 25-28 km/h) sarfiyat hala 6.9 larda.. aracı deposu dolu almıştım geçen gün doldurdum, dolayısıyla tam ölçebilmiş değilim 2. 3. depoda anlaşılacaktır, sanki 7,5'e göz kırpıyor,  canımı yakacak.. benimde önceki aracım benzinlisiydi 2012 1.6 otomatik ve ortalama yakıt 9.5'ti göstergede, gerçekte 10.. dayanamadım sattım, öyle de sakin kullanırım ki..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EU
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2014, 16:07:46 »
araçtan gelen ön konsol veya torpidodaki tıkırtılar için yalıtım yapıldı,  şimdilik gitti ses,  arkadan bir ses geliyor nedir nereden gelir araştırıyorum, özellikle Arnavut kaldırımlarda biraz zangırdıyor camlar..

cam otomatiklerinde cam kapanırken güvenlik için el, kol teması halinde camın tekrar aşağı dönmesi(sistemin adı nedir bilmiyorum) bazen gerçekleşmiyor.. hatta birinde epey sıkıştırdı eli,  serviste bir randevu düşünüyorum..

Trabzon inişi çıkışı bol trafiği kötü, iş-ev git gel toplam 20 km (ortalama hız 25-28 km/h) sarfiyat hala 6.9 larda.. aracı deposu dolu almıştım geçen gün doldurdum, dolayısıyla tam ölçebilmiş değilim 2. 3. depoda anlaşılacaktır, sanki 7,5'e göz kırpıyor,  canımı yakacak.. benimde önceki aracım benzinlisiydi 2012 1.6 otomatik ve ortalama yakıt 9.5'ti göstergede, gerçekte 10.. dayanamadım sattım, öyle de sakin kullanırım ki..

Arkadan gelen tıkırtı benim 2 araçtada vardı emniyet kemerinin geldiği kutu var arkada onun içinden geliyordu ses ancak arabayı başka biri kullanırken arkaya oturun ve emniyet kemerinin çıktığı yeri dinleyin oradan geliyor olabilir.