Gönderen Konu: 1.6 terra lpg yakıt durumu  (Okunma sayısı 13028 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '03
  • 3 kere teşekkür etti
1.6 terra lpg yakıt durumu
« : Ocak 29, 2014, 09:18:19 »
Merhaba arkadaşlar.Benim aracım corolla terra special hb 1.6 vvt-i otomatik vites.Araç şehir içinde lpg'de km'de 0.40-0.43 krş arası yakıyor sizcede bu fazla degilmi.Yol bilgisayarına baktıgımda en son 12lt/100 km gösteriyordu.Ayrıca araca hiç yüklenmeden sürüyorum.Vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

1.6 terra lpg yakıt durumu
« : Ocak 29, 2014, 09:18:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 terra lpg yakıt durumu
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2014, 09:27:43 »
Yol bilgisayarına göre ise benzinde 12 lt fazla. Yani kışın tüketim artar ancak fazla yakıtın birçok sebebi olabilir. Hava filtresi,buji,lastik,lpg enjektörleri giibi.  Genel bakıma girmek lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2014, 09:39:03 »
Aracın bakımı yeni yapıldı lastiklerde daha yeni buji v.s hep yeni degiştirdim lpgde daha 2 aylık kaç kere ayara gittim ama hala aynı ilk başta 0.50 krş yakıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2014, 09:46:07 »
Bende 2006 1,6 terra sedan benzinli var lpg yok .Şehir içi kısa mesafe kullanıyorum genelde yani motor ısınmadan gideceğim yere varıyorum o halde 11 litre gösteriyor. Yani benzinde 550 bin yakıyor kış şartlarına kısa mesafe artık kışlık lastik bu şartlara göre bence iyi diyebilirim .Ama lpg  400 bin ciddi rakam ortala bir 1,6 araç lpg de 11 litre tüketir hadi otamatik 12-13 desek Ankara da 2,89 en fazla 375 bin yakması lazım üstü çok demektir veya kullanım tarzı veya soğuk hava mesafe ile alakalı olabilir veya bakımla alakalı olabilir düşüncesindeyim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2014, 09:57:35 »
Cevabınız için teşekkür ederim lpg'ciye sordugumda soguk havadanda olabilir dedi.Ama benim daha önce vvt-i arabam olmuştu kışın bu kadar farketmemişti.Kullanımda dedgim gibi arabayı ne boguyorum nede yüksek devirde kullanıyorum tam arabanın istedigi devri yakalamaya çalışıyorum her zaman.Ama ne kadar çabalasamda hep aynı yakıyor.Lpg markası atiker acaba ayarı hala yapamamış olabilirlermi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhaba
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '18
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2014, 11:24:48 »
2 gün önce uzun yolda denedim 110 km hız ile 0,26 kuruş yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2014, 11:26:11 »
2 gün önce uzun yolda denedim 110 km hız ile 0,26 kuruş yakıyor.

Yakıt fiyatları bu kadar oynak iken takibinizi litre bazlı yaparsanız daha doğru olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2014, 12:06:53 »
2006 terra var bendede otomatik.
kasım 2013 te aldım. ilk zamanlar bende çok şaşırmıştım toyota az yakar diye aldık ortalama 11lt/100km gösteriyordu yol bilgisayarı.
ilk defa otomatik aracım olduğu için nasıl kullanacağımıda bilmiyordum yakıt ekonmisi açısından.
size söyleyebileceğim şudurki manuel araçlar gazdan ayağınızı çektiğinizde gazı keser ama bizim araçlarda 50-60 km hızlardan sonra bu işe yarıyor.
birde yavaşlarken O/D ile vites düşürerek yavaşlayın ben çoğu zaman 2. vitesede alıyorum.
anlıyacağınız çokta şehir içi kullanım aracı değil yakıt ekonomisini düşünürsek.
bu şekilde ancak 9,6 lt/100 km ye düşebildim.
2006 corolla 1.6 terra otomatik (benzinli :( )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2014, 12:43:27 »
E12 kasalara kim az yakıyor derse yalan söyler bu ikinci e12 kasam ilki 2005 sol hb di ikincisi 2006 sedan terra yazın 7,9-8,3 civarı karışık kulanım da kışın kısa mesafe  soğuk motor 10-11 litreler civarında yakıyor bendeki daha manuel her ikisi de aynı yakıyor aşağı yukarı lpg de kullanmıyorum bir anlamı yok zaten sevmiyor bu motorlar lpg yi ya sibop yakıyor ya blok çatlatıyor ettiğin karıda ordan götürüyor.Alabiliyorsan 1.4 d4d alacan tepe tepe binecen yakıt derdin olmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2014, 13:16:40 »
Bende tasarruf amaçlı ayakla vites degiştiriyorum devir yükselmeden bir üst vitese geçmesi için ama bir sonuç elde edemedim O/D ile vites küçültmeyi bilmiyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 29, 2014, 14:29:43 »
bende LPG düşünüyordum vaz geçtim dönüşümden.
zorunda kalmadıkça binmiyorum arabaya.
2006 corolla 1.6 terra otomatik (benzinli :( )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 29, 2014, 20:17:32 »
ilk toyotam 2004 sol otomatik o kadar büyük bir keyifle kullanıyordum ki anlatmaya kelimeler yetmez beğenmeyen yoktu o arabayı onu satıp sunrooflu auris aldım bir sürü beğenmeyen çıkmıştı neyse bu corollam bana otomatik vitese nasıl az yaktırılır onu öğretti daha doğrusu ihtisaslaştırdı.
Ispartanın kış aylarında 30-40 arası ortalama sürat ile net 10 litre lpg yaktıyordum 50 lira lpg 5-10 lira da benzin alırdım sonuç 24 küsür krş yakıt sarfiyatı(2010 da)

60 sn üzerindeki ışıklarda kontak kapatırım motor sıcaksa tabi
vitesi boşa almasına asla izin vermem od yi açarım yetmez se 2 ye alırım
olabildiğince az vites değiştiririm otomatikte olmaz deme gaz az dokununca çok güzel oluyor
fazla park yeri aramam ışıkta beklerken mutlaka boşa alırım bir de çoğu kez tek kullanırım
dizel benzinli fark etmez aracı olabildiğince düşük devirde kullan boğulsun araba  defalarca denedim fabrika verilerine anca bu şekilde yaklaştım
not aracınızın şehir içi fabrika verisi 10.6 litre ha birde hava filtreni değiştir oda çok fark ediyor

saygılar..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 91000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2014, 22:32:22 »
merhaba,
2005 corolla sol kullanıyorum.. lpg ile kullanıyorum aracımı.. en son cumartesi yakıt aldım ve hesapladığımda şehiriçi için 25 kuruş yaktığını hesapladım..yani sizinki bayağı fazla.. ben izmir'de oturuyorum, yaşadığınız yeri bilmiyorum ama çok çok soğuk olması lazım o tüketime ulaşması için.. bence başka bir lpg ustasına aracı göstermekte yarar olabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 30, 2014, 10:56:52 »
İsmail kardeş senin anlattığın tarzla tamam sarfiyat oluyordur ama yanlış anlama sen araba kullanmıyorsun ki kendine eziyet ediyorsun kadar düşük devir kullanmak motoruna kurum yapar motorda kompresyon ve güç kalmaz aracın en verimli sorunsuz çalıştığı devir aralığı 2500-4000 bin arasıdır ve motor hem kurum yapmaz hem de siz araç kullandığınızı anlarsınız hatta dönem dönem üst devirleri de göreceksiniz ki kurumlar gitsin .Tabi ki bende sürekli bu şekilde kullanmıyorum ama sizin dediğiniz şekilde de kullanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 30, 2014, 20:47:55 »
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz düşük devir kurum yapar çok düşük devir fazla bile yaktırabilir yalnız o dönemler benim öğrencilik dönemlerim olduğu için birde iktisat mezunu olunca kıt kaynaklarla sonsuz insan ihtiyaçlarının karşılama olayı :) uzmanlık alanım oluyor, ancak o şekilde kullanarak hatırladığım kadarıyla otobüs parasının biraz fazlasıyla okula arabayla gidip gelmiş oluyordum.Az yaktırma konusunda çok iddalıyım kış aylarında o değerleri yakalamak çok ciddi sabır işi yorumunuza saygım sonsuz ama kesinlikle sarfiyat değil %100 tasarruf. Bu arada az yaktırmamda ki en büyük etken vitesi boşa almasına izin vermemem oluyor..

saygılar
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2014, 09:31:03 »
Kardeşim bende iktisat ögrencisiydim  :) söyleyim dedim.Bu arada vitesi boşa nasıl aldırmıyosun orayı anlamadım birde O/D ile vites düşürmemi neyse tam olarak anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2014, 10:57:16 »
o/d vites düşürme den ziyade 3. vitesden yukarı çıkarmıyor yani yüksek devirli kullanmanı sağlıyor 40 ile giderken ayağını gazdan çekince vites boşa düşüyor veya 4 te kalıyor anlık yakıt tüketiminden takip et 100 le giderken ayağını çek gazdan yakıt tüketimi 0 gözükecektir boşa yol bilgisayarı önce sapıtır 30-40 bazen 60 litre yazdığı bile oluyor sonrasında 0.8 0.6 ya falan sabitliyor araç durmaya yakınken sürekli yüksek vitesde kalsın yakıtı keser pistonlar tekerlerden gelen güç ile çalışır.Bu arada iktisat mezunuyum bitireli de 2 yıl oluyor..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 31, 2014, 11:11:11 »
Arkadaşlar yakıtlar pahalanıyor , aslında araba aynı yakıyor, bunun için litre hesabı bakmalısınız, 95 corolla 1.6 lpgde  100km de 14lt yakıyor şuan için. 3x14=42tl .
42/100 = 42krş yapıyor galiba :) .

Yazın uzun yolda ful doldurdum lpg yi , 520km gittim tekrar doldurdum 100 küsür tl ye doldu.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 31, 2014, 11:18:16 »
14 lt çok maalesef düz vitesse 10 litre civarında yaktırabilirsiniz bence fabrika verisi 9 lt diye hatırlıyorum..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2014, 01:17:05 »
sürüşten sürüşe çok fark var demekki..  2008 mmt 1.6 corolla... 40lt lpg ile ortalama 400 km yol.. yine ortalama 40lt lpg 120tl desek 30krş..
lpg nin de adı kaldı resmen... ekonomi bunun neresinde hiç anlamadım..   benzinli kullanan arkadaşlar 400km de ortalama kaç litre yakıyorsunuz acaba.. bilgisayar verileri değil pompa verileri önemli..
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...