Gönderen Konu: Sizce Yeni corolla'da da yağ yakma olayı olacak mı arkadaşlar?  (Okunma sayısı 3901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar selam, bu kulübe üye olduktan sonra dizel corollalarda yağ yakma olayı yaşandığını duydum ve okudum. Acaba yeni çıkan corollada da bu sorun devam eder mi ? Sonuçta motor aynı motor ama tork değeri biraz artmış sanırım. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar.
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Yeni kasalarda yağ yakma sorunu yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Ama araç daha çok yeni. Bir yıl bile olmadı daha piyasaya çıkalı. Acaba bundan önceki dizel corolladaki yağ yakma sorununa firme bir önlem aldı mı? Bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
toyota eski toyota değil belli olmaz çünki yeni kasa bana çok boş geldi tedbirli olmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
O serideki motorlarda üretim hatası vardı. Daha sonra bu bertaraf edildi. Forumda yeni kasa corollası olan birçok arkadaş var. Sorun duymadım. Zaten sıkıntı olsa araç yeni iken kendini gösterirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Salih bey bu sorunu yaşamış biri olarak yazıyorum bende 2012 den sonra üretilen araçlarda sorun çözüldü diye biliyorum . Ama yine de tavsiye etmem orası ayrı . Toyota alacaksanız bence benzinli alın zaten mazot benzin hemen hemen aynı fiyattalar ve ileride mazotun benzini geçeceği söyleniyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Ama motor aynı motor. Biz her ay ya da her 1000 kmde motor yağını kontrol edelim mi? Tedbiri elden bırakmamak mı gerekir?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2014, 16:45:57
Mahmut Bey, ben de corolla aldım. Aracımı 4 ocakta teslim aldım. Şu anda 650 kmde aracım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Yine de kontrol etmekte fayda var tabi. Motor aynı olsa bile turbo ve vakum pompası gibi hatalı üretilen parçalar vardı. Onlara önlem alındı. Mahmut kardeşim bu konunun eksperidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Dizel araçlarda sorun yaşandığını duysaydım eğer önceden ben de benzinli ve otomatik alırdım. Ama aracımı aldıktan sonra bu forumda öğrendim dizel araçların yağ yaktığını. Aracım şu anda 650 kmde ve ben bir kere yağı kontrol ettim ama bir anormallik yok şu an için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut kardeşim bu konunun eksperidir.

Maalesef öyle abi . :)

Dizel araçlarda sorun yaşandığını duysaydım eğer önceden ben de benzinli ve otomatik alırdım. Ama aracımı aldıktan sonra bu forumda öğrendim dizel araçların yağ yaktığını. Aracım şu anda 650 kmde ve ben bir kere yağı kontrol ettim ama bir anormallik yok şu an için.

Salih bey içiniz rahat olsun 2013 lerde böyle bir sıkıntı yok daha doğrusu daha duymadık 2012 lerde de yok . Ama siz sorun olmasa bile 1000 km de bir kontrol edin zaten bunu her araç kullanıcısının yapması gerekir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Endişelenmeyin. 1000km ücretsiz kontrolde aracınızın servise yağ eksiltip eksiltmediğini sorarsınız tekrar. Güle güle binin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Servise muhakkak sorarım ama onlar bu sorunu hata olarak görmeye yanaşmadıkları için ( forumda genelde herkes aynı şeyden şikayetçi) yağda eksilme olsa bile doğru söylemde bulunmayabilirler gibime geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Servise muhakkak sorarım ama onlar bu sorunu hata olarak görmeye yanaşmadıkları için ( forumda genelde herkes aynı şeyden şikayetçi) yağda eksilme olsa bile doğru söylemde bulunmayabilirler gibime geliyor.

Salih bey tebrik ediyorum servisin tutumunu çok iyi anlamışsınız . Siz servise bırakmadan kendiniz 1000 km de bir yağı kontrol edin çünkü servislere bırakırsanız inanın eksilme olsa bile size haber vermeden tamamlayıp her şey normal derler . Ama dediğim gibi korkmanıza gerek yok yaklaşık son 2 senedir üretilen araçlarda daha sorun duymadık .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
0 dizel araçların  her zaman yağ eksiltme potansiyeli vardır. Tabi belli sınırlarda. Problem olursa söylerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Ama ne olursa olsun insan gene de bir tuhaf oluyor arkadaşlar. Sen ne umutlarla yeni bir araç al. Ama bir kaç ay sonra sana şunu desinler " şu sorundan dolayı motora revizyon yapılması gerekiyor". Gerçekten kötü bir durum olsa gerek.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2014, 17:00:24
Mahmut Bey, çok teşekkür ederim .Söylemleriniz içimi rahatlattı gerçekten. Artık zaman gösterecek biraz da. İnşallah bundan sonra da sorun yaşanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ama ne olursa olsun insan gene de bir tuhaf oluyor arkadaşlar. Sen ne umutlarla yeni bir araç al. Ama bir kaç ay sonra sana şunu desinler " şu sorundan dolayı motora revizyon yapılması gerekiyor". Gerçekten kötü bir durum olsa gerek.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2014, 17:00:24
Mahmut Bey, çok teşekkür ederim .Söylemleriniz içimi rahatlattı gerçekten. Artık zaman gösterecek biraz da. İnşallah bundan sonra da sorun yaşanmaz.

Rica ederim . Siz aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanın gerisi teferruat bir şekilde halledilir güzel canınızı sıkmayın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Araç genel itibariyle çok hoşuma gitti benim arkadaşlar. Aracım Dizel manual advance paket. Cam açma-kapama düğmelerinde ışık olmaması, arka davlumbaz olayı ve sert asfalt ve bozuk yollarda ön konsoldan gelen cızırtılar hariç araç genel itibariyle çok güzel. Tasarımı falan çok hoş. Yolda giderken insanların araca baktığını hissediyorsunuz çoğu zaman:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
yeni corollası olan arkadaşlar, araçlarınızın yağlarını kontrol ediyor musunuz hiç? Ne alemde? Yağ eksiltme gibi belirtiler var mı?

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2014, 17:41:50
Benim araç 2000 oldu şu anda. Baktım eksilme gibi birşey hissetmedim. Her 1000 kmde kontrol etmeyi düşünüyorum kısmet olursa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Salih bey, arabayı aldıktan sonra araştırmanız da enteresan olmuş açıkcası.. O sorun 2012 model araçlarla birlikte çözüldü.. Çok güzel bir araba almışsınız, kafanızı takmayın keyfini sürün..

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2014, 18:36:12
Rica ederim . Siz aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanın gerisi teferruat bir şekilde halledilir güzel canınızı sıkmayın .

Mahmut, her yağ yakma konusu gördüğümde seni göreceğimi biliyorum ve hiç şaşırmıyorum:)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Fehmi Bey, ben bu yağ yakma sorununu sonradan öğrendim:(