0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba üstadlar. aldığımdan beri motor kısmında hiçbir sıkıntı çıkarmayan efsaneme nazar değdi sanırım. iki gün önce arabamda seyir esnasında bir titreme hissettim. kaputu açım baktım ki, motor anormal sarsılıyor. hararet normal, eksoz dumanı normal, suyuna yağına baktım normal. kalkışta ve çekişte biraz azalma oldu. bir de nasıl söyleyeyim, eskimiş dizel motor sesine benzer gibi bir ses var motorda.hemen ertesi gün, yani dün sanayiye götürdüm. usta baktı, buji kabloları değişecek, motor üst kapak contası değişecek, birde buji kablolarının motora girdiği yuvalardaki yuvarlak contalar değişecek dedi. gittim aldım geldim, parçaları değiştirdi ama hiçbir düzelme olmadı. boş yere 115 TL masraf yapmış oldum. sonra tuttu motoru açıp bakacam sübaplarda sıkıntı olabilir dedi. dedim ne kadara mal olur. 700-800 tutar dedi.ben bir düşüneyim dedim, çıktım geldim. ustanın "aaaa bundan değilmiş, birde şunu deneyelim" tavrı pek içime sinmedi. arkadaşlarımdan iyi usta soruşturdum. çok iyi bir arkadaşım, 12-13 senedir gittiğim bir ustam var, çok memnunum dedi. bugün ona götürdük arabayı. o anda biraz yoğundu ama anlattıklarıma bakarak "conta yakmış olabilir" dedi. arabayı bıraktım geldim. bakıp arızayı bulup bana haber verecek. yalnız aklıma bir şey takıldı. conta yakma sorunu olsa arabanın harareti yükselmez mi? siz değerli üstadların tahmin ve tavsiyelerine ihtiyacım var. arabam 240.000 km de. 1,6 motor, brc tüp var. aracımı çok yormam sürüş esnasında. 2000 devirin altına, 3000 devirin üstüne çıkmamaya çok özen gösteririm. yağ değişiminde mobil 10-40 yağ koymuştuk 4-5 ay önce.
Ahmet kardeş, bende de 95 gli var. sıralı sistem. bir senedir aynı olaylardan şikayetçiydim. araç sarsıntılı çalışıyor dizel gibi, çekiş, hızlanma yok, silkeleme oluyordu küçük viteslerde. çok da yakıyordu. elektrik aksamınıda (buji ve kablolar, dispirütör vb) bulamadı usta. kompresyonu ölçtüler o da normaldi. haliyle bu şekilde bir sene bindik araca. en son ustaya sök motor üst kapağını subaplara bakalım dedim. iyi ki sökmüşüz; conta erimiş, oradaki su kanalları tıkanmıştı. (motor hararet yapmadı hiç) tabi lpg kaynaklı subap lastikleri özelliğini kaybetmişti. ben subaplarıın hepsini değiştirdim. üst kapağı taşladılar. triger ve diğer kayışların hepsini değiştirdim. şikayetlerimin hepsi gitti. tabi 1.000 tl masraf çıktı. eğer benzinde de bu şikayetleriniz varsa subaplardandır. sonuçtan haberdar et bizleri.
Ahmet Bey 97XEİ var bendede bahsettiğiniz sorunları bende yaşıyorum bununla birlikte sabah ilk çalışmada devir düşük çalışıyor motor ısınana kadar ışıklarda durmaya kalktığımda stop ta ediyor. 150 tl karşılığında yetkili serviste arıza tespiti yaptırdım. supap lar yanmış dediler 1100 tly supap değişiyorum şimdi aracım sanayide. ben akıl veren ustalara uyarak çok kurcaladım aracı sen kurcalama kompresörle baktır supap larda kaçırma vardır sende de
Ahmet bey benim araçtada silkeme sorunu vardı çok yakıyordu servis buji buji kablosu distiribütör kapağı külbütör kapağı trigel set baskı balata vs yazmış o usta ile tanışmak isterim nasipse.Nasıl tespit etmiş merak ettim doğrusu.