Gönderen Konu: corolla 1.4 d-4d mmt baskı balata??  (Okunma sayısı 9866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
corolla 1.4 d-4d mmt baskı balata??
« : Eylül 27, 2008, 10:08:14 »
aracımın baskı balatası bitti ve servisten 800ytl fiyat verdiler bana bu konuda yardımcı olursanız.cok sevınırım. servis harıcı arabamı goturebılecegım ıyı bır usta bılen varsa ve baskı-balata setının fıyatını bılen varsa benımle paylasırsanız cok sevınırım..

Toyota Club Türkiye

corolla 1.4 d-4d mmt baskı balata??
« : Eylül 27, 2008, 10:08:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ynt: corolla 1.4 d-4d mmt baskı balata??
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2008, 13:49:53 »
ARAÇ KAÇ KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2008, 16:35:59 »
 Bu işi en iyi bilen usta bile size yardımcı olamaz. Çünkü MMT araçlarda aktüatör ayarı denilen bi ayar var. Ve bunu servisi haricinde kimse yapamıyor. Yani şanzımanı söktürüp taktırırsınız ama daha sonra defalarca şanzımanı sökmek zorunda kalabilirsiniz. Bu ayar eğer düzgün yapılmazsa vites geçişleri sert olur ve oldukça da konforsuz bi sürüşe neden oluyor.
 Tavsiyem odur ki en baştan yanlış yapmayın servise gidin.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2008, 19:38:28 »
aracım 125,000km de. bende servıs haırcınde yapılamısnın zor olacagının farkındayım fakat rakamsal olarak ucuyorlar. buyuzden arayısa gırdım. garantısıde doldugu ıcın servıs yerıne ıyı bır usta bulabılırsem onunla hallederım dıye dusunuyorum fakat yanılıyourm herhalde bu araclar cok bozulmaıdgı ıcın fazla servısı yok ve anlayan usta bulmakda cok zor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2008, 20:38:31 »
 Sİz de farkına varmışsınız işte. Zaten sık arıza yapan bi araç değil. Ama yaptığında da ehli kişilere başvurun.Tamamrakam olarak yüksek rakamlara sebep oluyo ama en azından ne kadar ödeyeceğiniz en baştan belli. Hem eğer bilmeyen kişiler el atarsa inanın sonrasında örümcek ağı gibi kaplar açtığı zararlar. Bi şeyi yaptırayım derken diğer sistemlere de zarar verebilir. Bu araçların hele ki MMT şanzımanların ustasını bulamazsınız. Toyota daha 4-5 senedir MMT şanzıman kullanıyor. Servislere bile doğru düzgün debriyaj değişimi için gelmiyo bu araçlar hala düşük kilometrelerde oldukları için.
 Yani kaldı ki bu şanzımanı önceden sökmüş ve yeterli bilgi ve tecrübeye sahip bi usta bulmanız imkansız denecek kadar zor bence...
 Diğer türlü usta işte şu paraya hallederiz diyecek. Sonra olmayacak şunu da değiştirelim diyecek. O da olmayacak sonunda servise götürelim diyecek. Yani demem o ki biraz kemer sıkıp bi kere de yaptırın.
 Hem alternatif olarak artık her servis anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarına taksit yapıyor. Bu şekilde maliyeti küçültme yoluna gidebilirsiniz.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2008, 22:18:47 »
  Selam.
 Bu konuda Ergün'e aynen katılıyorum. Çünkü henüz yeni kullanılmaya başlanan bir aksam konusunda ondan yeterince iyi anlayan bir usta bulmak çok zor bencede. Ayrıca daha kısa sürelerde MMT şanzımanının debriyaj sistemini değiştirme gereği duymuş (herhalde balata bittiğinden) bir çok kişi duymama rağmen 125.000Km. bence çok iyi bir rakam ömür açısından. Bencede böyle teknik bir konuda sonradan baş ağrısı çekmektense orjinal servis işi daha mantıklı görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2008, 09:19:01 »
:( ben yınede sansımı denemek ıstemısdım... bana ıyı bır servıs yolu gorundu anlasılan. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2008, 14:25:18 »
Tayyar bey, bu MMT'lerdeki baskı balata olayı burada ve diğer forumlarda çok dile getirlmişti. 40 binde 60 binde biten balatalar dile getirliyordu. Ben de açıkçası her an bitebilir endişesi taşıyordum. sizin aracınızın 125 binde baskı balatasının bitmsi biraz olsun yüreğime su serpti. 125bin km'nin tamamını siz yapmış olabileceğiniz düşüncesiyle rica etsem MMT'yi kullanış biçiminizi kısaca yazabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2008, 22:54:23 »
aracın baskı balatası 39.000km'de bır kere degıstı fabrıkasyon bır hata oldugu soylendı. yanı uzerındekı baskı balata 85.000km yaptı. Ben genel ıtıbarı ıle aracımı duz vıtes mantıgı ıle kullanıyorum. trafıkde dur kalklarda ozellıkle aracı boşa almak cok onemlı oldugu soylenmısdı bana bende aynen uyguluyorum ve asla gereksız vıtes degıstırmıyurm.