Gönderen Konu: 2007 toyota corolla kapı hoparlör ebat ölçü ve gövde montajı hakkında  (Okunma sayısı 3647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her Zaman Her Yerde..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '08
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar

2007 Toyota Corolla'nın ön kapı kolon ve arka kapı kolon ebat ölçülerini bilen var mı?

orijinal gövdeyi bozmadan kolon montajı yapmak mümkün mü?

fikir görüş ve yardımlarınızı beklemekteyim.  8-)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Önler 16 arkalar 13 galiba ama tam emin değilim. Kapı döşemesini sökmeden kolanlar çıkmıyor diye biliyorum. Döşemeyi sökerseniz kolonları değiştirmek zaten kolay.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her Zaman Her Yerde..
  • 49 kere teşekkür etti
Önler 16 arkalar 13 galiba ama tam emin değilim. Kapı döşemesini sökmeden kolanlar çıkmıyor diye biliyorum. Döşemeyi sökerseniz kolonları değiştirmek zaten kolay.

hertz marka mid bass takımı düşünüyorum ön ve arkaya çok boğar mı arabayı?

peki bu kapı döşemesinin sökülüp takılmasında araçtaki orijinal hoparlörler zarar görüyor mu yani kullanılabilir olarak mı çıkıyor?

çıkan kolonların yerine takılanlar içinde kapı izalasyonu gerekir mi?  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
Zarar görmez. Döşemeyi söktükten hoparlörü sabitlendiği  yerdeki vidalardan çıkarırsınız. Ancak yeni alacağınız ses sistemini orjinal teyple kullanacaksanız teyp ile hoparlör empedanslarının uyumlu olması gerekir. Yoksa kalitesiz ses alırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her Zaman Her Yerde..
  • 49 kere teşekkür etti
Zarar görmez. Döşemeyi söktükten hoparlörü sabitlendiği  yerdeki vidalardan çıkarırsınız. Ancak yeni alacağınız ses sistemini orjinal teyple kullanacaksanız teyp ile hoparlör empedanslarının uyumlu olması gerekir. Yoksa kalitesiz ses alırsınız.

hoparlör sökümü tamam döşeme de öle. aracımdaki orijinal cd çalar ve teybi kullanmayı düşünüyorum şimdilik, yalnız bahsettiğiniz uyum konusunu biraz daha örnek liyerek

açıklarsanız daha çok yardımcı olmuş olursunuz.hani bu uyumu nasıl sağlamam gerekiyor markalar mı aynı olucak yoksa bas tiz ses ayarı teyb çıkışına göre mi ayarlanıcak?  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
hoparlör sökümü tamam döşeme de öle. aracımdaki orijinal cd çalar ve teybi kullanmayı düşünüyorum şimdilik, yalnız bahsettiğiniz uyum konusunu biraz daha örnek liyerek

açıklarsanız daha çok yardımcı olmuş olursunuz.hani bu uyumu nasıl sağlamam gerekiyor markalar mı aynı olucak yoksa bas tiz ses ayarı teyb çıkışına göre mi ayarlanıcak?  8-)

Marka önemli değil. Ohm değerlerinin aynı olması, en kötü  çıkan hoparlörünkinden daha düşük olması daha doğru olur. Ancak güçlü ve daha kaliteli bir ses için tabi anfi kullanılması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Özkan kardeşim özelden de yazdım. Avensisin orjinal hoparlörleri aparatla şasiye puntolanmıştı. yani benimkini sökemedik. orjinal hoparlörü keserek çıkardık yerinden. aparatı ellemedik. yeni hoparlörü de oraya taktık. gayet iyi uydu. seninki de öyledir muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her Zaman Her Yerde..
  • 49 kere teşekkür etti
Özkan kardeşim özelden de yazdım. Avensisin orjinal hoparlörleri aparatla şasiye puntolanmıştı. yani benimkini sökemedik. orjinal hoparlörü keserek çıkardık yerinden. aparatı ellemedik. yeni hoparlörü de oraya taktık. gayet iyi uydu. seninki de öyledir muhtemelen.

anladığıma göre orijinal kolonlar doğruca çöpe gidiyor. fabrika çıkışında araç kapı hoparlörleri kapıya prenslenmiştir yazıyor zaten.  >:(

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2014, 13:26:22
Marka önemli değil. Ohm değerlerinin aynı olması, en kötü  çıkan hoparlörünkinden daha düşük olması daha doğru olur. Ancak güçlü ve daha kaliteli bir ses için tabi anfi kullanılması lazım.

şimdi elimde 1000 lik jbl bas var 2 adet mid bas alıcam ön kapılar için hertz markada anfi aldım başlangıç için,bunun aracın orijinal cd çalarına herhangi bir zararı olur mu?

çalıştığında çok büyük bi sıkıntı çıkartır mı?  8-) ve mid bas seçimleri nasıl olmalı? gene anfiyle aynı marka mı?

anfinin üzerinde: 75w * 4rms/100w *4rms/200w *2rms yazmakta ?  8-)