Gönderen Konu: avensis xenon problemi  (Okunma sayısı 1991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
avensis xenon problemi
« : Eylül 26, 2008, 22:21:26 »
Arkadaşlar merhaba, uzun yıllardır toyota kullanıyorum. En son aracım 2005 avensis elegant. Araçtaki tek sıkıntım xenon farların yeteri kadar aydınlatmaması. Otomatik ayar olduğundan servise gittim ve başlangıç ayarını yükselttim ancak halen istediğim seviyede değil. Orjinal farları söktürerek daha çok aydınlık yaratan farlar taktırmak istedim ancak bu sefer araçta başka problemler olacağı söylendi. (1) Acaba avensis aracı olan diğer arkadaşlarda da aynı şekilde bir far problemi varmı? (2) Gerçekten farları değiştirmem halinde bir sıkıntı yaşanırmı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

avensis xenon problemi
« : Eylül 26, 2008, 22:21:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis xenon problemi
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2008, 23:45:50 »
 Cevap 1: Aracınızın farları çok mu eski? Yani eğer farların içindeki mercek kararma yaptıysa iyi yansıtma yapamayacağından yeterli aydınlatma sağlanamaz. Bunu bi kontrol edin.
 Cevao 2: Bu araçlarda otomatik yükseklik ayarlı far sistemi var. Bu sistemde kullanılan sensörler ve bunları kontrol eden bi Elektronik Kontrol Ünitesi var. Bu sistemleri yeni takacağınız farda da kullanmanız gerekir. Aksi halde sistem düzgün çalışmadığından aracınızda arıza lambasının yanmasına sebep olur...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2008, 20:57:54 »
Arkadaşlar merhaba, uzun yıllardır toyota kullanıyorum. En son aracım 2005 avensis elegant. Araçtaki tek sıkıntım xenon farların yeteri kadar aydınlatmaması. Otomatik ayar olduğundan servise gittim ve başlangıç ayarını yükselttim ancak halen istediğim seviyede değil. Orjinal farları söktürerek daha çok aydınlık yaratan farlar taktırmak istedim ancak bu sefer araçta başka problemler olacağı söylendi. (1) Acaba avensis aracı olan diğer arkadaşlarda da aynı şekilde bir far problemi varmı? (2) Gerçekten farları değiştirmem halinde bir sıkıntı yaşanırmı? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Model Yılı: -
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2008, 21:03:54 »
  ARKADASIM MERHABA BENIM ARACIMDADA AYNI PROBLEM VARDI SERVISE GITTIM XENON BEYNINDEN DEDILER CIKMACIDAN BEYIN ALDIM TAKTIM DUZELMEDI DAHA SONRADAN ARASTIRDIM FARIN MERCEGINDEN KAYNAKLANIYORMUS NASIL OLMUS BENDE ANLAMADIM MERCEGIN ICI KARARMIS GOZLE GORUNEN BIRSEY YOK AMA SON CARE OLARAK CIKMACIDA TEMIZ 2 TANE FAR BULDUM BENIM ESKI FARLARIDA ONA VERM SIMDI CANAVAR GIBI AYDINLATIYOR YANI SENIN SORUNUNDDA FARLARI DEGISTIRDIGIN ZAMAN HALLOLACAK AMA SERVISTE FARIN 1 TANESI 940 YTL FALAN CIKMACIDAN ALMANI TAVSIYE EDERIM KARTAL OTO SANAYIDE BULABILIRSIN BEN USTE 200 YTL VERMISTIM 2 FARA...