Gönderen Konu: araçta tekleme  (Okunma sayısı 1074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
araçta tekleme
« : Ocak 27, 2014, 09:15:22 »
arkadaşlar merhaba.aracım 2004 corolla otomatik. son 2 gündür araçta tekleme oluştu. özellikle gazdan ayağımı çekince araç biraz sarsılmaya başlıyor ve stop edecek gibi oluyor. lpgli lpg takılalı 2000 km oldu. sorun neden kaynaklıdır? bujiler 2 yıldır değişmedi mesela onunla ilgisi olabilir mi?
Corola HB SOL 2004

Toyota Club Türkiye

araçta tekleme
« : Ocak 27, 2014, 09:15:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: araçta tekleme
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2014, 09:32:16 »
Arabaya lpg takılmış ve sen 2 yıldır buji değişmedi diyorsun bence sen sorunun cevabını vermişsin kardeş. LPG li araçlarda ateşleme candır .ateşleme kötü olursa silkeler çekmez çok yakar çiğ atar yapar da yapar anlayacağın .Tabi sorun başka yerden de olabilir .Mesela ben 2006 Corolla var 2 ay önce lukoil diye bir yerden açılış kampanyası altında 100 tl lik benzin aldım almaz olaydım araba başladı silkeleme hoplamaya zıplamaya sözde kar ettik benzin bitti gittim 97 oktan katkılı benzin aldım üstüne enjektör katkısı aldım birazda devirli kullandım da ancak pisliği öyle atabildim yani diyeceğim arabayı tanıma sorunun yarısını çözmektir ben arabamın huyunu biliyorum farklı yerden benzin aldıktan sonra başıma bu olay geldiği için sorunu başka yerde aramadım .Sende şunu yap mesela aracın benzinde ve gazda her iki yakıtta da silkeliyor mu hangi devirlerde silkeliyor bunların netleştir .Buraya yaz daha net sonuçlar alırısın .Birde vakit geçmeden vujilerini değiştir mümkünse bobinlerini kontrol ettir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 78000
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: araçta tekleme
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2014, 10:15:21 »
evet haklısın araç konusunda yeni olduğum için yavaş yavaş öğreniyorum. gazı hep lukoilden alıyorum hiç problem olmamıştı. benzini shell den alıyorum.
Corola HB SOL 2004