Gönderen Konu: 1.5 td Corsa hakkında yardım!!!  (Okunma sayısı 777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
1.5 td Corsa hakkında yardım!!!
« : Ocak 26, 2014, 22:51:24 »
Arkadaşlar malum akaryakıt fiyatları aldı başını gidiyor:( Geçenlerde lpg li bir araç aldım, ancak beklediğim tasarrufu göremedim. Bu lpg li aracın haricinde dizel bir de corollam var. dizel yakıtın lpg den daha tasarruflu olduğunu her iki yakıt türünü de kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. küçük bir bütçe ile 1.5 td corsa gördüm. lpg li aracı satıp bu ısuzu motoru taşıyan dizel aracı almalı mıyım??? Bu aracın özellikle yakıt olmak üzere hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Bu arada önümüzdeki sene bahsettiğim corsa gibi yaşlı dizellerin vergisi ne olabilir? çok yüksek olacağından bahsediyorlar. şimdiden teşekkürler...
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Toyota Club Türkiye

1.5 td Corsa hakkında yardım!!!
« : Ocak 26, 2014, 22:51:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.5 td Corsa hakkında yardım!!!
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2014, 22:55:22 »
Corsa yakından tanıdığım bir araç değil. Şunu söyleyebilirim, emisyona göre vergileme henüz söz konusu değil. Ancak corsa yerine dizel polo öneririm.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2014, 23:09:30 »
Corsa yakından tanıdığım bir araç değil. Şunu söyleyebilirim, emisyona göre vergileme henüz söz konusu değil. Ancak corsa yerine dizel polo öneririm.
seneye egzoz emisyon vergilendirmesi yapılacak mı? ya da yapılacaksa nasıl yapılacak, bilginiz var mı? dizel polo nun fiyatları nedir, henüz araştırmadım?
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2014, 23:14:37 »
Böyle bir düşünce var henüz kesinlik yok.  Teknik detaylar belli değil. Co2 emisyona göre a-b-c-d sınıflara göre yapılacak bildiğim. Ancak günümüz bazı dizellerin emisyonu benzinlilerden az olabiliyor.  Polo'ların piyasası corsaya göre yüksektir, daha sağlam ve 2. eli çok daha iyidir. Sahibinden den araştırma yaparak fiyatlara bakabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2014, 23:19:17 »
dediğiniz çorsa 97/98 modellerde olması lazım. yeni nesil dizellere göre yakıtı biraz fazla olur bence. parça, tamir giderlerini de hesap edersek aynı aracın lpg lisi daha heaplı ve kullanışlı olur bence. elbette ben kullanmadığım için söylemlerim tahminden ibaret :)