Gönderen Konu: 2009 Corolla Çalıştırma  (Okunma sayısı 4498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Uymazsan trafik kuralına, uyarlar hazır olan imama
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '09
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
2009 Corolla Çalıştırma
« : Ocak 24, 2014, 15:25:12 »
Merhabalar arkadaşlar,

Benim bir sorum olacak. Ben aracımı yeni aldım. 2009 Model Toyota Corolla 1.4D4D elegant Otomatik aracı ilk çalıştırmak istediğimde çalışmıyor araç. Anahtarı taktıgımda ışıklar yanıyor ama marş basmıyor. 3 - 4 sefer deniyorum aynı şeyleri gene çalışmıyor. Ondan sonra kendi kendine çalışıyor. Aracı çalıştırmanın bir püf yolu mu var yoksa benmi beceremiyorum. Veya başka bir sıkıntı mı var ? Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi günler
Her trafik kuralı, en az bir hayat kadar değerlidir.

Toyota Club Türkiye

2009 Corolla Çalıştırma
« : Ocak 24, 2014, 15:25:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla Çalıştırma
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2014, 15:37:45 »
Aracınız dizel ve dizeller kızdırma bujisi dediğimiz bir parça var ekranda ışığı yanar kontağı çevirin ve ekrandaki bazı ışıkların sönmesini bekleyin 3-5 sn yeterli olacaktır sanırım ondan sonra marşa basın birde otomatik araçlarda daha doğrusu bizim patronun BMW de vardı frene basmayınca araba çalışmıyordu .Birde onu deneyin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2014, 16:49:33 »
Merhabalar arkadaşlar,

Benim bir sorum olacak. Ben aracımı yeni aldım. 2009 Model Toyota Corolla 1.4D4D elegant Otomatik aracı ilk çalıştırmak istediğimde çalışmıyor araç. Anahtarı taktıgımda ışıklar yanıyor ama marş basmıyor. 3 - 4 sefer deniyorum aynı şeyleri gene çalışmıyor. Ondan sonra kendi kendine çalışıyor. Aracı çalıştırmanın bir püf yolu mu var yoksa benmi beceremiyorum. Veya başka bir sıkıntı mı var ? Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi günler
Öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

Muhtemelen ilk denemelerde frene sonuna kadar basmıyorsunuz .

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2014, 16:51:18
Aracınız dizel ve dizeller kızdırma bujisi dediğimiz bir parça var ekranda ışığı yanar kontağı çevirin ve ekrandaki bazı ışıkların sönmesini bekleyin 3-5 sn yeterli olacaktır sanırım ondan sonra marşa basın birde otomatik araçlarda daha doğrusu bizim patronun BMW de vardı frene basmayınca araba çalışmıyordu .Birde onu deneyin

Abi toyotalarda da bu var manuellerde debriyaja otomatiklerde frene basılmazsa araç çalışmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2014, 16:52:07 »
Frene basıyorum ama dedğiniz gibi tam basmıyorum herhalde. birde frene bastıgımda ilk çalıştırdıgımda fren kazık gibi sert oluyor belki de o yüzdendir. akşam eve geçtiğimde bir daha deneyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 27, 2014, 17:07:47 »
Frene basıyorum ama dedğiniz gibi tam basmıyorum herhalde. birde frene bastıgımda ilk çalıştırdıgımda fren kazık gibi sert oluyor belki de o yüzdendir. akşam eve geçtiğimde bir daha deneyeyim.

İsmail bey, muhtemelen denemiş de olabilrisiniz ancak bazen insan gözden kaçırıyor, hatırlatmakda fayda var.. aracı çalıştırmak için vitesi boşa alıyorsunuz değil mi? Eğer araç viteste iken çalıştırmaya çalışıyorsanız fren sertleşir basılmaz..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2014, 19:20:58 »
Artık calıştırıyorum. Frene tam olarak basasamdan dolayıymış. Uyarılarınız için tsk.