Gönderen Konu: Toyota park destek sensörü Kullanım Uyarısı Hakkında  (Okunma sayısı 3846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '13
  • 63 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar
kasım ayında toyota corollanın fulunu(premium) aldık (eksikleri olmasına rağmen).
2010 albeda bile olan 20 km hızı geçtikten sonra tüm kapıları otomatik kapatan ve sesli ışıklı hız uyarı yapan sistem bizde yok.Neyse.
Kullanıcı kitabında Toyota park destek sensörünü kullanırken bir uyarı var.Sizce bu uyarıda hata yokmu.Sensörlerin açık yada kapalı olası nasıl bir sıkıntı doğururki? Saygılar

Uyarı aşağıda:

Toyota park destek sensörünü kullanýrken dikkat etmeniz gerekenler
Aşağıda belirtilen uyarılara dikkat ediniz.
Dikkate alınmadığı takdirde, aracın kontrolü kaybedilebilir ve bu durum
bir kazaya sebep olabilir.
 10 km/saat’i aşan hızlarda sensörü kullanmayınız.
 Sensörlerin algılama alanı içine herhangi bir aksesuar bağlamayınız.
Yeni Toyota Corolla 2013 Premium Benzin + LPG  Manuel.....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota park destek sensörü Kullanım Uyarısı Hakkında
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2014, 22:53:05 »
Merhaba,

Özellikle başka marka araçtan geçilince kullanımo kolaylaştıran unsurların eksikliği beni de çok şaşırtmıştı. Diğer araçların neredeyse giriş seviyesinde bile olan bazı kolaylıklar Corolla'nın Premium donanımında bile yok maalesef. 2010 Albeayı geçin, 2006 Megane da olan açık kalan camların, kapıların kilitlendiğinde otomatik olarak kapanması olayı bile henüz Corollada yok. Yani bir dokun, bin ah işit :)

Neyse bu şekilde kullanmayı kabul ettik ve kullanıyoruz :)

Sorunuza gelecek olursak;
Tahminimce yüksek sürat yaptığınızda sensörün mesafe güncellemelerinin hızı yeterli olmayacak ve muhtemelen "çok yaklaştığınızı belirten" sinyali duyduğunuzda o sinyalin çalmasına neden olan cisme çarpmış olacaksınız. Bu nedenle böyle bir uyarının yapılmış olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2014, 23:12:40 »
Tabi dedğiniz haklı ancak test içi 160-170km hızla giderken de bir uyarı olmadı.....Şehir içinde park yaparken manevrayaparken lazım.ikide bir on-off yapmak insanı unutturur.Bu yüzden sürekli açık olunca sorun olurmu diye sordum.Kullanma klavuzuna göre 10 km hızı geçtikten sonra tehlikeli imiş.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2014, 23:36:46 »
Arkadaşlar selamlar
Öncelikle aracınızı güle güle kullanın.
Toyotanın Türkçe çevrisi berbat diğer konulardada bunlar konuşuldu,kullanım kitabını okumak için sanki yardımcı bir kitap daha lazım :)))
Sizin yazdıklarınıza gelince satırları okuyup yorumladığım zaman,10 km hız üstünde bu sensörlere güvenmeyin kendiniz kontrol edin diyor.Bu tabiki benim yorumum birazda yoruma açık yazılmış yada ilerde doğacak hukuki sorunlar için yuvarlak yazılmış bir cümle  :)
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2014, 23:48:01 »
Arkadaşlar selamlar
Öncelikle aracınızı güle güle kullanın.
Toyotanın Türkçe çevrisi berbat diğer konulardada bunlar konuşuldu,kullanım kitabını okumak için sanki yardımcı bir kitap daha lazım :)))
Sizin yazdıklarınıza gelince satırları okuyup yorumladığım zaman,10 km hız üstünde bu sensörlere güvenmeyin kendiniz kontrol edin diyor.Bu tabiki benim yorumum birazda yoruma açık yazılmış yada ilerde doğacak hukuki sorunlar için yuvarlak yazılmış bir cümle  :)
İstanbul'dan selamlar

Teşekkürler kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2014, 00:11:23 »
10 km hızın üstünde açık kalırsa değil, 10 km üstündeki hızlarda sensörü kullanmaya kalkarsanız tehlikeli bir durum meydana gelebilir demişler...
Bu arada otomatik park sistemini hiç kullandınız mı, gerçekten işe yarayan bir sistem mi..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2014, 00:26:56 »
10 km hızın üstünde açık kalırsa değil, 10 km üstündeki hızlarda sensörü kullanmaya kalkarsanız tehlikeli bir durum meydana gelebilir demişler...
Bu arada otomatik park sistemini hiç kullandınız mı, gerçekten işe yarayan bir sistem mi..?
Otomatik park sistemiişe yarıyor.Acemilere iyi.
Eğer sönsörden kasıt engele yakınlığını öğrenmek ise tabiki yavaş olmak gerekir.Şehir içinde insan unutuyor.Park ederken işe yarıyor.ikide bir on-off yapmamak için sürekli açık kalması bir sorun teşkil etmez sanırım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2014, 09:42:26 »
Ön ve arka sensörü tek bir butona bağlamış oldukları için ben hiç devre dışı bırakmıyorum. zira yıllardır kullandığım araçlarda arka sensöre alışmış olduğum için kapalı durumda unutursam başıma iş alacağım kesin :)

Otomatik park asistanında daha önce forumda yazdığım gibi aracı aldığımda bir kalibrayon sorunu vardı. Kılavuzdakileri yapmama rağmen sorun düzelmeyince 1.000 Km bakımında serviste düzelttirdim, o günden sonra 1 kez denemek istedim. O denemede de kaldırım bordürleri alçakta olduğu için sensör bordürü algılamadı ve aracın arkasını toparlayamadı doğal olarak :) ben de parkı manuel şekilde tamamladım.

arabayı genelde dikine park ettiğim için paralel park yapacak şekilde hazırlanmış olan asistanı kullanma şansım olmuyor. Aslında araçta donanım hazır olduğuna göre, yazılımda yapılacak birkaç değişiklik ile dikine park etme, hatta peugeot'larda olduğu gibi parktan çıkartma özelliği de kazandırılabilir diye düşünüyorum. İş sadece fabrikanın bunu aklına getirip bir iki yazılım mühendisini görevlendirmesine bakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2014, 16:06:20 »
Park sensörleri belli hızdan sonra zaten işlevsel değildir.açık kalmaları pek bir şeyi etkilemez ki zaten geri vitese takıncs aktiv olur.yani sorun yok
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2014, 19:45:30 »
Merhaba,

E160 Corolla sahibiyim ve park sensörlerinin devreye girmek için geri vitesin aktif edilmesine gerek duymuyor.

Akan bir trafik sıkıştığında veya yavaşladığınızda ön tarafta bir engel bulunursa sensörler uyarı veriyor. süratli giderken sensörün algılama mesafesine girecek kadar bir yaklaşma yapma şansım olmadığı için o konuda bir yorum yapma şansım yok ancak mantıken söylediğiniz şekilde olmalı ve söylediğiz gibi süratli giderken aktif olsalar dahi hiç bir faydası olmayacaktır zaten, sadece olası bir kaza anında çarpamaya 1 sn falan kala kısa bir bip duyarız sanırım :)

Düğme aktif konumdayken ön sensörlerin devreye girmesi için geri vitese geçilmesine gerek olmadığı konusunu kendi deneyimlerime dayanarak yazıyorum. Üstelik bu devreye girme için herhangi bir dur-kalk yapmaya da gerek yok. Örneğin site otoparkına girmek için döndüğüm bir köşede bulunan sarmaşıklar yüzünden oradan her geçişimde ön sensörlerden uyarı alıyorum. o noktaya gelene kadar site girişi de dahil olmak üzere herhangi bir noktada durmasam dahi durum böyle.

Passat Highline kullanan bir arkadaşımla konuşurken onun anlattıkları sizi destekliyor, o araçlarda hızınız belli bir limiti geçerse ön sensörlerin devreye girmesi için mutlaka bir kez geri vitese geçilmesi ya da buton ile tekrar aktive edilmesi gerekiyormuş, sizin kullandığınız araçta o şekilde olabilir lakin bizim corollalarda bu tarz bir akıllı kontrol yok maalesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2014, 00:40:33 »
Kapatılsa bile çalışıyor, çok garibime gitmişti.duvara sıfır yanaşmak istedim ötmeye başladı bayaaa öttü.arabadan indim kontrol ettim çok fazla mesafe vardı sistemi kapattım.fakat devam edip park etmek istesemde ötüyordu sistem, göstergede mesafeyi gösteriyordu.  Bende passatta görmüştüm kapanınca susuyordu.fakat susmadı devam etti.ben şahsen çözemedim o düğmeyi
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2014, 00:47:39 »
Bilgilendirmeleriniz için sağolun arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2014, 22:19:06 »
ön ve arka park sensörleri premiumlarda mevcut ama advance serisinde malesef yk advance ye takılan sistem remiumdaki ile aynı mı yoksa daha uyduruk basit birşey mi taktıran var mı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 12, 2014, 22:53:58 »
Tahmın ettıgınız gıbı uyduruk tur
2011 d4d Corolla