Gönderen Konu: Direksiyondan Gelen Tık Sesi  (Okunma sayısı 1247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Direksiyondan Gelen Tık Sesi
« : Ocak 23, 2014, 10:52:12 »
Arkadaşlar 2 ay önce 2006 Corolla  Terra Sedan aldım araç 84 binde henüz full Toyan bakımlı kazası belası boyası değişeni yok çok şükür .Fakat aldıktan sonra fark ettiğim bir ses var sürekli olmamakla birlikte bazen direksiyon bölgesinden manevra esnasında tık diye bir ses geliyor ben sese anlama veremedim hani stabilze yolda falan gelse ön takıma yoracam ama öyle bir şey yok örnek verecek olursam  mesela garajdan geri manevra ile geliyorum tekrar ileri doğru manevra yaparken bir yerde tık diye bir ses geliyor  ama öyle baskılı bir tık deha tatlı yumuşak bir tık ama eski sattığım 2005 sol hb de bu tip bir ses hiç duymadım direksiyon ayarından dır diye çeşitli ayarlarda denedim değişen olmadı sürekli yapsa ustaya göstereceğim ama sürekli gelen bir seste değil ama kulağıma takıldı gelince hemen duyuyorum. naçiz hane bir zaman okudum gibi hatırlıyorum ama tam da emin değilim direksiyon kilidi veya bu sinyall kolu attıran mekanizma ile alakalı bir gevşeme gibi bir şeyler okumuştum gibi aklımda gelen bir şey var .Bilen varsa veya başına gelen yardımcı olursa sevinirim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Direksiyondan Gelen Tık Sesi
« : Ocak 23, 2014, 10:52:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyondan Gelen Tık Sesi
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2014, 10:55:49 »
Elektrik motoru ile direksiyon milinin birleştigi dişlerdeki boşluk sesi.
Çözümü direksiyon kolonunun degişimi.
Degişmez isede bu ses haricinde hiçbir sorunu yok.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyondan Gelen Tık Sesi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2014, 12:20:53 »
Beni rahatsız eden bir durum değil ama sanayiye gidince gene de bir göstereceğim ama dediğiniz gibiyse çokta önemsencek bir şey değil benim anlamadığım sahibi genellikle  aracın km sini uzun yolda yapmış hani sürekli şehir içi veya arazide kullanılan bir araç olsa anlarım ama bence bu tip bir durumda varsa fabrikasyon olabilir diye düşünüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "