0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1 gün geçti, halen ne işe yaradığını bilen yok spiralin.
Direksiyon hava yastıgı patlamışmıydı?
Hava yastığı ve korna kablolarının toplandığı yuvarlak, kutu gibi birşey bildiğim kadarıyla. Araç kaza yaptığı için zarar görmüş olabileceğinden değiştirilmiştir. Bu spiral sağlam olmazsa yeri geldiğinde hava yastıkları açılmaz ve sensörden airbag lambasını yakar diye biliyorum.
Mantık yürütemiyorum.Sorulmasında fayda var
Aytaç Abi, kaza yeteri kadar şiddetliydi ve açılması gerekiyordu, yardıma gelenlerde hayret ettiler, neden açılmadı diye. Spiral değişimi açılmayan hava yastığına yapılıyorsa, benim aklıma fabrika çıkışı bir hata olması geliyor. Sizin dediğiniz gibi kaza esnasında zarar görmüş olsaydı, aracı kaskodan yaptırdım, hasar faturasına dahil eder, paralarını alırlardı ki ciddi bir rakam. Şu an olduğu gibi bakım faturasına yazmazlardı zira bu değişimi ücretsiz yapmışlar, 10.000 bakım faturasında bu 1000 lira görünmüyor. Aynen Ahmet Abi, siz bile mantığını kuramıyorsanız... İşin içinde bir bit yeniği var gibi geliyor insana. Bu aralar yoğunum, boşa çıktığımda biraz soruşturup, gerekirse hukuki sürece başvuracağım.
Dediğin gibi olması kuvvetle muhtemel. Açılması gereken hava yastığı açılmadı ve çaktırmadan bozuk spirali değiştirdiler.
En ufak kablo hatasında bile hava yastığı ışığı yanarken; böyle bi durumda arıza vermeden 10 bin km yapması ilginç....
Resimde gördügümüz kaza ise önden birşey gözükmüyor.Bu durumda direksiyon hava yastıgının açılmaması çok normal.Bu kazada açılsa açılsa perde hava yastıkları açılır onun içinde darbe şiddeti az gözüküyor.
Kapı geniş panel oldugu için içeri esnemeside fazla oluyor.Üst resimde dikkatli bakılırsa kapı içi barların fotografı çıkmış ama barlar saglam gibi.Bu kazada hava yastıgı patlada idi sert kapı kapanmasında bile patlama ihtimali olurdu.Kaldıki kapılara ayar yapılırken kontak açık ise kapı kilidi sabit diline vuruldugunda perde hava yastıklarının patladıgını gördüm kaza bile degil.Allah bir daha nasip etmesin geçmiş olsun, ama kaza şiddeti gerçekten çok düşük.
Teşekkürler Ahmet Abi. O zaman dağılın beyler, mevzu bitti. Ama bu spiral değişim işini kurcalayacağım biraz. Sonuç aldığımda buradan sizlere de bilgi veririm. İlginiz için hepinize teşekkürler.
Şöyle bişi var kaza anında bazı şeyler araçta kendini kilitleme tarzı bişey yapıyor olabilir sonra bunlar araç aktif hale getirilirken değiştiriliyor olabilir.Şöyle anlatayım.megane 2 ile arabaya çarptım direksiyon h. yastığı açıldı. Tamiri sırasında arka emniyet kemerleri ve kilitleri değişti. Arkada ne oturan vardı nede hava yastığı açıldı.buna benzer bi tedbir gibi bişey olabilir mi?