Gönderen Konu: sonunda yaptık  (Okunma sayısı 923 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
sonunda yaptık
« : Ocak 18, 2014, 21:03:40 »
Evet arkadaşlar sonunda otomatik bagaj açma yaptık
internette bir kaç örneğini gördüğüm 2 butonlu kumandalı araçların bagajını kumandadan açılmasını bende hemen bu işe daldım ve nasıl yaparız diye düşünmeye başladım. İlk önce kumanda kabını açtım  çünkü malum 3 butonlu makyajlı kasa Corollalar var
kumanda kabını açınca gördümkü bagaj açma ve panik butonlarının yerinde sadece buton lehimli değil hemen oralara buton lehimledim ve merakla araç başına gittim
butonlara bastığımda kumanda sinyal gönderiyor ama araç hiç bir şey yapmıyordu sonra kumanda algılıyıcıyada bulaştım ve baktım içinde bir dünya elektronik parça karma karışık mikro işlemciyle donatılmış yapıcak bişey yok hemen topladım ordalığı ve daha hırslandım.
kumanda ve alıcı ile oynamaktan vazgeçip iki tetikle çalışan devreler düzerine yoğunlaştım yani birincide bir şey yapmıyor araç normal kapıların kilidini açacak ikincide bagaj motorunu çalıştıracak bir sinyal verip kesecekti bunuda bir zaman rölesi ile hallettim yani ilk bastiğinizda kapıları açıyor ve 5-10sn arası sürede ikinci defa basmanızı bekliyor basarsanız bagaja taktığım merkezi kilit motoruna elektrik veriyor ve bagaj açılıyor eğer 5-10sn sürede basmazsanız uyku moduna geçip tekrar ilk açma hareketindeki durumuna dönüyor.

bagaj açma

internette bir kaç örneğini gördüğüm 2 butonlu kumandalı araçların bagajını kumandadan açılmasını bende hemen bu işe daldım ve nasıl yaparız diye düşünmeye başladım. İlk önce kumanda kabını açtım  çünkü malum 3 butonlu makyajlı kasa Corollalar var
kumanda kabını açınca gördümkü bagaj açma ve panik butonlarının yerinde sadece buton lehimli değil hemen oralara buton lehimledim ve merakla araç başına gittim
butonlara bastığımda kumanda sinyal gönderiyor ama araç hiç bir şey yapmıyordu sonra kumanda algılıyıcıyada bulaştım ve baktım içinde bir dünya elektronik parça karma karışık mikro işlemciyle donatılmış yapıcak bişey yok hemen topladım ordalığı ve daha hırslandım.
kumanda ve alıcı ile oynamaktan vazgeçip iki tetikle çalışan devreler düzerine yoğunlaştım yani birincide bir şey yapmıyor araç normal kapıların kilidini açacak ikincide bagaj motorunu çalıştıracak bir sinyal verip kesecekti bunuda bir zaman rölesi ile hallettim yani ilk bastiğinizda kapıları açıyor ve 5-10sn arası sürede ikinci defa basmanızı bekliyor basarsanız bagaja taktığım merkezi kilit motoruna elektrik veriyor ve bagaj açılıyor eğer 5-10sn sürede basmazsanız uyku moduna geçip tekrar ilk açma hareketindeki durumuna dönüyor.

Toyota Club Türkiye

sonunda yaptık
« : Ocak 18, 2014, 21:03:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: sonunda yaptık
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2014, 21:27:46 »
Nasıl oldu ki bu; çok gerekli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2014, 21:27:56 »
elinize sağlık güzel çalışma olmuş.yapılanlar hakkında bilgi verirseniz diğer arkadaşlarada faydası olur kanatindeyim
İstanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2014, 23:02:22 »
konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20968.0

bagaj kapağı açılınca yukarı da kalkıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2014, 12:53:06 »
Bu anahtarlı olanlar için galiba . bende bagaj sonuna kadar kalkıyor sanmıştım :( bizimki anahtarsız kumandalı bagaj açmaa butonu var çünkü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 19, 2014, 14:50:38 »
Güzel çalışma elinize sağlık bende kendi 101 kasa aracıma yaptım kumanda üzerinde bagaj düğmesine basınca açıyor yay taktım yukarı kalksın diye ama olmadı amortisör olsa iyi olurdu arkadaşlar yapmışlar