Gönderen Konu: Lastik Zırhı Hakkında  (Okunma sayısı 1303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Lastik Zırhı Hakkında
« : Ocak 17, 2014, 02:23:41 »
Tv reklamlarından izlediğim yeni bir ürün bu. Reklamları çok iddialı birkaç videosu falan var internette lastik zırhı falan yazınca çıkıyor. bir iki firma var birbirlerini karalıyorlar biz yaptık siz yapmadınız vs vs..

Neyse acaba bu ürünü kullanıp memnun olan var mı?
* Kullanan arkadaş varsa eğer memnuniyet durumu nedir? Tavsiye edermi?
* Cidden söylendiği özelliklere sahipmi yani lastiğin yabancı maddeyle delinmesinde patlamasını önlüyormu?
* Lastiğe zararı varmı?
* Lastik değişimlerinde (kış-4 mevsim) değişim esnasında bir sıkıntı çıkarır mı?
* Lastiğin içinde böyle bir sıvının varlığı rot balans ayarını bozar mı?

kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.. Umarım bu ürünle artık stepne taşımaya son gelir.. :D
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Toyota Club Türkiye

Lastik Zırhı Hakkında
« : Ocak 17, 2014, 02:23:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik Zırhı Hakkında
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2014, 13:25:51 »
Lastiğe delici sivri bir cisim girdiğinde, aynı delikten dışarı çıkma anında havayla temas anında donarak o deliği tıkayarak hava kaçmasını önleyen bir ürün, nasıl olurda hava ile dolu lastiğin içinde bilmem ne kadar yıl donmamaktadır!?

Bence tüketiciyi yanıltan pazarlama kısmı bu. Bu ürün de lastik patladığında acil kullanılan ürünlerden biri. Yani sadece lastik patladığında kullanılması gereken bir ürün. Lastiğin içinde bahsedildiği kadar uzun süre bekleyemez. Ürünün lastik içinde kalan miktarı, sadece bir kaç gün içinde max. donma noktasına erişecek, o süre sonunda lastik yine delici bir cisim nedeniyle hava kaçıracaktır.

Sübaptan rahatça hava basılamayacağı ve iğnenin yenilenmesi gerekebileceği unutulmamalıdır.

Özellikle kışlık veya yeni lastik değişimlerinde lastik ve janta sıvalanmış bu cismi temizlemek gerekecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2014, 00:59:46 »
Bende benzer düşüncedeyim.. Böyle bir ürünün vaddettiği özelliği verememesinin yanında aracın lastiğine ve hatta rot balans ayarına da zararı olacağını düşünüyordum.. Aklın yolu bir.. teşekkürler..
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eskisehir
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 145000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2014, 00:06:57 »
ben bir kez kullandım buna benzer bi sprey stepne tasımıyorum arabamda bir sıkıntı yasamadım sıktıktan sonra lastık donunce sisiyor yürüyecek kadar benzinlige gidip ustune hava bastım hala o sekilde gidiyorum kontrol için lastıkciye gösterdim hava kacagıda yoktu.
.. kim bilir belki büyüğünce supra olur ! ;)

@binostaljikadam