Gönderen Konu: aracımdaki çok yakma, silkeleme ve çekmeme problemini çözdüm  (Okunma sayısı 2896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
 :alkis: Aracım 1995 corolla gli, daha önce buradan yazmıştım. aracım hem gazda hem de benzinde aşırı yakıyor, çekmiyor, hızlanmıyor ve küçük viteslerde silkeleme yapıyordu. bütün elektrik aksamına baktırdım. arıza yoktu. komresyon ölçümü yaptırdım ama sonuçlar normaldi. trigerin zamanı geldiği için değiştirecektim, usta söktü sente de atlamamıştı. usta üst kapağı sök, subaplara da bakalım dedim. usta pek yanaşmadı, pahalı olur, sorun orda değilse boşa masraf edersin dedi. olsun kardeşim sorumluluğu alıyorum dedim. kapak söküldüğünde conta çürümüştü, subap lastiklerinde lpg kaynaklı yanıklar vardı. hepsi değişti, kapak taşlandı, triger ve diğer kayışlar değişti. bana 1000 tl ye patladı ama araçtaki tüm arızalar giderildi.  şimdi keyifle aracımı kullanıyorum.  (not: kompresyon aletleri doğru teşhisi koymuyor gibi geldi bana.)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Sorunun çözüldüğüne sevindim. Lpg'li araçlarda subap problemi özellikle performanslı kullanım ve uzun km'lerde her zaman olmasa da genelde karşılaşılan bir problem.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
üst kapaktan kastınız şu buji kabloları giren yer mi? 4 tane vida tutuyor ?.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
üst kapaktan kastınız şu buji kabloları giren yer mi? 4 tane vida tutuyor ?.
Hayır, motor bloğu biraz daha altta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Hemşehrim geçmiş olsun. hangi ustaya götürdün aracı? Tekin ustaya mı? Ayrıca diğer sorun aracı benzinle de kullanıyorsun değil mi?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
Hemşehrim geçmiş olsun. hangi ustaya götürdün aracı? Tekin ustaya mı? Ayrıca diğer sorun aracı benzinle de kullanıyorsun değil mi?
sağol müjdat, mezitli sanayisinde kendi ustam var ona götürdüm.  benzinle de kullanıyorum. tekin ustanın yeri nerede?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Karayollarinin orada shell ile bitisik....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
berdan bey 1 den 2 ye attığınızda debriyajdan ayağınızı çekince silkeleme de oluyormuydu
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Evvela aracınızı güle güle kullanın Berdan bey, büyük sorunlar çözülmüş. Gerek olursa bulunsun diye usta Mezitli sanayide tam nerde?

sağol müjdat, mezitli sanayisinde kendi ustam var ona götürdüm.  benzinle de kullanıyorum. tekin ustanın yeri nerede?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
Karayollarinin orada shell ile bitisik....
demirtaş üst geçidinin orada shell içerisindeyse tekin ustayı bilmiyorum da orada ramazan usta var.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 17, 2014, 09:48:18
Evvela aracınızı güle güle kullanın Berdan bey, büyük sorunlar çözülmüş. Gerek olursa bulunsun diye usta Mezitli sanayide tam nerde?

Bülent bey iyi bir usta (Derkuş yedek parçacının tam arkasında hayri usta) ama arızayı tespit edemediler ki, ben söyledim de öyle üst kapağı söktüler.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 17, 2014, 09:53:21
berdan bey 1 den 2 ye attığınızda debriyajdan ayağınızı çekince silkeleme de oluyormuydu
gökhan, hem benzinde hem de lpg de 1,2,3 ve geri viteste araçta çok belirgin bir silkeleme vardı, yüksek viteslerde de oluyordu ama pek hissedilmiyordu. araç vuruntulu, dizel gibi çalışıyordu. araç çok yakıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1996 corolla 1.6 gli
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
96 gli ile benimde başım 2 haftadır dertte 2.pistona su sızıyordu. söktüler sübaplarda da sorun var subaplar subap kayıtları değişti, taşlama yapıldı conta takıldı tamam, çalışma hersey değişti araç yeniden doğdu derken yine beyaz duman yine su... meğer subap yatağının birinde çatlak varmış 2 defa masraf ettik birincisine 400 verdik şimdi sağlam bi kapak aldık test ettiler öbür takılan yeni subapları aktardılar 800 tl. göndeerdiler yarın takılıyor... biraz pahalıya patladı ustanın 1. de çatlak testine sokmaması ekstra bi 300 e maloldu :( sonduurumu paylaşacağım... arkadaşlara tavsiyem bu subap işi sıkıntı 200.000 i gören araçlarımızda hele de uzun zamandır tüpte biniliyorsa, çalışmada yakıtta sıkıntı yaşanıyorsa, su azalıyorsa gidin direk subapları değiştirin contayı yenileyin  :olu: