Gönderen Konu: Neden Orjinal Yedek Parça Kullanmalıyız?  (Okunma sayısı 965 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
THE END

Toyota Club Türkiye

Neden Orjinal Yedek Parça Kullanmalıyız?
« : Ocak 13, 2014, 23:30:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Neden Orjinal Yedek Parça Kullanmalıyız?
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2014, 23:59:46 »
Murat bey gerçekten güzel videolar.Geçen yıl VW aracıma yan sanayi yağ filitresi taktırmıştım motor sabahları ilk çalıştığında subap sesi geliyordu 1 dakikanın üzerinde daha sonra orjinal yağ filitresinin içinde  çekvalf (yağın geri kaçmasını önleyci mekanizma) olduğunu öğrenmiştim ve sabahları 5 sn de subap sesi kesilmişti.Şimdiki Toyota aracıma da geçen hafta yetkili servisten orjinal yağ ve hava filitresi aldım biraz fazla para verdim ama yukarıda izlediğim videolardan sonra değer dedim. Yağ filitresi için toyota da bir değişim olmadı açıkçası ama hava filitresinin hava geçirgenliği gerçekten yan sanayilerden üstün bunu test etme şansım oldu.

''Ucuz mal alıcak kadar zengin değilim.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Neden Orjinal Yedek Parça Kullanmalıyız?
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2014, 00:18:47 »
Disk
Why Genuine Parts Toyota Clutch 5/6

V Kayışı
Why Genuine Parts Toyota v-belt 6/6

Forum sistemi 1 mesaja 4 ten fazla video yüklemesine izin vermiyor herhalde. Son 2 video ilk mesajda eklenememişti  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 14, 2014, 00:22:36
Murat bey gerçekten güzel videolar.Geçen yıl VW aracıma yan sanayi yağ filitresi taktırmıştım motor sabahları ilk çalıştığında subap sesi geliyordu 1 dakikanın üzerinde daha sonra orjinal yağ filitresinin içinde  çekvalf (yağın geri kaçmasını önleyci mekanizma) olduğunu öğrenmiştim ve sabahları 5 sn de subap sesi kesilmişti.Şimdiki Toyota aracıma da geçen hafta yetkili servisten orjinal yağ ve hava filitresi aldım biraz fazla para verdim ama yukarıda izlediğim videolardan sonra değer dedim. Yağ filitresi için toyota da bir değişim olmadı açıkçası ama hava filitresinin hava geçirgenliği gerçekten yan sanayilerden üstün bunu test etme şansım oldu.

''Ucuz mal alıcak kadar zengin değilim.''

Evet bende videoda izleyince öğrendim bazı şeyleri mesela yağ filtresinde by-pass olayı akıllıca, filtre tıkansa bile yağ akışına engel olmuyor. Hava filtresinde de orjinal filtrede her ebattaki toz için ayrı katmanlar var böylece daha geç zamanda tıkanıyor. Hava filtresinin hızlanma süresine katkısınıda öğrenmiş oldum  :tamam:
THE END