0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
araçlarınızda ya da toyotada şu an türkiye'de satılan modellerinde final drive oranları nelerdir?sorma sebebim benim aracımda final drive 4.10 ben bunu 4.55 civarları yapmak istiyorum eğer herhangibir toyota modelinde bulabilirsem yurt dışı ile uğraşmıycam.
Final olduguna gore mantik olarak son vites. Onun artmasiyla 100 ile 3000dr giderken 2500de gideceksiniz fakat motor bunu kaldirabilecek mi ? Ani gaza basmanizla eskisi kadar atak bir araca sahip olabilecek mi ? Yokuslarda vites dusme ihtimaliniz var ve bu daha cok yakit tuketimi demek bu hesaplarin ciddi bir sekilde yapilip uygulanmasi gerek. Ayrica 4ten 5e atinca devriniz ne olacak ? 5. Vites kaldirsin diye 4. Vitese yuklenmeniz gerekecek. İyi dusunun derin sanziman sakaya gelmez.
Ercüment'ciğim, Son dişli ile son vitesi karıştırmamak lazım. Son dişli ; bütün vites oranlarını, torku vs. etkiler.
Fatih yazdiktan ve wikipediadan yaptigim.arastirmalardan sonra farkettim bende ogrenmis oldum tesekkurler Hakan abi. Peki oranin buyumesi torku arttirir ki azaltirmi final drive da ?
wiki den alıntı yaptım 3 tane örnek buldum belki işinize yarar. neden böyle bişey yapmak istediğiniz de öğrenebilir miyiz ?
Bulduğunuz örneklerdeki 4.529 benim bahsettiğim final drive oranı Bi sorayım şimdi arayıp. Her yere baktım wiki aklımın ucuna gelmemişti akıl akıldan üstünmüş sağolasın.