Gönderen Konu: Lpg.li araçlar kapalı otoparklara girebilecek  (Okunma sayısı 1494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Lpg.li araçlar kapalı otoparklara girebilecek
« : Ocak 13, 2014, 12:09:52 »
Türk Standardları Enstitüsü'nün, park sıkıntısı yaşayan LPG'li araçlar için AVM otoparklarının taşıması gereken şartları belirleyen bir standart hazırlaması bekleniyor.
Türkiye’de 4 milyonu aşkın LPG’li araç park sorunu yaşıyor. TOBB, Petrol Sanayi Derneği, Ulaştırma Bakanlığı, Makine Mühendisleri Odası ve sektör temsilcileri bu sıkıntıyı çözmek için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yle bir araya geldi. Görüşmeden, LPG’li araçlara otopark özgürlüğü getirmek için “standart” formülü çıktı.

OTOPARKI UYGUN OLMAYANA RUHSAT YOK
Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, Türk Standardları Enstitüsü (TSE), AVM otoparklarının taşıması gereken şartları belirleyen bir standart hazırlayacak. LPG’li araçlara uygun olmayan otoparkı bulunmayan yeni AVM’lere ruhsat verilmemesi de gündemde. Bakanlık, buna yönelik mevzuat çalışması da yapacak. Artık belediyeler, otoparkı uygun olmayan AVM’ye ruhsat veremeyecek. Mevcut AVM’lerin de TSE’nin şartlarına uyması istenecek.

HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ KURULACAK
Kapalı otoparklara LPG’li araçlara uygun olarak havalandırma sistemleri kurulacak. Otoparklarda, risklere karşı gaz alarmları olacak ve yangın söndürme sistemleri buna yönelik olarak geliştirilecek. Otoparkların elektrik sistemleri de antistatik özellikte olacak. Otoparklar eksi katlarda olsa dahi, havalandırma şartlarına uyacak. İngiltere, Fransa ve Almanya örnekleri de incelenecek.

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

Lpg.li araçlar kapalı otoparklara girebilecek
« : Ocak 13, 2014, 12:09:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg.li araçlar kapalı otoparklara girebilecek
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2014, 12:35:39 »
AVM otopark girişindeki görevli, aynı anda camı açtığımda, sessiz olan aracıma garipsemiş ifadeyle yanaşınca, "elektrikli" diyorum, yorum ise "biz yinede bagaja bakalım!" oluyor..  :)  Bundan önceki D-4D aracımda o kadar sessizdiyki, "diesel" dediğim halde yine bagaja bakılırdı ve o esnada bagaj kapağındaki ibareyi görünce "mazotluymuş" derlerdi..  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eskisehir
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 145000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2014, 17:39:53 »
stepneyi indirdim arabadan bir sıkıntı olmuyor bagaja bakıyor birsey yok bende devam ediyorum ;)
.. kim bilir belki büyüğünce supra olur ! ;)

@binostaljikadam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2014, 17:50:00 »
Bizimkine bakıyorlar stepnede bagajda acikta. Birşey demiyorlar. Bugüne kadar kaç AVM ye girdik sorunsuz
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2014, 18:00:30 »
stepneyi indirdim arabadan bir sıkıntı olmuyor bagaja bakıyor birsey yok bende devam ediyorum ;)

simit tank işe yaramıyo her zaman

Ankara'da atakuleye giriyorum araç lpg li ama girmem lazım başka yer bilmiyom benzinli dedim bakalım dediler... Baktı tankı göremedi sonra halıfleksi kaldırdı orda gördü simiti :(( mecbur geri geri marş marş...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2014, 18:54:45 »
ülkenin ileri gelenleri otopark sıkıntısı ile uğraşacağına insanların neden lpg kullanmak zorunda kaldığını anlamak istemeleri yeterli oysa. yeni yolma kapısı lpg oldu anlaşılan. önce şartları iyileştirip ilgiyi arttırırlar, daha sonra da "ufak fiyat artışı" ile bir bakmışsınız cebinizde bir sürü el var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2014, 19:21:40 »
Lpg'li araç sayısı arttıkça bunu yapmaya mecbur kalacaklardı. Kaldı ki artık modern Lpg sistemleri karbüratöre salınan bir hortum ve tüpten ibaret değil.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.