0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar herkese.öncelikle dünkü kandiliniz mübarek olsunbenim merak ettiğim bir konu var yolda bir çok araçta rot milinden kaynaklı arıza görüyorum.sitedede bir arkadaş rot mili kaynaklı kaza yapmışbenim yaşadığım ülkedede arabalar çok bakımsız araba bozulmadan kimse servise gitmezpeki bu rot milinden dolayı arıza yaşamadan önce bunun arızasını anlamak mümkün mü?nasıl kontrol edebiliriz? yada edebilir miyiz?bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.çünkü iki gün sonra yolda kalmak istemiyorum burası biraz problemli baya sıkıntı problem yaşayabilirim.teşekkürler
Abi arızayı şöyle anlayabilirsin. Ön takımı ustaya kontrol ettirerek. Birde aracın önceden önden kazası yoksa ve sertçe çukura filan girmediyseniz fazla dert etmenize gerek yok. Benim araç önceki sahibinde ufak bir kaza geçirmiş. Yetkili servis adam akıllı onarmadığı için dün kaza yaptım büyük ihtimal. Çünkü o cıvata gevşekliği beni hala düşündürüyor abi.
anladım kardeşim eyvallahbende aracı ilk aldığımda kontrol etmişti bir usta ama burada ustalara güvenemiyorumda işte levyeyle ittirerek etmişti
Kontrol şekli doğru yanlış diyemem tam olarak bilmediğim için. Birde bağlantı cıvatalarını kontrol etsinde abi.
şimdi çıkar giderim ve alıcağım cevabı biliyorum bence hepsini değiştirelim diyecek. triger kayışını filan değiştirmeye gittim ustaların bana söylediği onun yerine motoru değiştirelim oldu.arkadaşın bmw 525 vardı dedi piston yatakları filan temizletelim iyice siboplar kaçırıyor dedi onları halledelim direk dediler bunu yapsak 1000dolar tutar onun yerine gidip 3000lik motor al koy 500 dolara dediler
Öncelikle aramıza hoş geldin Volkan. Bishkek'e de çokca selamlar, umarım her şey yahşidir. O bardak ustalardan burada da var. Aracın bacı parçaları gerçekten uzun dayanımlıdır. Bazı parçalarının ise belli periyotlarda(süre ya da kilometre) değiştirilmesi gerekir. Bunları, aracın uygun kitapçığından takip edebilirsin. Diğer yandan bazı durumlarda(İlke'nin de belirttiği sıra dışı) aracın kontrolü iyi olabilir. Araçtan iyi anlayan bir usta bulmak ve kafanıza takılanları, çekinmeden, onları yönelterek kontrol etmek faydalı olabilir. Ayrıca bu sorularınızda, sitemizin de önemli faydası olacağından eminim.
öncelikle teşekkürler.çoğu olayı takipteyimde bu konuyu görünce biraz kafamda soru işareti kaldı eylül ayında bir usta baktı aracımı götürdüğüm tek usta o diyebilirim elletme açısında diğer ustalara hiç dokundurtmadım çünkü anladığınız üzere boş adamlar.o gittiğim ustamda eline levyeyi aldı itti çekti zorladı tamam sağlam dedi eğer bu kontrol normal sıkıntısız olduğunu forumdaki arkadaşlar onaylıyorsa zaten sorun yok demektirancak onaylamayanlar çıkarsa işte o zaman sıkıntı çünkü burada hava şartları artı yabancı olmam herkes için gözlerde bir dolar işaretii çıkartıyor.o yüzden bu çekme işlerine girmeyi hiç istemiyorum.inşallah bi problem yaşamam iyi akşamlar....