Gönderen Konu: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa  (Okunma sayısı 168865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: Ynt: toyota corolla eski kasa sahipleri burayaa
« Yanıtla #280 : Ocak 04, 2011, 12:01:26 »
selam arkadaşlar bende aranıza yeni katılmış bulunuyorum bende 1997 model gli corolla var 124.000 km de araç soğukken stop etmeye başladı sabah çalıştırınca ve giderken stop ediyor ancak hararet yükselince düzeliyor.Birkaç ustaya gösterdim gaz ayarından dediler ama düzeltemediler ustanın bir tanesi sibopların değişmesi gerektiğini söylüyor bu konuda fikri olan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Ocak 04, 2011, 12:44:53 »
Kardeş gaz kelebek bogazın muhtemelen yag lanmıştır uzun süreli lpg kullanan araçlarda oluyor mutlaka .burayı temizlet veya elin biraz yatkınsa balata spreyi tarzında yag temizleyici spreyler var kelebek bogazını bunla temizle eger düzelmese kelebek bogazına baglı rolanti valfi var hemen altında bunun temizligi gerekiyordur.Siboplar buarablarda en son bozulacak parçlardan biridir .benim aracım 213 binde geçen götürdüm servise baktılar en ufak bozulma yok dediler .Sakı aracını sibopları ile oynatma bana sorarsan. bahsettigim şeyleri yap düzelmezse iyi bir ustaya göster tekrar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #282 : Ocak 04, 2011, 12:51:09 »
Alıntı
Balataları diskten ayıran V şeklindeki telleri kullanmamakta fayda var balata bittikçe bu tellerin diske temas ederek ses çıkartma olasılıkları ortaya çıkıyor,herkesin başına gelebilir demiyorum ama en azından bizim AE101-AE111 gibi araçlarımızda takılmaması takılmasından daha faydalı bence (tecrübe ile sabittir).

Kaliper tamir takımını bulabilirseniz "MIYACO" marka kullanabilirsiniz,Toyota ve birçok japon otomobil üreticisinin orjinal kaliper tamir takım üreticisidir.MIYACO bulamaz iseniz kesinlikle orjinal kullanmanızda fayda var zaten çok çok pahalı bir tamir takımı değil kaliper tamir takımı, piyasan uydur kaydır iş yapmaya değmez bence.

Saygılar...

arkadaşlar efsaneciler bana yardımcı olun lütfen artıkın deli olacam .ilk kalkışta ileri veya geri harekette tık tık diye ses geliyor.2 defa ayrı ayrı ön tekıma soktum .rot ayarına soktum .lastik balanslarını yaptırdım amartisörlerine kadar baktırdım herşey normal tabla  lastiklerini viraj demir lastikleirni degiştirdim.ama sesi bir türlü kesemedim sadece yukarıda bahsi geçen şey kaldı onuda rastgele gördüm fren balatalarım iyi durumda daha yarı olmamış bile disklerde herhangi bir titretme felanda yok ama sol tekerden gelen tık tık sesi kesilmedi .başına gelen varsa çözümünü bana yazarsa valla kendisine dua edecegim.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #283 : Ocak 04, 2011, 12:53:33 »
arkadaşlar efsaneciler bana yardımcı olun lütfen artıkın deli olacam .ilk kalkışta ileri veya geri harekette tık tık diye ses geliyor.2 defa ayrı ayrı ön tekıma soktum .rot ayarına soktum .lastik balanslarını yaptırdım amartisörlerine kadar baktırdım herşey normal tabla  lastiklerini viraj demir lastikleirni degiştirdim.ama sesi bir türlü kesemedim sadece yukarıda bahsi geçen şey kaldı onuda rastgele gördüm fren balatalarım iyi durumda daha yarı olmamış bile disklerde herhangi bir titretme felanda yok ama sol tekerden gelen tık tık sesi kesilmedi .başına gelen varsa çözümünü bana yazarsa valla kendisine dua edecegim.
Yücel bey derdinizi anladım gibi, Eğer öm motor takozunu kontrol etmesiydeniz bi kontrol edin derim salyangoz şeklinde radyotörün arkasında motorun ön tarafında Büyük ihtimal sorununuz bundan dolayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Ocak 04, 2011, 12:56:32 »
abi benim de başıma gelmişti, çıldırmak üzereydim, alarmın ayağı kopmuş, sağa sola vuruyormuş abi.. biri direksiyona geçsin, çeksin el frenini, yavaşça debriyajdan çekerek arabayı esnetsin titretsin o sırada siz de kaputun altını inceleyin sesin kaynağını vs. bende ilk önce alarmın sağa sola vurmasıyla ses oldu, sonra lpgnin bilmemne filtresini sabitlememmişler kurtulup kaportaya vurmasıyla tak tak oldu.. kalkışlarda hep olurdu, onun dışında çok nadiren olurdu

bu arada takozların hepsini değiştirdim bu süreçte farkedene kadar :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #285 : Ocak 04, 2011, 13:14:50 »
benim motor takozlarını yazın degiştirdim ilk ihtimal olarak zaten direk takozları kontrol ettirdim .yok kardeş .alarm sireni kırılmış gittim yenisi taktırdım gene yok .aracın ön kaputu açık salladım gene yok .el freni çekik geri vitese takıp arabayı yerinde hoplatıyorum yok . ama 1 e takıp ilek kalkış yapıyorum tık tık veya tık diye bir ses veya aynı şekil geriye takıyorum aynı ses .Toyota servisine götürdüm 2-3 gün araba burada kalacak makineye baglayacagız arızayı tespit edecegiz dediler iyi dedim . ücreti ne kadar dedim sadece tespit ücreti 96 + kdv dediler . şaka gibi hiç bir iş yapmadan şu parça arızalı demeye 120 tl para istiyorrlar .Bende araba parçalanana kadar binerim gider hurdaya veririm size o parayı genede vermem dedim.Aklıma artık frenlerden başka birşey gelmiyor.Çünki ustanın biri kontrol için geçen gün açtı bahsi geçen v şeklinde telleri gördüm.ondan sonra ses arttı .iş inada bindi hafta sonu kendim sökecem o telleri çıkarıp deneyecegim bakalım ne yapacak .hala geçerli bu konu ile ilgili sorun yaşayıp çözen varsa bilgi bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #286 : Ocak 04, 2011, 13:29:42 »
benim motor takozlarını yazın degiştirdim ilk ihtimal olarak zaten direk takozları kontrol ettirdim .yok kardeş .alarm sireni kırılmış gittim yenisi taktırdım gene yok .aracın ön kaputu açık salladım gene yok .el freni çekik geri vitese takıp arabayı yerinde hoplatıyorum yok . ama 1 e takıp ilek kalkış yapıyorum tık tık veya tık diye bir ses veya aynı şekil geriye takıyorum aynı ses .Toyota servisine götürdüm 2-3 gün araba burada kalacak makineye baglayacagız arızayı tespit edecegiz dediler iyi dedim . ücreti ne kadar dedim sadece tespit ücreti 96 + kdv dediler . şaka gibi hiç bir iş yapmadan şu parça arızalı demeye 120 tl para istiyorrlar .Bende araba parçalanana kadar binerim gider hurdaya veririm size o parayı genede vermem dedim.Aklıma artık frenlerden başka birşey gelmiyor.Çünki ustanın biri kontrol için geçen gün açtı bahsi geçen v şeklinde telleri gördüm.ondan sonra ses arttı .iş inada bindi hafta sonu kendim sökecem o telleri çıkarıp deneyecegim bakalım ne yapacak .hala geçerli bu konu ile ilgili sorun yaşayıp çözen varsa bilgi bekliyorum
Yine diyorum takozlardan iyi bir ustaya git motor takozlarını kontrol etsin tek tek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #287 : Ocak 04, 2011, 13:56:37 »
ugur kardeş tam 6 tane ayrı ustaya gösterdim 2 ayrı ön takımcıya gösterdim 1 si kendi akrabam digeri yılların ustası ısrarım üzerine tekrar tekrar baktılar yok kardeş .ama aklıma gelen tek birşey var oda frenler için sanayiye gittikten sonra başladı ses olayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Ocak 05, 2011, 00:13:24 »
Yücel bey aracınızın ön fren balatalarını değiştirin balatalarınızın ses kitindeki çelik yayalarda sorun olabileceği düşüncesindeyim. Benim AE101 de 1. vitese takıp ilk kalkarken tak diye bir ses geliyordu ve frene basıp tekrar geri vitese takıp hareket ederken yine aynı ses balataları değiştirdiğimde bu sesten kurtulmuştum. Balatada TRW gayet iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #289 : Ocak 07, 2011, 11:29:54 »
Arkadaşlar selamlar,

Efsana kasa kullanıcıları olarak,sizden yardım alabileceğimi düşündüm.

98 XEİ,kullanıcısıyım,aracım enjeksiyon + LPG li üstelik aracın 2.sahibinyim(135,000km)Aracımla ilgili yaşadığım problem şu:

^^bildiğiniz üzere,toyota efsane kasa araçların motor-egsoz kombinasyonundan çıkardığı harika bir ses sözkonusudur.Araç LPG ya da benzinli dahi olsa nekadar KM olursa olsun çok ciddi kazası söz konusu değilse bu ses neredeyse tüm toyotalarda mevcut.Fakat benim aracımda bu ses değilde garip bi ses var.Gösterdiğim ustaların tümü,arabanın motorunda tek kusur bulamamasına rağmen,motordan çıkan ses bir türlü içime sinmemekte..Sizlerce bu durumun sebebi nedir?Ne yapabilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #290 : Ocak 07, 2011, 12:19:19 »
o ses sadece ama sadece egsozla ilgili bir sestir.. zamanında izmir akdemir yetkili servisi o sesi bir sorun olarak görüp çözmüştür :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Ocak 07, 2011, 22:54:21 »
Evet yaaaa :(
Benım egzoz orjınal ama kompansator degıstı. Ondan sonra gıttı canım ses :(
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #292 : Ocak 08, 2011, 01:24:48 »
Evet yaaaa :(
Benım egzoz orjınal ama kompansator degıstı. Ondan sonra gıttı canım ses :(
bende ne değişti hatırlamıyorum ancak 2000lerin başında 300tl alarak çözdüler o ses sorununu :) dedem o sesi bir sorun belliyordu da

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Ocak 08, 2011, 08:42:08 »
Benim efsane sesim kaybolucak diye içi dağalmış arka susturucumu bile değiştirmiyorum :)
Bir gün motorun eksoz çıkışını tıkarsa dağalan susturucu bittiğim ann yenisi serviste 780TL
Dışarıdan yan sanayi alsam efsane ses kaybolcak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #294 : Ocak 08, 2011, 13:09:04 »
Benim efsane sesim kaybolucak diye içi dağalmış arka susturucumu bile değiştirmiyorum :)
Bir gün motorun eksoz çıkışını tıkarsa dağalan susturucu bittiğim ann yenisi serviste 780TL
Dışarıdan yan sanayi alsam efsane ses kaybolcak.
susturucudan değil o ses.. elimde iki tane orjinal susturucu var, ikisinde de o sesi alamadım, başka arabaya takınca çıkıyor o ses, benimkinde çıkmıyor :) orta sustucuyu da değiştirdim, orjinal taktım, ondan da değil o ses..bilmiyorum gerçekten o ses nerden sağlanıyor ancak orta ve son susturuculardan değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #295 : Ocak 08, 2011, 15:13:50 »
96 model 1.3 xe yazın satın alırken  ustalara götürdük tek sorunu egzost  içi boşalmış dediler bir kaç gün kullandım bizim corollaya has hürrrn diye sesi vardı çakma 170 orjinal 230 lira egzost tan orjinaline karar verdim orta ve son susturucuyu değiştirdim o günden beri bizim corollaya has o ses yok bende bunu yaşadım sizinle paylaşıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #296 : Ocak 08, 2011, 15:46:38 »
orjinal egsoz 230 lira değil ki.. 400 küsür tl fiyat aldım yetkili servisten. 400 küsür de orta susturucu fiyatı almıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #297 : Ocak 08, 2011, 17:07:35 »
o ses sadece ama sadece egsozla ilgili bir sestir.. zamanında izmir akdemir yetkili servisi o sesi bir sorun olarak görüp çözmüştür :D
Türkay abi 2004 de biri bizim arabanın egzosunu delmiş babamda çok ses çıkıyo diye gitti yaptırdı o ses kayboldu bizde de :( ama uç taktırdım üfleme sesi ile o sese benzer bi ses var şimdi :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Ocak 08, 2011, 17:12:00 »
o sesi çok kısa  bir süre bende  duydum, sonra  simota ve sebring  senfonisi daha bir  baska :P
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #299 : Ocak 08, 2011, 17:15:23 »
Yok be tunc orjınal sesı faranjıt oldugumda benden cıkan sese benzıyor :D :D :D o bır baska
Pruva Neta