Gönderen Konu: Sanırım benzini içiyor.  (Okunma sayısı 2201 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Sanırım benzini içiyor.
« : Ocak 10, 2014, 15:30:21 »
 Selam dostlar aracımın yakıt değerleri oldukça anormal görünüyor şu an itibarıyla 1.33 comfort aurisim 10.5 lt. benzin tüketiyor yol bilgisayarı 8.7 gibi bir rakam gösterse de ben aldığım benzine bakarım iki olumsuz koşul var ortada 1. benden önceki sahibi 17 inç lastik taktırmış 2.yoğun kış dönemindeyiz ve yakın mesafe kullanıyorum  ancak yakıt bu kadar etkilenir mi ve sizin bir depo ile gittiğiniz km  paylaşırmısınız?.Ben özellikle lastik ebatından şüpheleniyorum 225 45 17 bu ebatlarda lastik kulanan varmı? ve yakıt değerleriniz ne saygılarımla..

Toyota Club Türkiye

Sanırım benzini içiyor.
« : Ocak 10, 2014, 15:30:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Sanırım benzini içiyor.
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2014, 15:34:11 »
En güzel yorumu bu aracı kullanan arkadaşlar yapacaktır ancak bana göre ne lastik ne de kış koşulları tüketimi bu kadar etkilememeli. Benim aklıma ilk kısa mesafede yol bilgisayarının sapıtması gelmişti ama kendiniz hesapladığınızı söylemişsiniz. En güzel yöntem depoyu fulleyip belli bir km gittikten sonra tekrar fulleyerek verilen para ve gidilen km ye göre hesap yapmak bence. Eğer bir yanlışlık yoksa 1.6 araçlardan fazla yakıyo gibisiniz şu durumda.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2014, 15:35:42 »
Yakıt aldıktan sonra yol bilgisayarını sııfırlayıp takip ederseniz genelde doğruyu gösteriyor. Bunu test ettim.  10,5'i neye göre hesapladınız? Dediğiniz gibi jant ve lastik ebatlarınız orjinalin üzerinde. Kış ve kısa mesafede yakıtı arttırır. Benim aracım (1.33 auris) şuan kısa mesafelerde 7-5-8' i görüyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2014, 16:22:24 »
valla arkadaşlar 10.5 lt yi benzin uyarı ışığı yandıktan hemen sonra 10lt benzin alıyorum şu an benzin fiyatı 4,97 ve 105 km de uyarı ışığı tekrar yanıyor aynı işlemei üç dört defa yaptım çok yakın sonuçlar çıkıyor jant ve lastik çapı beni oldukça huylandırıyor sizin 8lt reel değerlerle mi yoksa yol bilgisayarı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2014, 16:40:52 »
Valla sizin tüketim değerlerinde bir sorun var bence. şu an 8-8.5 ları tartışıyo olsak lastikten kıştan falan derdim ama 10.5 çok uç bir rakam bana göre. Eğer buna kıştan falan dersek yazın klimayı açınca neler olur düşünmek istemiyorum. Peki sürüş tarzınız nasıldır yüksek devirlerde mi kullanıyorsunuz aracınızı?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2014, 16:59:25 »
sakin kullanıcıyımdır zaten 1.33 bir aracı bu yüzden tercih ettim ama yakıta anlam veremiyorum diğer araçlardan bu kadar farklı olmasına anlama veremiyorum ..yanıtlarınız için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2014, 17:03:17 »
Kuvvetle muhtemel lastikten, çünkü ne kadar geniş taban demek o kadar faza sürtünme demektir. Bu sürtünmeyi yenmek için motor daha fazla güç sarfediyor. 205-55-16 olan orjinal ebata dönmenizi öneririm. Motor hacimi olarak düşük olduğu için 1.6 motorulu versiyona aynı jantı taktığınızda alacağınız yakıt tüketimi daha düşük olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2014, 17:05:53 »
valla arkadaşlar 10.5 lt yi benzin uyarı ışığı yandıktan hemen sonra 10lt benzin alıyorum şu an benzin fiyatı 4,97 ve 105 km de uyarı ışığı tekrar yanıyor aynı işlemei üç dört defa yaptım çok yakın sonuçlar çıkıyor jant ve lastik çapı beni oldukça huylandırıyor sizin 8lt reel değerlerle mi yoksa yol bilgisayarı mı?
Dedıgım gıbı klasık yontemle yol bılg. kıyasladıgımda bırbırıne uyustu hep. Bence aracınızın agırlıgı su an fazla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2014, 17:06:27 »
225 lastik tabanı 1300cc motor için çok büyük bir değer. yakıtın artması normal. sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız 10.5 litre normal.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2014, 17:11:11 »
arkadaşlar yanıtlarınız için tekrar teşekkür ediyorum lastiklerle ilgili gerekli düzeltmeleri yapıp sonuçları paylaşacağım...umarım doğru tahmin etmişizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2014, 18:19:19 »

bence ölçümü yanlış yapıyorsunuz. depoyu fulleyin km yi sıfırlayın yapılan km den sonra tekrar fulleyin ve km ye bakın. değerlerinizi bekliyoruz.

tabi benzin bu fiyatken fullemek biraz zor olacak. :rofl:
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2014, 18:38:23 »
 aracı ankaradan aldım yola çıkmadan önce depoyu fulledim   560 km sonra uyarı ışığı yandı  ısparta ankara arası 400 km civarı daha sonra tekrar fulledim 486km şehir içi değer çıktı son iki üç haftadır da 20lt veya 10lt benzinle aynı denemeyi yapıyorum sonuç yine hüsran yine hüsran ve haklısın depoyu fullemek gittikçe zorlaşıyor...not:uyarı ışığının depoda 7lt kaldığını farz ederek hesaplıyorum umarım doğrudur servisten bu oranda bilgi aldım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2014, 06:49:57 »
Jantlarınız orjinal mi? Replika ya da diğer markaların orjinal olmayan jantları ağır olabiliyor bu da tüketimi ciddi oranda etkiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2014, 07:54:46 »
  Sanırım diğer markalardan bir tanesi hem ağırlık hemde taban genişliği oldukça etkiliyor servisten de jantların yol bilgisayarını yanıltabileceğini söylediler.Zaten benim için şu an önemli olan asıl sorunu tespit etmek diğer 1.33 auris kullanıcılarının yakıt değerleri kış koşullarında ve yakın mesafede 8/8.5 civarı ise ortada bir sorun olduğu kesin çünkü gerçekten şehir içi  10/10,5 civarı yakıyor araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2014, 09:13:22 »
gideceğiniz yere kadar motor tam olarak ısınıyor mu? motor ısınana kadar araç yüksek devirde çalışır ve daha fazla tüketim olur. kısa mesafede ve geniş tabanlı lastiklerle normal değerleri yakıyor aracınız. lastikleri değiştirirseniz biraz daha düşer ama kısa mesafede 8lt görmek bence zor.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 11, 2014, 10:29:45 »
1,33 ün o kadar yakmaması lazım ama şunu deyim orijinal lastik abatlarında büyük ve geniş lastik varsa sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız yakada bilir benim fiesta aracım vardı örnek olsun diye yazıyorum lpg de 230 krş yakıyordu lastik çapı orijinal 175,65,14 dü ben yeni lastik alırken hafif geniş dursun diye 185,65,14 lastik aldım birde 4 mevsim aldım abi daha haftasına yaptığım ölçümde araba 0,285 bine çıktı ondan sonra defalarca ölçtüm hiç düşmedi kesinlikle kış şartları + lastik + kısa mesafe tam yakıt düşmanı konular bunlar hiç şansınız yok diyebilirim. Benim naçizhane teklifim lastik ebatlarınızı fabrikasyon değere düşürün bir de  motor soğukken zorlamadan düşük devirlerde vites değiştirin bu size 1-2 litre kazandırır ama kışın ortalama zaten 1-2 litre fazla yakıt tüketimi oluyor onada yapacak bir şey yok genelde 1,33 kullanıcıları yazın 6,5-7 litre civarı diyorlardı yanlış hatırlamıyor isem
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 11, 2014, 11:27:02 »
 gerçi 175 ebattan 185  o kadar fark ettiriyorsa 205 den 225 lik bi fark ta hatırı sayılı miktarda arttırabilir...yinede hala merak ettiğim 1.33 auris olan arkadaşlar dolu depo ile kaç km gittikleri. cevap veren herkese tekrar teşekkür ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2014, 11:32:56
Bu arada sefa bey hayır ısınmıyor 3 maksimum 4 km ama uzun yol değerleri de çok iç açıcı değil ortlama 8lt devir aralığı 2500/3000 arası kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2014, 15:46:56 »
Samı bey, lastık ve jantların uzerınde yogunlasıldı ama aracın bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadıgı da onemlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2014, 15:55:05 »
Arabanın çok yakmasını gerektirecek tüm şartlar bir araya gelmiş, bu yakıt normal ...
Öte yandan hesaplama yönteminiz pek de güvenilir değil, depoyu fulleyerek hesaplamayı deneyin bence ...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2014, 16:05:11 »
size kötü bir haber vereyim geçen hafta 50 tl lik yakıtla 200 km yaptım eve geldiğimde yol bil 43 km daha gidebilirsin diyordu. üzgünüm bunu ben yaptım  :D
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.