Gönderen Konu: DSLR Makina Tavsiyeniz ?  (Okunma sayısı 4239 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
DSLR Makina Tavsiyeniz ?
« : Eylül 23, 2008, 21:52:27 »
Arkadaşlar SLR Bir makina almak istiyorum Canon veya Nikon marka düşünüyorum. Ama model olarak hangisi karar veremiyorum sizce hangisi olabilir Ve lens te tabi

Benim düşüncem Canon EOS 40D 17 85 lens. yada Nikon D300 ama oda biraz pahalı ne dersiniz ?
Always TOYOTA

Toyota Club Türkiye

DSLR Makina Tavsiyeniz ?
« : Eylül 23, 2008, 21:52:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: DSLR Makina Tavsiyeniz ?
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2008, 22:02:54 »
fotoğrafçılıkla ben de ilgileniyorum ama henüz profesyonel bir makinaya geçiş yapamadım.ancak elimdeki makine ile de çok iyi çekimler yaptım.(canon dijital ixus 75).üye olduğum sitelerden takip ettiğim kadarıyla canon eos 40 d nin fotoğrafları çok çok iyiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2008, 23:15:23 »
Benim de elime 1987 Sovyetler Birliği yapımı Zenit ET ile bir Doğu Alman Practika geçti. Ben de siyah beyaz fotoğrafçılığa sardım :P

Canon'u çok tavsiye ediyorlar, benim duyumlarıma göre.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2008, 23:20:43 »
Bu konu çok tartışılır ve bir çözüm bulunamaz ben direk Nikon D300 derim, ayrıca lensleri VR tercih etmende fayda var. Çok fazla lens değiştiririm dersen Canon 40D'de iyi bir alternatif.

Alper'cim Zenit bu konuda bir efsanedir fakat filimli makinelerin fotoğraf maliyeti epey yüksek oluyor malesef.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2008, 22:31:46 »
Ben Canon kullanıyorum ve özellikle iç mekanlarda çalışacaksanız canonu tavsiye ederim zira nikon iç mekanlarda yükse iso değerlerinde pikselleşme (kimileri greenleşme,karıncalanma,parazit,noise vs gibi kelimele kullanırlar) yapıyor. Fotoğraflarınızda renk doygunluğu istiyorsanız da canon diyebilirim canonun renkleri gerçekten hoştur... Fakat makine elime otursun, şöyle sağlam malzemeden olsun diyorsanız (ki gazeteciyseniz ) nikonu tavsiye ederim..
Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2008, 22:34:27 »
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim nikonun lensleri canonun lenslerine nazaran oldukça hesaplıdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2008, 02:07:51 »
http://reviews.cnet.com/digital-cameras/canon-eos-40d-body/4540-6501_7-32572247.html?rid=33232667&rid=32572247&rid=32004258&tag=contentBody;compare  Nikon'un fiyati Canon'un 3-4 kati neredeyse. Deger mi bilmiyorum...

Benim de bir Zenit'im var.Ayarlarini iyi yaptiktan sonra cok guzel resimler cekiyor.Bir zamanlar Rus pazarlari vardi Diskapi'da, Maltepe'de.Orada ikiz mercekli eski tip makinalar satiyorlardi.Alamadim gitti...Calisan ama yeni antika gorunumlu bir makina. Yukaridan bakiyorsunuz, kutu gibi bir sey...

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2009, 13:53:45 »
selam  arkadaşım benim esas mesleğim fotoğrafcılıktı 5 sene yi geçti bırakalı her makina her objektifi kullandım diyebilirim ama nikon derim helede D2.
Bence yeni başlayacaksan bir tane Nikon D200 bul uygun fiyata D300 çıktıktan sonra fiyatı düştü yada D80 le başla sonra bady değiştirirsin sana objektif tavsiyemde 14-85/2,8 olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2009, 20:42:15 »
en iyisi zenit, ben de teyzemin amanında bir öğretmen maaşının büyük kısmını vererek aldığı zeniti halen kullanıyorum... dijitalden o keyfi alamıyorum :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2009, 21:53:02 »
Canon/Nikon çekişmesi hiçbir zaman bitmeyen bir çekişmedir. Kendi fanatikleri vardır. Bence her ikisi de konunun en iyileridir. Bu aynı GPS'lerdeki Garmin/Magellan, Land Rover'lardaki Defender/Discovery çekişmesi gibidir:))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 27, 2009, 23:31:29 »
Aydın bu işi meslek olarak yapmış, bu durumda önerisini dikkate almak gerekir. Bu arada genel toplantıda buluşursak sorularımla Aydın'ın epey başını ağrıtabilirim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 28, 2009, 09:33:00 »
Aydın bu işi meslek olarak yapmış, bu durumda önerisini dikkate almak gerekir. Bu arada genel toplantıda buluşursak sorularımla Aydın'ın epey başını ağrıtabilirim.
Ali istediğini sorabilirsin hatta özelden msj da atabilirsin seve seve yardımcı olurum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 28, 2009, 20:06:06 »
Yok hocam öyle mesajla falan olmaz bu iş, uygulamalı olarak öğrenmek gerek. Hoş henüz DSLR makinem yok ama elimdeki cihazda fena değil (Sony - DSC R1). Genel buluşmada bir araya gelebilirsek ya da tatilde falan o tarafa yolumuz düşerse o zaman başını ağrıtırım. Sağolasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 28, 2009, 20:49:58 »
Benim eski bir yashika'm vardı. Gören fotografçılar çok beğeniyorlardı. Onlardan birinden duymuştum. Mercekte Nikon iyidir motorda yashica diye (tabi o klasik makineydi) Canon , Yashica  nın markası bildiğim kadarıyla
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
« Yanıtla #14 : Mart 28, 2009, 21:40:08 »
Sevgili Serkan kardeşim,
Pentax K10d , 12-24 mm objektif , 50-150mm objektif , hand grip ve bir tepe flashı al bana dua edersin.
Bu Body de Pentaxın 20-30 senelik eski asıl kaliteli manuel focuslu lenslerini de kullanabilirsin.
Özellikle Pentaxın eski manuel focuslu sabit lensleri ile çektiğin karelere doyamayacaksın.
Body'ye çok fazla para yatırmana gerek yok. Pentax K10d body anladığım kadarı ile senin işini çok çok fazlaca çözer.
Body den cebinde kalan parayı yukarıda örneklerini verdiğim kaliteli lenslere yatırmanı şiddetle tavsiye ediyorum.
Yani paran varsa pahalı lenslere yatır paranı body'e değil.
Git bir dene boşu boşuna dünya para yatırma derim.
(1991 senesinden beri ileri amatör fotoğrafçıyım)...
Nikon d200 ve d300 lere hiçbir itirazım yok...kasaları gerçekten çok güzel....bir yukarıda yaptığım setin fiyatlarına bak derim...
Yok ben Nikon kasaya hasta oldum,elime alınca bir başka oluyorum,çok havalı dersen(ki demen lazım  :) ) ve bütçen de önemli değilse,
Nikon D200 derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 28, 2009, 21:51:40 »
arkadaşlar şu konuyu incelerseniz sevinirim Nikon hakkında ;)
http://www.toyotaclubtr.com/digital-fotografcilik/nikon-aski/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Ağustos 13, 2009, 12:56:24 »
bende bu makineler arasında kaldım :( sizce hangisi alınmalı?

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1953-2147-1958-1668.html

d300 güzel,d90 ile eos 500d de de video çekimi var..d300 seri çekimde ön plana çıkıyor 6 kare ile..tabi kasa fiyatı kadar mercek fiyatlarıda önemli..
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 13, 2009, 14:00:04 »
bende bu makineler arasında kaldım :( sizce hangisi alınmalı?

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1953-2147-1958-1668.html

d300 güzel,d90 ile eos 500d de de video çekimi var..d300 seri çekimde ön plana çıkıyor 6 kare ile..tabi kasa fiyatı kadar mercek fiyatlarıda önemli..

D-SLR kullanmak için makineden çok lens yatırım yapmak gerek. Bu nedenle Lens fiyatlarını ve özelliklerini inceleyip karar vermenizde fayda var. Nikon ve Canon tercihi kişiden kişiye değişir ama benim önerim D300 ve iyi bir VR lens ile bu işe başlaman yönünde.