Gönderen Konu: Jammerli hırsızlar  (Okunma sayısı 1494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Jammerli hırsızlar
« : Ocak 08, 2014, 11:57:25 »
Siz siz olun sakın arabada nakit taşımayın. Sinyal kesici jammer la araçlar kilitlenmiyormuş haber öyle diyo.

http://gundem.milliyet.com.tr/dikkat-sizin-de-basiniza-gelebilir/gundem/detay/1818925/default.htm

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

Jammerli hırsızlar
« : Ocak 08, 2014, 11:57:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: Jammerli hırsızlar
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2014, 12:02:46 »
Siz siz olun sakın arabada nakit taşımayın. Sinyal kesici jammer la araçlar kilitlenmiyormuş haber öyle diyo.

http://gundem.milliyet.com.tr/dikkat-sizin-de-basiniza-gelebilir/gundem/detay/1818925/default.htm

Allah göstermesin zor bi durum.. Ama benim aracımdan alabileceği tek şey, kol dayama yerinin içinde bulunan bozukluklar :D o da jammer ın maliyetini kurtarmaz... :lol:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2014, 12:06:17 »
Mekanik arabaların gözünü seveyim, bilgilendirme için teşekkürler.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2014, 12:18:28 »
Bilgilendirme için teşekkürler . Bizzat başıma geldi . Adana gazipaşa mado önünde park ettim kumandadan kilitlemeye çalıştım kilitlenmedi baktım kumanda çalışıyor arabanın alıcısında sorun var diye düşündüm ve aracı anahtarla kitledim gittim . Dönüşte aynı şekilde anahtarla denedim açılmadı fakat eve vardım bir den bire çalıştı ve aklıma jammer geldi . :)

Bu arada ben arabayı her kilitlediğim de mutlaka kapı kolunu çekerek kontrol ederim ve bazı arkadaşlarım benimle dalga geçer hangi devirde yaşıyoruz diye bu haber onlara kapak olacak . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2014, 12:20:35 »
bununla ilgili haber yapmıştık,arabayı kiltlerken mutlaka kontorl etmemizde fayda var,nekadar acelemiz olursa olsun kilitledikden sonra kapıları kontorl edelim,onlarında yaptığıda numarada bundan ibaret kapılar kilitlenmediği için raahtlıkla giriyorlar üstleik kapı açık olduğundan suçlu noktasında araç sahibi bile suçlu çıkabliyor:((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2014, 12:25:47 »
Profesyonel bir ekip işi daha önce tüketiciler derneği başkanının aracından önemli olduğunu iddia ettiği evrakları aynı yöntemle çalındı.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2014, 12:26:27 »
Aynı şeyden bendede var, Kilittirofobi diyorum hatta ismine, o kumandayla 4-5 defa kitlemeden ve kapıları 2 defa kontrol etmeden maalesef eve giremiyorum:)
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2014, 12:46:53 »
Bilgilendirme için teşekkürler . Bizzat başıma geldi . Adana gazipaşa mado önünde park ettim kumandadan kilitlemeye çalıştım kilitlenmedi baktım kumanda çalışıyor arabanın alıcısında sorun var diye düşündüm ve aracı anahtarla kitledim gittim . Dönüşte aynı şekilde anahtarla denedim açılmadı fakat eve vardım bir den bire çalıştı ve aklıma jammer geldi . :)

Bu arada ben arabayı her kilitlediğim de mutlaka kapı kolunu çekerek kontrol ederim ve bazı arkadaşlarım benimle dalga geçer hangi devirde yaşıyoruz diye bu haber onlara kapak olacak . :)

Jammer olabileceği gibi çok güçlü sinyallerin olduğu bir yerde de bu durum yaşanabiliyor. Merkezde tepesinde dev antenlerin olduğu Türk Telekom binasının yanına park ettiğimde kumandadan kilitlememişti, döndüğümde de açmamıştı. Anahtarı sokarak kilitleyip açmıştım.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2014, 12:47:54 »
Aynı şeyden bendede var, Kilittirofobi diyorum hatta ismine, o kumandayla 4-5 defa kitlemeden ve kapıları 2 defa kontrol etmeden maalesef eve giremiyorum:)
Durum bendebde mevcut yaninda kilitlendigini goruyorum ama giderken 2 kez daha kilitliyorum :D
GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2014, 12:57:52 »
Akıllı giriş ve çalıştırma sistemine sahip araçları da bozar bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2014, 13:14:41 »
Akıllı giriş ve çalıştırma sistemine sahip araçları da bozar bunlar.

Arka kapılardan kontrolü yapılmalı. Eğer kitlenmezse, kumanda üstündeki anahtarla kitlemek gerekiyor.

Bu tip sorunlar yüksek dereceli sinyal yayan yerlerde de olabiliyor, hatta bazen kumanda cebinizin derinliklerinde kalırsa yine iletişim sağlanamayabiliyor. Hemen kötüye yormamak lazım.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2014, 13:38:25 »
Bende görüyorum kapıyı kitliyor.Arkasına  bakmadan çekip gidiyor çünkü kapıları kontrol etse eline yapışacak.Zaten hırsızlar zeki ve gözlemci mahluklar, böylelerini iyi ayırt ediyorlar.Ben şahsen kapıyı kitledikten sonra kapıları mutlaka kontrol ederim.Benzin alırken anahtarı kontağın üzerinde bırakmam geçenlerde gazetede okumuştum.Bir bayan sürücünün arabasını benzinci de alıp gitmişler.Sebep kontağı üzerinde bırakmış, ne diyelim allah akıl fikir versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2014, 13:40:48 »
Arkadaşlar selam,
Yazıyı okuyunca gülümsedim.Amatör telsizci olduğumdan arkadaşlarla sık sık birbirimize yaptığımız şakalardandır kumandayı sistemi bloke etmek.
Hemen gidip akıllı giriş çıkışıda etkiliyormu diye baktım evet akıllı giriş çıkışıda etkiliyor maalesef.
Jammer cihazına gerek yok arkadaşlarında dediği gibi rf sinyallerinin yoğun olduğu bölgelerde bu tip kumandalar çalışmaz hatta kötü niyetli biri basit bir el telsizi ile aracınızın kilitlenmesini engelliyebilir.Bu nedenle aracı kilitledikten sonra mutlaka ve mutlaka kontrol edin.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 08, 2014, 13:43:53 »

Durum bendebde mevcut yaninda kilitlendigini goruyorum ama giderken 2 kez daha kilitliyorum :D
GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Arkadaşlar içimi rahatlattınız bu huyun sadece bende olduğunu sanıyordum . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #14 : Ocak 08, 2014, 13:52:07 »
Arkadaşlar içimi rahatlattınız bu huyun sadece bende olduğunu sanıyordum . :)

İster istemez herkeste oluyor demek ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 08, 2014, 13:54:35 »
Ben bu işe çok dikkat ediyorum mutlaka kapıyı kontrol ederim özellikle birkaç yerde dikkatimi çekti bu durum birincisi maaş alığım bankanın önünde kapılar kitlenmiyor manuel kitliyorum bir ikincisi ise alış veriş için gittiğim bir market var üst kat köşesinde bir yer var oraya çekince kumandam pasif hale geliyor ilk başta kumanda sorunlu zannettim sonradan baktım ki ne zaman buralara gitsem çalışmıyor anladım ki buralarda sorun var .Ben de ihmal vermemek adına ae101 den alışkanlık kapıları kontrol ediyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 08, 2014, 19:30:47 »
illa ki elle kontrol de şart değil aslında...
megane'de mesela;
aracı kilitlerken dörtlü lambaları iki kere yanıp sönüyor, şayet kapılardan herhandi biri tam kapanmamış vs olursa bahsettiğim ışıklar yanmıyordu, bu şekilde anlardım ben...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 08, 2014, 20:13:41 »
Ben bu işe çok dikkat ediyorum mutlaka kapıyı kontrol ederim özellikle birkaç yerde dikkatimi çekti bu durum birincisi maaş alığım bankanın önünde kapılar kitlenmiyor manuel kitliyorum bir ikincisi ise alış veriş için gittiğim bir market var üst kat köşesinde bir yer var oraya çekince kumandam pasif hale geliyor ilk başta kumanda sorunlu zannettim sonradan baktım ki ne zaman buralara gitsem çalışmıyor anladım ki buralarda sorun var .Ben de ihmal vermemek adına ae101 den alışkanlık kapıları kontrol ediyorum

Yücel bey sizinki jammerden değil tahminimce.

Piyasaya yada Türkiye ye yeni giren bi elde barkod okuma cihazı var. Genelde Aras kargo ve Ups kargoda gördüm.
cihaz çok güzel kullanışı ve özellikleri ama tek kötü tarafı araba kilitleri uzaktan kuymandalı kapılar ve buna benzer ne varsa frekansını bozuyor. Bu da bi çeşit jammer görevi görüyor farkında olmadan.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 08, 2014, 20:22:28 »
Açıkçası ben sinyallerden takip ediyorum hiç kapı kollarını çekerek kontrol etmiyorum  birçok araçta kapı tam kapanmadığı  zaman kumandaya bastığınızda kitlemiyor  zannedersem  101 kasalarda kapı komple açıksada gene kitliyor benimki  öyle sizlerinde dediği  gibi yüksek frekans etkiliyor örnek uzaktan el telsizi ile mandallama yapıyordum sensörlü lambalar yanıyordu sabit telefon görüşmesi bozuluyordu yüksek vatta radyo vericisinin yanına  florasan ampul yaklaştırdığınız zaman hiç bir bağlantı olmadan yanar