Gönderen Konu: Corolla 1.4D-4D MMT ile ilgili bazı sorular  (Okunma sayısı 2800 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Corolla 1.4D-4D MMT ile ilgili bazı sorular
« : Ocak 07, 2014, 13:27:50 »
Değerli arkadaşlar,

2013/Kasım ayında Corolla 1.4D-4D MMT aldım. Ve bu süre içerisinde hem şehir içi hem de uzun yol kullanımım oldu, MMT şanzumana alışmam zor olmadı ve yakıt sarfiyatından da memnunum; ancak kafama takılan bazı sorular var, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1- MMT şanzumanda park ettiğimizde vitesi boşa alıp el frenini çekmek zorunda mıyız? Mesela E'de veya R'de bırakıp aracı stop edersek araca bir zararı olur mu ya da kaçırır mı? (El freni donma ihtimali var mıdır? Ankara'da bazen -13'leri görüyoruz sonuçta)

2- Yokuş aşağı giderken genelde 3. vitesten 4 e atıyor, biraz yavaşlayınca tekrar 3 e düşürüp motor freni yapıyor, ben hızlanmak istediğimde ise 4000 devirlere kadar çıkıp ya 4 e atıyor ya da ben manuele alıp 4 e atmak zorunda kalıyorum. Bu bir sorun mudur?(Normalde gaz pedalını bırakıp tekrar bastığımda vites yükseltiyor ancak bu söylediğim durumda bu söz konusu değil, sanki vites 3'te takılı kalmış gibi bir durum söz konusu)

3- Aracım şu anda 107000 km'de ve en son yağ değişimi 98000'de olmuş, yağ değişiminin dışında herhangi bir ekstra bakım yaptırmam gerekir mi?

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.4D-4D MMT ile ilgili bazı sorular
« : Ocak 07, 2014, 13:27:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.4D-4D MMT ile ilgili bazı sorular
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2014, 13:37:15 »
Değerli arkadaşlar,

2013/Kasım ayında Corolla 1.4D-4D MMT aldım. Ve bu süre içerisinde hem şehir içi hem de uzun yol kullanımım oldu, MMT şanzumana alışmam zor olmadı ve yakıt sarfiyatından da memnunum; ancak kafama takılan bazı sorular var, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1- MMT şanzumanda park ettiğimizde vitesi boşa alıp el frenini çekmek zorunda mıyız? Mesela E'de veya R'de bırakıp aracı stop edersek araca bir zararı olur mu ya da kaçırır mı? (El freni donma ihtimali var mıdır? Ankara'da bazen -13'leri görüyoruz sonuçta)

2- Yokuş aşağı giderken genelde 3. vitesten 4 e atıyor, biraz yavaşlayınca tekrar 3 e düşürüp motor freni yapıyor, ben hızlanmak istediğimde ise 4000 devirlere kadar çıkıp ya 4 e atıyor ya da ben manuele alıp 4 e atmak zorunda kalıyorum. Bu bir sorun mudur?(Normalde gaz pedalını bırakıp tekrar bastığımda vites yükseltiyor ancak bu söylediğim durumda bu söz konusu değil, sanki vites 3'te takılı kalmış gibi bir durum söz konusu)

3- Aracım şu anda 107000 km'de ve en son yağ değişimi 98000'de olmuş, yağ değişiminin dışında herhangi bir ekstra bakım yaptırmam gerekir mi?
  İlk iki soruyla ilgili bir şey diyemeyeceğim fakat aracınızın kitapçığında bunlar belirtilmiştir. Eğer kitapçığınız yok ise forumda konusu var oradan indirebilirsiniz. 107000 km ye kadar bakımları ne koşullarda yapılmış, yani 107000 km de serviste 100000 veya 110000 bakımı yapılmış mı? Bunları bilmeden yağ dışında değişecek bir şey var mı bilemeyiz. Eğer 100000 e kadar bakımları tam yapılmış ise 110000 bakımında yağ ve filtre değişimi hava ve polen filtresi kontrolü gibi incelemeleri yaptırabilirsiniz. Ancak belirttiğim gibi öncesini bilmek lazım mutlaka.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2014, 14:07:03 »
Ertan Bey,
Aracın alındığından itibaren bugüne kadar tüm servis faturaları mevcut, bakımları eksiksiz yapılmış anladığım kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2014, 14:08:59 »
Ertan Bey,
Aracın alındığından itibaren bugüne kadar tüm servis faturaları mevcut, bakımları eksiksiz yapılmış anladığım kadarıyla.
En son hangi bakımı yapılmış ve bu bakımda neler değişmiş? Aracınızın kitapçığında bakım periyodları var, değişmesi gerekenlere oradan bakarak eksik kalanları bulabilirsiniz. Diğer türlü sadece tahmini hareket etmiş oluruz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2014, 14:25:00 »
Digerlerinede ben cevap vereyim;
Rampa aşşagı beklerken E konumunda veya R bir sorun olmaz. Hatta manueldeki gibi araç viteste bekler.

Digeride yazılımsal olarak normal biraz alışınca verdigi tepkileri öncede tahmin edeceginizden daha konforlu sürmeye başlarsınız.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2014, 22:56:08 »
Merhaba,
Toyota servisindeki arkadaşlar da bana park ettiğiniz zaman E modunda bırakmanızı tavsiye ederim demişlerdi. Ayrıca kitapçıktada E modunda bırakn yazıyor.
"Beni suçlayabilirsiniz, sorun değil: tarih beni aklayacaktır"  Fidel Castro

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2014, 13:19:09 »
Merhaba,
Toyota servisindeki arkadaşlar da bana park ettiğiniz zaman E modunda bırakmanızı tavsiye ederim demişlerdi. Ayrıca kitapçıktada E modunda bırakn yazıyor.

Yusuf Bey,
Ben de birkaç yerden E modunda bırakınca sorun olmayacağını öğrendim. Sizde soft ortamda kullanma kılavuzu var mıdır? Veya nereden temin edebiliriz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2014, 14:18:22 »
Merhaba,

2008 d4d mmt aracımız var. Aldığımızda kitapçığını baştan sona okumuştum. Sorularınıza az çok cevap verilmiş ama el frenini kışın kullanma konusunda şunu söyleyebilirim ki, sonuçta mekanik sistem donma ihtimali vardır. 2013 corolla'nın el freni sistemini çok bilmiyorum açıkçası. Kışın arabayı rampaya park etmek zorunda kalınca, kaldırıma iyice sıfır park ederdim. Ön lastiği hafifçe kaldırıma yaslardım. El freni kullanmaya gerek kalmazdı yani.

İkinci sorunuz için, normal olduğunu söyleyebilirim. Araç 4. viteste giderken sizin fren yaptığınızı algılayınca ve rampa aşağı gittiğiniz için o sırada, sizin de belirttiğiniz gibi motor freni yapmak için 3'e düşürüyor. Ben ilk tecrübe ettiğimde hoşuma bile gitmişti bu :) Hızlanmak isteyince de 4'e geçmek istemiyor. 3. viteste 100 civarında bile vites artırmadığı olurdu. Bunun sorun olduğunu sanmıyorum ancak böyle durumlarda kulakçıklardan 1 vites artırıp rahatlıkla yola devam edebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2014, 16:09:35 »
Yusuf Bey,
Ben de birkaç yerden E modunda bırakınca sorun olmayacağını öğrendim. Sizde soft ortamda kullanma kılavuzu var mıdır? Veya nereden temin edebiliriz ?

http://turkiye.toyota.com.tr/Kilavuz/Kilavuz/COROLLA/COROLLA_OM12D39T_05-10.pdf   
"Beni suçlayabilirsiniz, sorun değil: tarih beni aklayacaktır"  Fidel Castro