Gönderen Konu: Yaptığım Kaza Hakkında  (Okunma sayısı 3796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2551 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaptığım Kaza Hakkında
« Yanıtla #20 : Ocak 06, 2014, 20:45:11 »
Öncelikle geçmiş olsun.

Görüldüğü kadarıyla, orta refüje sağ önden vurulmuş, refüj; yerden başlayıp yükselen cinsinden olmalı,
Önde darbe yok ama sağ ön alt kısım darbe almış görünüyor ve bu ön hava yastıklarını açmaz.
Araç sağ ön alttan darbe alınca sol tarafa takla atmış ve dönerek sağ arkasını yine aynı taraftaki refüje çarpmış görünüyor.
Bunları yaparken, süratinin zaten hava yastıklarını açacak şiddette olmadığını bir kenara bırakırsak hava yastıklarını açmak için istenen yönde olmadığıda belli,

Şeklinde düşünüyorum.

Emniyet kemeri takmaya ve daha dikkatli sürüş yapmaya devam.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 06, 2014, 20:45:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 06, 2014, 20:46:18 »
Buyuk gecmis olsun. Allah acil sifalar versin.
Calistigim yer geregi haftalik 30-40 tane bu gibi kazalara denk geliyorum. sizinkisi  biraz daha ilginc olmus. yani bu tip kazalar icinde en iyisini yasamissiniz. kazanin iyisi olmaz.... soz temsil yaziyorum.
Arkadaslarinda dedigi gibi buyuk bir sans eseri yuksek basincli bir darbeye maruz kalmamissiniz.
Toyota icin degil tum markalar icin bu da bize markalar acisindan calismalarinin dogru oldugunu gosteren ama bizim icin ayni dogruluk gecerlimidir tartisilir.
Sizin kazaniz bir nevi kontrollu ters cevirme gibi olmus.
Avukatlar ile gorusun. teknik servislerden bilgi alin ve tum haklarinizi arayin. bu sizin en dogal hakkiniz.
Tekrar gecmis olsun.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 06, 2014, 20:48:26 »
Rasim bey geçmiş olsun.

Kerem resimler için arkadaşa yardımcı oldugun için teşekkürler.
Yeni üyeler 10 mesaj paylaşmadan resim paylaşamıyorlar.

Bunu bilmiyordum abi pardon :(

Kerem Bey, yardımınız için teşekkürler. Ertan Bey, dikkat ederseniz aracın şoför mahallinin olduğu kapının direği eğildi, içine geçti. Ayrıca aracın önü de dağıldı. En azından şoförün olduğu perde ve direksiyon hava yastığının açılması gerekmiyor muydu?

Teşekkürünüzden dolayı ben teşekkür ederim...

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 06, 2014, 20:53:55 »
Yeni bir Toyotacı olarak konuya çok vakıf olmamakla beraber kazayı geçiren arkadaşımıza ve ailesine geçmiş olsun diyorum.Toyota konusunda hava yastığı açılmama olayı sanırım ilk değil.Birkaç yıl önce hangi modeldi bilmiyorum ancak yine perte çıkmış bir Toyota ile firma mahkemelik olmuştu.Yanlış anlaşılmasın burda körü körüne marka fanatikliği yapmaya gerek yok.Sonuçta bu araçlar hangi marka modelde olursa olsun "kul yapısı".Geçen yıl(Aralık 2012) Mercedes marka aracımla köprüye çarptım.Resimler aşağıda mevcut.Çok şükür içinden burnumuz bile kanamadan çıktık.Ama bu tek başına Mercedes'in çok çok güvenli olduğunu göstermez.Kaza ve Kader Allah'tandır.

http://www.medyadetay.com/surucu-hafif-sekilde-yaralandi-15324.html
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 06, 2014, 20:55:53 »
Büyük geçmiş olsun öncelikle. Ben onu bunu bilmem o araç takla attıktan sonra belki de uçurumdan yuvarlanacaktı kim bilebilir ki? Tavan göçmüş bu durumda açılmalıydı tavan yastığı ve diğerleri. Arkadaş bence haklı. Sizlerin dediği de doğru ama sensörü koyacağı yerleri daha iyi belirlemeliydi. Firma suçlu bence.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 06, 2014, 20:58:00 »
Yeni bir Toyotacı olarak konuya çok vakıf olmamakla beraber kazayı geçiren arkadaşımıza ve ailesine geçmiş olsun diyorum.Toyota konusunda hava yastığı açılmama olayı sanırım ilk değil.Birkaç yıl önce hangi modeldi bilmiyorum ancak yine perte çıkmış bir Toyota ile firma mahkemelik olmuştu.Yanlış anlaşılmasın burda körü körüne marka fanatikliği yapmaya gerek yok.Sonuçta bu araçlar hangi marka modelde olursa olsun "kul yapısı".Geçen yıl(Aralık 2012) Mercedes marka aracımla köprüye çarptım.Resimler aşağıda mevcut.Çok şükür içinden burnumuz bile kanamadan çıktık.Ama bu tek başına Mercedes'in çok çok güvenli olduğunu göstermez.Kaza ve Kader Allah'tandır.

Bu tarz direk çarpma şeklinde kazalarda hava yastıkları açılırken konudaki gibi durumlarda her markada bahsedilen sonuçlar olabiliyor. Bunun markayla yada sensörün kalitesiyle ilgisi yok. Darbeyi algılaması gerektiği alan içerisinde bir darbe olmazsa açılmıyor hava yastıkları.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 06, 2014, 21:12:08 »
Verilmiş sadakanız varmış diyelim Rabbim beterinden korusun...

Hocam sizin yazınızdan sonra tekrar okudumda şu iki sayfayı körü körüne fanatiklik kelimesine uyan birşey göremedim gözümden mi kaçtı acaba o KÖRÜ KÖRÜNE TOYOTA FANATİKLİĞİ yapanlar :wacko: :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 06, 2014, 21:15:03 »
Öncelikle çok geçmiş olsun, söylenecek fazla birşey yok.. Aracın sensörlerin olduğu yerlerden darbe almaması şansızlık olmuş.. tabi ki bu bahane değil, takla atan aracın en azından tavan airbagleri açılmalıydı..  A sütunu biraz daha içeri göçüp başınızda daha derin hasarlar bırakabilirdi..

Arkadaşların yazdığı gibi servise ve bir avukata danışmakta fayda var..eğer araçta bir kusur varsa hakkınızı aramalısınız.. dipnot olarak şunu söylemeliyim, avukata danışırken mümkünse güvendiğiniz birine danışın..Bazen avukatlar davayı kazanamayacağını bile bile  insanları yanlış yollara sürükleyebiliyor, dava açıyorlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 06, 2014, 21:25:11 »
Çok geçmiş olsun şükür sizlerde bişey yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ocak 06, 2014, 21:36:58 »
Dünyanın en büyük otobüs firmasının üretim tesisinde şöyle bir soru sormuştum;

"Takla atan otobüslerin tavanları hemen eziliyor, küçük araçlar gibi daha sağlam yan direklere sahip olamazlar mı?"

"Ulaşım araçları, ulaşım için kullanılırlar, takla atmak için değil."

Öncelikle güvenli hız limitlerinde ve trafik kurallarına uygun araç kullanmalıyız, son anda karar değişikliğine gerek bırakmayacak kararlar almalı yanlış bir yöne girdiysek düzeltmesini sonradan yapmalıyız.

Dünya markalarının hiç birinde emsal teşkil edecek şekilde, takla esnasında hava yastığı açılmaz,
Takla esnasında, yan kapılardan yeterli güçle darbe alınırsa perde ve yan hava yastıkları açılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 06, 2014, 21:43:26 »
Takladan sonra acilan airbag kafa kopmalarina boyun kirilmalarina ve daha buyuk hasarlara neden olmaz mi?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ocak 06, 2014, 21:47:56 »
Takladan sonra acilan airbag kafa kopmalarina boyun kirilmalarina ve daha buyuk hasarlara neden olmaz mi?

Olmaz. Darbe doğru yönden geliyorsa, hava yastığı açılır, daha sonra o darbe yönüne doğru kafa hareket eder ve hava yastığı ile buluşur, böylece boynuda korumuş olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 06, 2014, 21:53:10 »
Büyük geçmiş olsun, Allah sizi ve ailenizi sevdiklerinize bağışlamış. Çok uzman olmamakla beraber bana da, airbaglerin açılmaması normal gibi göründü. Sonuç olarak, birçok firma airbagleri tetikleyen sensörleri aynı bölgelere yerleştiriyor, Sizin kazanızdan görüldüğü kadarıyla, airbag tetikleyici sensörlerin yetersiz kalacağı tarzda kazalar oluşabiliyor, bu konularda firmalar kendini geliştirmeli. Ama bir çok kişinin önerdiği gibi, bende aracınızı ekspertiz ettirmenizi öneririm, bizim göremediğimiz fakat, görevini yerine getirmemiş sensörler olabilir.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 32200
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 06, 2014, 21:54:27 »
Verilmiş sadakanız varmış diyelim Rabbim beterinden korusun...

Hocam sizin yazınızdan sonra tekrar okudumda şu iki sayfayı körü körüne fanatiklik kelimesine uyan birşey göremedim gözümden mi kaçtı acaba o KÖRÜ KÖRÜNE TOYOTA FANATİKLİĞİ yapanlar :wacko: :wacko:
Ben kimse körü körüne marka fanatikliği yapıyor demedim.Üstelik Toyota'yı kötüleyip başka bir markayı da övmedim.Böylesine bir kazada airbag açılmış mı açılmamış mı çok da önemli değil -kaza ve kader Allah'tandır- dedim.Ayrıca kendi yapmış olduğum kazadan da örnek verdim.Bu kazadan yara almadan çıkmış olmam Mercedes'i çok çok güvenli mi yapar dedim.Daha doğrusu marka fanatikliği olayını tüm  markaları içine katacak şekilde -neticede kul yapısı mucize beklememek- bağlamında değerlendirdim.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ocak 06, 2014, 22:04:27 »
Rasim bey'in aracında bu videodaki darbelerin hiç biri oluşmamış.

Euro NCAP Toyota Auris 2006 Crash test

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 06, 2014, 22:09:57 »
İyikide oluşmamış. Gelmiş geçmiş olsun :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 06, 2014, 22:12:55 »
Rasim kardeş geçmiş olsun. Allah bir daha böyle kaza vermesin. airbagin açılmasına kafayı takma çünkü onun açılmasındada ciddi riskler var, firmalar kendi testlerine göre, can kaybını önlemek için sensörlerini, hangi pozisyonlarda yastıkların açılmasını istiyorlarsa ona göre yerleştiriyorlar. öncelik önden veya yandan gelen şiddetli darbeler. Allah korusun yandan bir yere çarpılırsa veya biri çarparsa o anda yanlar açılıyor, veya önden gelen bir darbe anında ön yastıkları açıyor. oğlumun içinde olduğu audi a6 quatro samsun yakınında takla atınca yastıklar açılmamış ama fünyeli emniyet kemerleri belli bir saniye sonunda pat diye kemerleri çözmüştü. tabii bana sonradan oğlum anlatmıştı.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 06, 2014, 22:14:07 »
Ben kimse körü körüne marka fanatikliği yapıyor demedim.Üstelik Toyota'yı kötüleyip başka bir markayı da övmedim.Böylesine bir kazada airbag açılmış mı açılmamış mı çok da önemli değil -kaza ve kader Allah'tandır- dedim.Ayrıca kendi yapmış olduğum kazadan da örnek verdim.Bu kazadan yara almadan çıkmış olmam Mercedes'i çok çok güvenli mi yapar dedim.Daha doğrusu marka fanatikliği olayını tüm  markaları içine katacak şekilde -neticede kul yapısı mucize beklememek- bağlamında değerlendirdim.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

Bu yazınız çok açıklayıcı oldu Allah razı olsun bi üsttekinde farklı anlaşılmıştıda sizde hakkınızı helal edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 06, 2014, 22:20:35 »
geçmiş olsun.Şükürler olsun ki size de ailenize de hiçbirşey olmamış. Rabbim hepimizi korusun.

sanırım birçoğumuz hatırlar. Hyundai' nin de böyle bir durumu gündeme gelmişti.
kazaya karışan aracın hiçbir hava yastığı açılmamıştı. yetkililer alttan darbe almadığından açılmadı demişlerdi.
fotoğraflarını buldum. sanırım örnek teşkil edebilir.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 07, 2014, 09:43:02 »
Geçmiş olsun.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.