Gönderen Konu: düz mü sıralı lpg mi:)  (Okunma sayısı 7338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
düz mü sıralı lpg mi:)
« : Ocak 06, 2014, 11:22:34 »
Herkese selamlar. Aracım 97 xei, araçta düz sistem brc tüp var bilen bilir, ilk çalışmada benzinde çalışır sonra 2500 devirde tüpe geçer. Sıralı taktırmak istiyorum ama kararsızım. Atiker sıralı sistem 800 liraya 10 taksitle takarız dediler. Sıralı düşünmemin nedeni araç daha az yakar ve çekişi daha iyi olur dediler. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)
Çalışan kazanır!

Toyota Club Türkiye

düz mü sıralı lpg mi:)
« : Ocak 06, 2014, 11:22:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: düz mü sıralı lpg mi:)
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2014, 14:55:00 »
arkadaşım bende 3 sene önce lpg taktırmaya karar verdiğimde sıralımı düzmü diye baya düşündüm sonunda sıralı sistem taktırdım fiyatlarıda baya oynuyordu düz sistemi 650 demişlerdi bende sıralı 1000 tl den başlayıp 1700 tl ye kadar farklı markalarda seçenek vardı ustanın bana dediği şu düz sistem ile sıralı sistem arasında bu motorlarda performans ve yakıtı değişmez dedi sadece sıralı sistemde ayar ve kalibrasyon bilgisayarda daha kolay yapıldığı için en uygun karışım benzin karakteristiğine göre daha uygun yapılır dedi sıralının birde avantajı motor ilk çalışmada benzinle çalışıyor motor suyu sıcaklığı 15 25 35 derecelere geldiğinde (bu hangi ayar girildiyse ona göre hareket ediyor) araba ondan sonra gaza geçiyor birde sıralıda bir arıza olduğunda nozul veya lpg enjektörlerinde regülatörde ecü de arıza tesbiti daha kolay bence arabanızı seviyorsanız sıralı sistem lpg tercih edin benim başımdan geçeni söyleyeyim ben ilk önce kme taktırdım ayar tutmadı istediğim randımanı alamadık usta daha sonra romano takalım dedi 3 sene 40 bim km dir kullanıyorum sorun çıkmadı ha atiker taktırıpda memnun olan çok insan var tercih size kalmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2014, 17:30:15 »
Evet sıralı daha iyi olacak sanırım. Düz sistemde ayar problemi oluyor,sıralı benzinle eş değer olduğu için çekişi daha iyi olur diye tahmin ediyorum.
Çalışan kazanır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2014, 18:12:22 »
Sıralı sistem her zaman çekiş ve yakıt konusunda daha avantajlıdır.

Anlamadığım şey ise araç enjeksiyonlu ise sıralı karbüratörlü ise eski tip lpg sistemi takılır. Sizde nasıl seçme şansı oluyor onu anlamadım. 

Hadi usta müşteri kaçırmamak adına eski tip takarım dedi ama araba sahibi bunu nasıl kabul eder?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2014, 18:42:08 »
benim aracım 95 model xei benim araçtada düz sistem var araç enjeksiyonlu.benzinde çalışıyor gaz verince tüpe geçiyor.bikaç ustaya sordum lpgciler sıralıya geçiş yapalım diyor,normal motor ustaları gerek yok bu araçlarda düz sistemde de bi sıkıntı yok devam et diyorlar.bende iptal ettim bu şekilde devam ediyorum şimdilik.eğer siz sıralıya geçiş yaparsanız deneyimlerinizi burada yazarsanız sevinirim.sıralıyla düz arasında çok fark yaşarsanız yakıt ve çekiş konusunda bende düşünebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2014, 18:46:02 »
Sıralı sistem her zaman çekiş ve yakıt konusunda daha avantajlıdır.

Anlamadığım şey ise araç enjeksiyonlu ise sıralı karbüratörlü ise eski tip lpg sistemi takılır. Sizde nasıl seçme şansı oluyor onu anlamadım. 

Hadi usta müşteri kaçırmamak adına eski tip takarım dedi ama araba sahibi bunu nasıl kabul eder?

Bende bu durumu anlamıyorum Kerem ama bazen anlayabilmek için maddi ve manevi o durumda olmak gerekir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2014, 18:50:53 »
sıralının daha iyi olduğu kanatindeyim, ama siz atiker deyince ben bir ürperdim...
mutlaka işçiliğine, kalitesine emin olduğunuz bir ustaysa atiker olabilir, ama öyle değilse hiç elletmeyin derim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2014, 19:09:35 »
Bende bu durumu anlamıyorum Kerem ama bazen anlayabilmek için maddi ve manevi o durumda olmak gerekir :)

Ufuk haklısın abi tamam da arabayı en kötü 12 bin verip alıyomu ? abi tüpsüz ise tüp için  650 veriyomu ? 350 daha ver taksit yaptır bişi yaptır sıralı taktır. Ben olsam 3 ay daha ertelerim çok gerekirse benzinde binerim ama sıralı takmak için 3 ay beklerim..

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2014, 21:07:02 »
Aracı aldığımda tüp bu şekildeydi, büyük ihtimalle sıralı yapacağım 15 tatilde. Öğretmen olunca tatili bekliyoruz:) Memleket Ordu, oradaki yetkili atiker bayiinde değiştirmeyi düşünüyorum. İnanın adamlar iyi iş yapıyor ki sırayı 1 hafta önceden almam gerekli. :rofl:
 Bizim araçlarda genel düşünce düz tüplerin de iş gördüğü fakat sıralı sanırım daha iyi olacaktır.
Çalışan kazanır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2014, 21:28:11 »
Aracı aldığımda tüp bu şekildeydi, büyük ihtimalle sıralı yapacağım 15 tatilde. Öğretmen olunca tatili bekliyoruz:) Memleket Ordu, oradaki yetkili atiker bayiinde değiştirmeyi düşünüyorum. İnanın adamlar iyi iş yapıyor ki sırayı 1 hafta önceden almam gerekli. :rofl:
 Bizim araçlarda genel düşünce düz tüplerin de iş gördüğü fakat sıralı sanırım daha iyi olacaktır.
Atiker iyidir ben iyi bir ustaya taktırdım ve önceki aracımda 5 yıl kullandım.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2014, 11:10:26 »
Araca sıralı sistem atiker safe fest taktırdım. İlk izlenim araba coştu:) Çok bariz belli oluyor tüpün sıralı olduğu, gaz yemesi hızlanması ve çekişi çok değişti, araba da ben de baya bi eziyet çekmişiz düz sistemde. Yakıt olarak daha tam ölçemedim, usta da zamanla yakıt azalır dedi şu an tahminen 29 kuruş yakıyor, umarım daha da düşer. Düşmese bile gidişinden çok memnunum aracın o kadarcık olsun. Ayrıca tüp bitince otomatik olarak benzine geçmesi de ayrı bir güzellik:)
Çalışan kazanır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2014, 11:27:54 »
Hocam 97 Corolla  vardı senin gibi yıllarca düz sistem kullandık daha sonra sıralıya geçtim ben abi araba düzen tutmadı hele atiker i hiç düşünme arabayı mahvediyor aracın kendi beyin ayarlarını bozuyor araç benzinde de sorunlar çıkarmaya başlıyor bana kaç tane usta arkadaş bu araca düz sistem daha iyi oluyor sıralıda sorunlar çıkartıyor dedi o yüzden lpg de kullanacaksanız kesinlikle o araçta düz sistem brc den şaşmayın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2014, 11:39:02 »
Artık çok geç Yücel, değişim yapıldı:) Hayrlısı bir deneyeyim umarım sorun çıkarmaz. Şu an problem yok bakalım.
Çalışan kazanır!