arkadaslar 1991 model toyota corolla otomatik vites araba vardı vites değisinleri cabuk yokusda az da olsa cekmeme sorunu olmaya basladı usta otomatik sanzımandan dır dedi sanzıman yağını simdiye kadar hic değismemisti yağ kendi orjinal renginde diye daha sonra yağını değistirmeye karar verdim sanzımancı sanzımanın alt kapağını acıp yağı bosalttı sanzıman yağının soğutucudan gelen boruların ağzını da söküp borulardaki yağıda bosaltdı sonra sanzımanın altında ve üstünde bulunan fazla yağı dısarı atan delik kapaklarınıda söküp iceriye basınclı hava vererek tork konvektörundeki yağı tamamen bosaltmaya calıstı filtreyi ve kapagı temizledi sanzımanın kapagını vidasını ve deliklerin vidasını kapattıkdan sonra cıkan yag 4,5 litre oldu sanzımanın tamamı 5 litre yağ alıyordu ölcüp o kadar dexron 2 yağ doldulduk arabayı calıstırdım araba ilk günkü gibi olmustu vites değisimleri iyiydi yokustada iyi cekiyordu sonraki gun sabah arabayı calıstırdım araba ilk harekedinde yavas kalkmıstı hafif yokusda yavas gidiyordu sonra biraz gitdikden sonra araba düzeldi yağ değistirdiğim usta ya gittim arkadas tork konvektoruiçinde bosalmayan yağ yeni yaga karıstıgı için yağlar arasında uyumsuzluk olabiliyor dedi bir mütdek boyle binmemi sonra eski yağ ile yeni yağın tamamen birbirine karıstıkdan sonra yagın değiseceğini bu yağ değisimi bazı araclarda 3 defaya kadar yapıldıgını soyledi ben de oyle yaptım bir muddet arabaya binib usta ya gittim aynı islemleri yapıp yağı değistirdi simdi araba gayet güzel ilk günkü gibi tavsiyem otomatik sanzıman yağını zamanı geldiginde serviste sanzıman yag degistirme makinaları ile bu işlemi yaptırmanız tesekkurler