Gönderen Konu: 2006 E12 corolla kuamnda ile açma kapama sistemine siren ilavesi  (Okunma sayısı 2596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar aracımın kapıları açılıp kapandığında ikaz sesi almak için yaptığım siren ilavesini sizlere anlatıcam.(alarmlarda kapıları açtığımızda ve kapattığımızda  gelen ikaz sesi)Öncelikle Ahmet GÜVE abimize verdiği bilgiden dolayı teşkkür ediyorum.Benim aracımda daha önceden yaptığım flowme home sistemi mevcut kapılar açılıp kapatıldığında park ve sis lambaları 30 sn yanması için.Bu sistemin rölesi üzerinden 12volt alarm sirenine besrleme çekerek başladım.Sizler kapı açma ve kapatma tetik uçlarını bulup aralara diyotlar ve bir adet röle koyarak yapmanız gerekicektir. Sireni sanayiden temin ettim fiyatları ses tonun ve ses şiddetine marka model göre değişebilir.Ben cenmax ın sirenini kullandım fiyatı 40 TL.Sirenin artı ucuna bir sigorta koyup aküye bağladım eksi ucunu flowmenin eksi tetik görevini yapan rölenin çıkışına bağladım.Flowme yi bağlamak için kapı kilitleri açıldığında ve kapandığında tetik veren uçlara diyot koyarak yapmıştım bu kısımları gösteremiyorum.Sizlerinde bu uçları bulması gerekmekte ve bu uçlara diyot koyarak  rölenin bobin ucunun birisinde birleştirmesi gerekmekte.Diğer bobin ucunu aracın eksisi yani şasesine bağlamanız gerekmektedir.Sirene giden kablolardan birisini rölenin kontağından geçirmeisiniz ben eksi ucu rölenin kontağından geçirip sirenin artı ucunu sigorta yardımı ile direk aküye bağladım.Sireni akünün altına monte ettim aracın direklerinde m6 somunlar kaynaklı bende m6 vida ile sirenin ayağını monte ettim.Sirene su gelsede bir şey olmaz hem ters vaziyeytte duruyor hemde biraz kaliteli  siren yapıcak olan arkadaşlar başka yerlerede koyabilir bana orası uygun geldi delmeden takmak için.Aracın içerisine kabloyu geçirdiğim yer aşağıda gösterdim kırmızı ile işaretli makoron içindeki kablo körükten içeri aldım.Bunları tek başıma yaptım fotoğraflamalarım eksik olabilir ama sorularınızı cevaplayabilirim.

Filmim

Aklıma gelmişken ekliyeyim isterseniz hiç akü ile sigorta ile uğrasşmadan bir röle ve 2 diyot ile siren yerine aracın kornasınada aynı işlemi yaptırabilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Mantık güzel :) Bana güzel fikirler verdin abi :) Bende şuan bir gündüz farı modülü yapıyorum sislere, kısalara, uzunlara, sinyallere herşeye müdahale ediyorum. Kafamda oluşturduğum devrenin %80 inini yaptım. Bir pic işi kaldı. Onuda programlayıp şey yaptımmı tamamdır :) Senin yazdıklarından sonra follow me de eklemeye karar verdim. Kapı tetiklemesini nereden alabilirim abi.
Bu arada eline sağlık :) Çok güzel iş olmuş :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
Mantık güzel :) Bana güzel fikirler verdin abi :) Bende şuan bir gündüz farı modülü yapıyorum sislere, kısalara, uzunlara, sinyallere herşeye müdahale ediyorum. Kafamda oluşturduğum devrenin %80 inini yaptım. Bir pic işi kaldı. Onuda programlayıp şey yaptımmı tamamdır :) Senin yazdıklarından sonra follow me de eklemeye karar verdim. Kapı tetiklemesini nereden alabilirim abi.
Bu arada eline sağlık :) Çok güzel iş olmuş :)

İlke aşağıdaki konuyu dikkatlice oku mavi kablodan bahsetmişler sol kapının içinde o kapı kilitleme artı tetik.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40407.20
Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim Ahmet abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
İlke aşağıdaki konuyu dikkatlice oku mavi kablodan bahsetmişler sol kapının içinde o kapı kilitleme artı tetik.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40407.20
Tekrardan tesekkurler abi :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
ellerinize sağlık ;) bilgi paylaşmak içindir :)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Merhabalar kolay gelsin yaptığınız işten dolayı sizi tebrik ederim sakın yanlış anlamayın aslında bu sesi çıkarmak için sadece 45-50 tl ye alacağınız bir alarm cihazını takarak hem aracı açıp kaparken istediğiniz bu sesin çıkmasını hemde aracınıza bir güvenlik sistemi kurmuş olurdunuz. Zamanınızı alarm sistemi için harcamış olurdunuz anladığım kadarıyla eliniz yatkın bu işlere ben aynı araca 33 tl ye bimde satılan alarm cihazını alıp monte ettim araca extradan 7-8 özellik eklenmiş oldu. Bunlar
1. Alarm sistemi olması
2. kumandadan bagaj açma
3. araçla giderken güvenlik amaçlı kapıların otomatik kilitlenmesi
4. kapıları açtığınızda dörtlülerin yanması
5. Sizin bu yaptığınız sesin olması
6. Kapıları kilitlemeyi unuttuğunuzda sizi siren sesi ile uyarması
7. Bizim araçlarda bu özellik var zaten ama olmayan araçlar için aracı kapılarını yanlışlıkla kumandadan açtığınızda ve siz bunun farkına varmadığınızda kapıları 30 saniye sonra otomatik kapatması gibi aslına bakarsanız güzel faydaları var.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
Merhabalar kolay gelsin yaptığınız işten dolayı sizi tebrik ederim sakın yanlış anlamayın aslında bu sesi çıkarmak için sadece 45-50 tl ye alacağınız bir alarm cihazını takarak hem aracı açıp kaparken istediğiniz bu sesin çıkmasını hemde aracınıza bir güvenlik sistemi kurmuş olurdunuz. Zamanınızı alarm sistemi için harcamış olurdunuz anladığım kadarıyla eliniz yatkın bu işlere ben aynı araca 33 tl ye bimde satılan alarm cihazını alıp monte ettim araca extradan 7-8 özellik eklenmiş oldu. Bunlar
1. Alarm sistemi olması
2. kumandadan bagaj açma
7. Bizim araçlarda bu özellik var zaten ama olmayan araçlar için aracı kapılarını yanlışlıkla kumandadan açtığınızda ve siz bunun farkına varmadığınızda kapıları 30 saniye sonra otomatik kapatması gibi aslına bakarsanız güzel faydaları var.
[/quote
1. Alarm sistemi olması
2. kumandadan bagaj açma
Evet haklisiniz ben orjinal kumandayi kullanarak yapmak istedim herseyden once.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
Ynt: 2006 E12 corolla kuamnda ile açma kapama sistemine siren ilavesi
« Yanıtla #8 : Ağustos 12, 2022, 22:28:59 »
2010 yılında Ae101 kasa aracıma ilk flowme devremi yapmıştım alarm kumandasına bağlı burada paylaşmıştım bulamadım ama neyse Sonra 2014 yılında E12 corollama flowme ve kapılar açılıp kapanınca hem flowme hem harici bir alarm sireni ile kapı açıldı kapandı ikazı yapmışım yukarıda bu da aracın anahtarınına basıldığında kapıları açınca park ve sisleri açıyor aynı zamanda sesli ikaz veriyordu bunları kara şanzıman turn-off devreler ile yapmıştım.Yıllar geçmiş mantık gene aynı biraz daha geliştirdim E15 auris aracıma ardunio ve android telefon ile kapıları açma kapama flowme ve aracın kornasını kullanarak (biraz daha tembel işi o zamanlar gençtik garajımda vardı)yaptım.Ayrıca telefon ile kapatınca aynalarıda kapatıcak ama kontak açılmadan açmıyacak şekilde bir röle ve  yine aynı devre ile camları sadece kapatıcak şekilde çıkış hazırladım. Ama ben yaptığım işlerde her zaman orjinale en kısa ve hasarsız şekilde nasıl dönerim diye düşündüğüm için bazı kabloları kesmem gerektiğinden dolayı ayna için dişi ve erkek soket arayışı içerisine girdim bulamadım şimdilik beklemede kaldı bunlar. Sistem wifi üzerinden çalışıyor arabaya yaklaşınca aynı eve gelince wifiye bağlanıyorsunuzya öyle arabaya yaklaşınca wifi ağım telefonda açıksa kullanıcı adı ve paraloyaı doğrulayıp bağlanıyor sonra programı açıp tlefonu salladığımda kapıları açıyor kısa bir korna.Tekrar salladığımda kapıları kapatıyor ve kısa korna + flowme program ile flowme ve korna sürelerini değiştirebilirim.Sistemi satma pazarlama gibi bir niyetim yok aracın çalışma mantığını bilmek gerekiyor bunları yapmadan önce kapıların açma ve kapatma parklar korna hepsinin eksi tetik ile çalıştığını teyit ederek yaptım bazı araçlarda farklı olabiliyor tek bir kablo üzerinde 680 ohm direnç ile kapı kapatma 300 ohm direnç ile kapı açma vs vs durumlar oluyor.Sisteme telefonu kaybetsem dahi başka bir android telefon ile müdehale edebiliyorum mail adresime ulaşıp. İlk önce tasarladığımda ve yaptığımda sistem programsızdı telefon cebinde arabaya yaklaştın kapılar açılıyor uzaklaştın kapılar kapanıyordu hatta bagaj kapağının altına bir sensör koyup ellerim dolu olsa bile yaklaştım kapılar açıldı ..... dakika içerisinde ayağımı tamponun altına uzatırsam ve bagaj kapağı amortisörlerine modifikasyon yaparım diye düşünüyordum ilk kurgum buydu sonra kontrolün yine bende olması gerektiğini düşünüp bu sisteme geçmeyi uygun gördüm.