Gönderen Konu: Jant lastik yardım  (Okunma sayısı 2206 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Jant lastik yardım
« : Eylül 23, 2008, 03:24:18 »
Arkadaşlar jant almayı düşünüyorum 14'' yada 15''; karar vermekte zorlanıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şuan araçtaki lastiklerin durumu iyi, ayrıca bir takımda kış lastiğim var. 15 alırsam bu lastikler boşa çıkacak. 14 jantta gereksiz mi olur acaba bilmiyorum. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum...( Bİlindik uygun fiyatlı jant lastik olursa msj atabilirsiniz )
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Toyota Club Türkiye

Jant lastik yardım
« : Eylül 23, 2008, 03:24:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Jant lastik yardım
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2008, 09:04:16 »
  Selam.
 Aracının orjinal lastik ebatı 175/65/14 ise sana 14 jantta 185/60/14 tavsiye ederim. 15 jantta geçer isen 185/55/15
 Ama 55 yanakda özellikle jantı ve sonra lastiği korumak için bir miktar dikkat etmen lazımçukurlar vs. de. Bence seçeceğin jantın ve lastiğin markası ve modelide çok önemli. Seçeceğin jant hafif ama sağlam olmalı. Bu yüzden jantın üretim tekniğinede bak derim. Düşük basınçlı döküm mü, yüksek basınçlı döküm mü? Lastikde iyi bir ürün seçebilirsen aracının özellikle kuru zeminde hem yol tutuşu iyileşir, hem frenajı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2008, 19:27:00 »
Yardımcı olduğun için teşekkürler Hakan abi, 14 janta sıcak bakıyorum şu aşamada çünkü 2 takım çok yol yapmamış lastiğim var, 4 mevsimlerin markası pirelli p 400 aquamile çok memnun değilim ama idare ediyor, kış lastiklerimde LASSA SNOW WAYS II. 15 jant alırsam  arabanın 3 takım lastiği olmuş olacak :). sanırım 14 jant bakacaz. Bildiğiniz yada önerebileceğiniz marka ve model var mı ? ( pahalı olmaması tercihimdir )

Ben şu jantı beğendim açıkcası ama kalitesine pek güvenemiyorum...

http://www.kormetal.com/dizayn/jantdetay.asp?wheel_ID=116&secenek=5
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2008, 02:03:51 »
Arkadaşlar jant almayı düşünüyorum 14'' yada 15''; karar vermekte zorlanıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şuan araçtaki lastiklerin durumu iyi, ayrıca bir takımda kış lastiğim var. 15 alırsam bu lastikler boşa çıkacak. 14 jantta gereksiz mi olur acaba bilmiyorum. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum...( Bİlindik uygun fiyatlı jant lastik olursa msj atabilirsiniz )

arabanın orjinali en iyisi bence janta filan gerek yok boşa masraf edersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2008, 08:23:52 »
  Eyüp, konu daha ulaşılabilir olması açısından Lastik bölümüne taşınmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2008, 08:33:47 »
  Piyasada servisi olmayan jantlardan uzak dur bence. Kormetal buna dahil değil tabi ama onunda üretim tekniği gelişmiş değildir. Birde senin lastiklerin taban kalınlığına uygun genişlikte jant bak, bilmiyorumilerde 185 tabana geçmeyi düşünüyormusun ki bunun AE101 ve özellikle injeksiyonlu modellerde çok artısı olabiliyor aracına eğer lastikde kaliteli ve özellikli ise.
 Birde jantı ilk önce görsel şekli için değil hafif ve sağlamlığı için al sonra görsellik gelsin bence. Bir jantın hem hafif hem sağlam olması için ise en azından yüksek basınçla üretilmesi lazım düşük basınçla değil. Senin bu jant büyük ihtimalle düşük basınçlı üretimdir. Tabi adım adım daha yukarlara giden üretimlerde var ama oralara çıkmaya da gerek yok. Ama mesela bulduğun firmada yüksek basınçla üretilen jant varmı bir araştır. Fiyat farkıda çok yoksa ve modelinide beğendiysen al derim. Ama önce piyasayı çok iyi araştır. Eğer jant hafif ama düşük basınçla üretildiyse büyük ihtimalle o jant çok sağlam olmaz.