Gönderen Konu: D4D Yüksek devirde duman atıyor  (Okunma sayısı 6221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 103000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
D4D Yüksek devirde duman atıyor
« : Ocak 03, 2014, 15:33:52 »
Merhaba arkadaşlar aracım 104000 de corolla d4d 2009 model
arkadaşla 2 araba bir iki gaza yüklendik arkadaşın 2000md 1.8 4motion golf ben önünegeçtim 5 6 devir arasında araç duman atmış normal midir düşük viteste 1 yada 2. viteslerde oldu normalmi bu durum aracı boşa aldım arkadaşa gaz verdittirdim duman vs vs göremedim ben viteste uzadığı için mi olabilir yardım ederseniz sevinirim...

Edit:
Forumlarımızda hiçbir üyenin özgürlüğünü kısıtlayacak veya uygun olmayacak davranışlarda bulunmayacağınızı kabul etmiş oluyorsunuz. Ayrıca diğer forum kullanıcılarını bezdirici, huzursuz edici, korkutucu davranışlarda bulunmak; kanun dışı, zarar verici, tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu ya da çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak, siyasi içerikli propaganda yapmak, herhangi bir yasa dışı örgüt döküman/dökümanları yayınlamak ve/veya bu konuda herhangi bir açıklama yapmak, herhangi yasa dışı bir örgüt/kurum/kuruluş üyesi ya da sempatizanı olmak, Atatürk ilke ve inkilaplarını ve Türk milletini rencide edici/edebilecek unsurları, Anayasa’nın değişmez/değişmesi teklif edilemez madde/kelimeleri ile güvenceye alınmış konularını tartışmaya kalkmak; bu İletişim Platformu’nda yetkili bir kişi gibi davranmak; verilen hizmetleri, platform yöneticilerini, moderatörleri ve diğer forum kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek; bilerek ya da bilmeyerek herhangi bir ulusal ya da uluslararası kanunu, anlaşmaları, tüzükleri çiğnemek, trafik kurallarına aykırı eylemleri teşvik etmeye yönelik mesaj yazmak kesinlikle yasaktır.

Bu nedenle konu kilitlenmiştir.
01 AF 827 Ellerinizden ÖpeR :))

Toyota Club Türkiye

D4D Yüksek devirde duman atıyor
« : Ocak 03, 2014, 15:33:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: D4D Yüksek devirde duman atıyor
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2014, 16:14:24 »
dumansız dizel araba göbeksiz türk erkeğine benzer. mavi duman atmıyorsa korkmayın.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2014, 16:34:35 »
Merhaba arkadaşlar aracım 104000 de corolla d4d 2009 model
arkadaşla 2 araba bir iki gaza yüklendik arkadaşın 2000md 1.8 4motion golf ben önünegeçtim 5 6 devir arasında araç duman atmış normal midir düşük viteste 1 yada 2. viteslerde oldu normalmi bu durum aracı boşa aldım arkadaşa gaz verdittirdim duman vs vs göremedim ben viteste uzadığı için mi olabilir yardım ederseniz sevinirim...

Mehmet 104000 de dizel bir arabaının siyah duman atması normaldir . Duman siyahsa korkma ama mavi veya beyazsa servise bir göster . Çok aşırı bir siyah duman varsada enjektörlere baktırmanı tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2014, 16:38:09 »
Arkadaş siyah attı diyor 5.000 devir i belki geçmişimdir düşük vitesteydim 1.yada 2. bidahada atmadı diyor 2 defa ne atmış çok fazla sıkıştırdım ama aracın çekişi baya artıyor yüksek devirde  boş viteste 5 bin devire kadar bastım daha fazla belki duman vs yok

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2014, 16:39:14
Mehmet 104000 de dizel bir arabaının siyah duman atması normaldir . Duman siyahsa korkma ama mavi veya beyazsa servise bir göster . Çok aşırı bir siyah duman varsada enjektörlere baktırmanı tavsiye ederim .

yok mahmut abi fazla yok 2 defa attı dahada atmadı inşallah bidaha atmaz sıkıştırmayacağım birdaha arabayı mmt es vites tövbe artık bu son :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2014, 16:42:38 »
yakıtı tam yakmadığından dolayı çiğ atar ondan siyah duman atar. ama benzinli araba gibi kullanma dizel fazla zorlamaya gelmez yani fazla devir çevirme 4000 devir civarında vites attır zaten turboya geçtiği anda sana sürekli aynı torku verecektir. bir de biraz zorlayınca arabayı stop etmeden mutlaka 2-3 dk çalıştır turbo sağlığı açısından çok önemli.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Anlık
    • FaceBooK..
  • 15 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2014, 16:55:50 »
Zaten arabayı kapatmadan 2 dk rolantide çalıştırıyorum bitti artık en fazla 4 bin devir de vites atarım :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2014, 16:56:25
Alışkanlık olmuş benzinlide devir kesiciye girene kadar basmaya bunda korktum artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2014, 16:59:57 »
Zaten arabayı kapatmadan 2 dk rolantide çalıştırıyorum bitti artık en fazla 4 bin devir de vites atarım :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2014, 16:56:25
Alışkanlık olmuş benzinlide devir kesiciye girene kadar basmaya bunda korktum artık :)
ben de ilk dizel arabamı 4 ay kadar önce aldım. benzinliden sonra bir garip geliyor ama alışınca da benzinli hoşuna gitmiyor :)
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2014, 17:34:13 »
Arkadaş siyah attı diyor 5.000 devir i belki geçmişimdir düşük vitesteydim 1.yada 2. bidahada atmadı diyor 2 defa ne atmış çok fazla sıkıştırdım ama aracın çekişi baya artıyor yüksek devirde  boş viteste 5 bin devire kadar bastım daha fazla belki duman vs yok

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2014, 16:39:14
yok mahmut abi fazla yok 2 defa attı dahada atmadı inşallah bidaha atmaz sıkıştırmayacağım birdaha arabayı mmt es vites tövbe artık bu son :)

Mehmet yine bassan yine atar ama dediğin gibi basma . 4000 bilemedin en fazla oda sürekli yapmamak şartı ile 4500 devirde vites at . 4500 ün üstü dizel araba için zararlı mı bilemem ama zaten 4500 den sonra araba gitmez çünkü dizel motor yüksek torkunu düşük devirlerde verir yüksek devirin sana hız açısından da yararı yok .