Gönderen Konu: PERT ARABA BENİ DE PERT ETTİ.  (Okunma sayısı 1485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
PERT ARABA BENİ DE PERT ETTİ.
« : Ocak 02, 2014, 16:08:41 »
merhabalar;
Aracım 2005 COROLLA TERRA;
hatır gönül meselesinden aldığım aracın (2011 kasım) , 2013 aralıkta pert kaydı olduğunu öğrendim.
bu konu ile ilgili olarak tecrübelerini tavsiyelerini paylaşmak isteyen değerli Toyota Club'çıları bekliyorum.
hukuki yaptırımı var mıdır ? Elimden çıkarmaya kalksam zararım ne olur ?
araç LPG li ve 118000 km dir. Birde özene bezene alaşımlı jant taktırdık, pasta cila yaptırdık ? hepsi köy sandığına yazıldı.

Toyota Club Türkiye

PERT ARABA BENİ DE PERT ETTİ.
« : Ocak 02, 2014, 16:08:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: PERT ARABA BENİ DE PERT ETTİ.
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2014, 16:22:54 »
Sanırım motor-sası sorgulaması yapmadan aldınız. Tanıdıktan aldıysanız hesabını sorun. Mahkemeye verecegınızı soyleyın paranızın bır kısmını almaya calısın.  Sonucta aracınız deger kaybetmıs. Problemı yoksa kullanın ancak satarken maalesef deger kaybedecek. Boyle ınsanları anlamıyorum gecelerı rahat uyuyormu acaba?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2014, 16:54:48 »
merhabalar;
Aracım 2005 COROLLA TERRA;
hatır gönül meselesinden aldığım aracın (2011 kasım) , 2013 aralıkta pert kaydı olduğunu öğrendim.
bu konu ile ilgili olarak tecrübelerini tavsiyelerini paylaşmak isteyen değerli Toyota Club'çıları bekliyorum.
hukuki yaptırımı var mıdır ? Elimden çıkarmaya kalksam zararım ne olur ?
araç LPG li ve 118000 km dir. Birde özene bezene alaşımlı jant taktırdık, pasta cila yaptırdık ? hepsi köy sandığına yazıldı.

Günay kardeşim öncelikle geçmiş olsun :o gerçekten hemmaddi hem manevi yönden kabul edilir bir durum değil  :kötü:

Öncelikle aracı kimden aldığınız önemli, hatır gönül işi demişsiniz yani eğer arakdaş çevrenizden aldıysanız haliyle az çok tanıdığınız biri olacak siz gidip bunu ona sorduğunuzda alacağınız cevabı yazıyorum "Günay bende bilmiyordum kardeşim" olacaktır  :olmamış: yani siz aracı 2011 yılında almışsınız şu anda 2014 yılına girdik toplamda net 2 yıl olmuş hani hiçbir hukuksal yada kanuni bir yaptırımınız yok ayrıca satan kişiyi ne kadarda tanıyor olursanız olun bu saatten sonra nedeseniz boş ne o size bir para verir nede siz ondan birşey alabilirsiniz cidden çook zor bir durum.. Gerçekten üzüldüm ama hani derler yaa artık 1 bardak su iç diye üzülerek söylüyorumki durum bu..
Şimdi aracın 2011 yılındaki değerini bi araştırın yada hatırlıyorsanız kendince bir muhasebe yap.. örneğin 2011 yılında bu aracın ederi 19.000 TL ile 22.000 TL arasıysa ve sen bu aracı bu rakam aralığında aldıysan evet kandırılmışsın ve zararın büyük olur fakat sen bu aracı 15.000 TL ile 17.000 TL falan aldıysan karşıdaki kişi bu aracın pert olduğunu biliyormuş fakat size söylememiş ama kendince rakamı düşmüş..
Neyse geçmiş olsun yapacak birşey yok..
OLDUĞU KADAR, OLMADIĞI KADER...
1998 tipo S --> 2001 renault megane I -->2005 Seat Leon --> 2006 Alfa Romeo 147 --> 2007 Renault Clio III --> 2006 Renault Megane II 1.5 DCI --> 2010 Fıat Fıorıno --> 2006 Fıat Punto --> 2004 Renault Megane II HB --> 2011 COROLLA 1.4D 4D ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2014, 18:51:58 »
Bu saatten sonra yapılması gereken şey uzunca bir müddet binmek.
Satıp elden çıkarmak çok zarar ettirir diye düşünüyorum.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2014, 21:07:24 »
herhangi bir sıkıntısı yoksa, olan olmuş deyip binmek mantıklı duruyor arkadaşların dediği gibi...
hukuksal olarak bildiğim kadarıyla bir yaptırımı yok...
ama tanıdıksa şahıs, anlatın herkese, rezil edin...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2014, 14:59:19 »
Öncelikle Herkese teşekkür ederim;
Tahminlerin ve söylenenlerin çoğu doğru;
Satan kişi ile görüştüm ve arada oluşacak olan zararın tanzimi için söz aldım. bununla birlikte aracı 21000 TL almış idim. şu an muadili pert kayıtlı araçlar 15000-16000 TL lerde seyrediyor. araçta sürüş yada güven açısından bir sıkıntısı yok. bir eksen kaçıklığı ya da bir dengesizlik hissetmedim ama yine de daha ehil ve profesyonellere de göstereceğim. onların raporları doğrultusunda ya satarım ya da sineye çeker kullanrım bir 5 sene daha gibi görünüyor.
Sigorta firmalarının perte çıkarmak için bazı hileler içine girdiğini falan duyuyoruz. acaba bir Ekspertiz tekrar rapor için incelemeyi kabul eder mi ?
bunun kaldırılması gibi bir durum var mıdır ?