merhabalar;
Aracım 2005 COROLLA TERRA;
hatır gönül meselesinden aldığım aracın (2011 kasım) , 2013 aralıkta pert kaydı olduğunu öğrendim.
bu konu ile ilgili olarak tecrübelerini tavsiyelerini paylaşmak isteyen değerli Toyota Club'çıları bekliyorum.
hukuki yaptırımı var mıdır ? Elimden çıkarmaya kalksam zararım ne olur ?
araç LPG li ve 118000 km dir. Birde özene bezene alaşımlı jant taktırdık, pasta cila yaptırdık ? hepsi köy sandığına yazıldı.
Günay kardeşim öncelikle geçmiş olsun

gerçekten hemmaddi hem manevi yönden kabul edilir bir durum değil

Öncelikle aracı kimden aldığınız önemli, hatır gönül işi demişsiniz yani eğer arakdaş çevrenizden aldıysanız haliyle az çok tanıdığınız biri olacak siz gidip bunu ona sorduğunuzda alacağınız cevabı yazıyorum "Günay bende bilmiyordum kardeşim" olacaktır

yani siz aracı 2011 yılında almışsınız şu anda 2014 yılına girdik toplamda net 2 yıl olmuş hani hiçbir hukuksal yada kanuni bir yaptırımınız yok ayrıca satan kişiyi ne kadarda tanıyor olursanız olun bu saatten sonra nedeseniz boş ne o size bir para verir nede siz ondan birşey alabilirsiniz cidden çook zor bir durum.. Gerçekten üzüldüm ama hani derler yaa artık 1 bardak su iç diye üzülerek söylüyorumki durum bu..
Şimdi aracın 2011 yılındaki değerini bi araştırın yada hatırlıyorsanız kendince bir muhasebe yap.. örneğin 2011 yılında bu aracın ederi 19.000 TL ile 22.000 TL arasıysa ve sen bu aracı bu rakam aralığında aldıysan evet kandırılmışsın ve zararın büyük olur fakat sen bu aracı 15.000 TL ile 17.000 TL falan aldıysan karşıdaki kişi bu aracın pert olduğunu biliyormuş fakat size söylememiş ama kendince rakamı düşmüş..
Neyse geçmiş olsun yapacak birşey yok..