Gönderen Konu: Hidrolik Yağ Değişimleri Hakkında  (Okunma sayısı 9261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Hidrolik Yağ Değişimleri Hakkında
« : Ocak 01, 2014, 22:42:28 »
Arkadaşlar 2005 model Toyota Corolla 1.6 Sol Hb manuel vites aracım var. Aracı 2. el aldığımdam dolayı benden önceki sahibi bakımlarını ne zaman ve nasıl yaptırdığını tam olarak öğrenemedim. Aracın serviste yapılmış tüm bakımlarını öğreneyim dedim, servistekiler bana araca hangi km de ne tür bakımlar yapıldığına dair bilgi veremeyeceklerini söylediler (sanki devlet sırrı). Araç 80 bin km de, hidrolik yağ değişimleri dışındaki bakımlarını yaptırdım. Hidrolik yağları konusunda ise içim rahat etmediğinden fren, debriyaj, şanzıman ve direksiyon hidroliğini değiştirmek istiyorum.

Fren ve debriyaj hidroliğinin aynı olduğunu öğrendim ve Mobil Brake Dot 4 1 Litre yağ aldım. Yeterli gelir sanırım?
Şanzıman hidroliği olarak 2 litre Mobilube 75w-90 aldım. Yağı değiştirirken filtreyi de değiştirmem gerekiyor değil mi?
Direksiyon hidroliği için Mobil Atf 220 mi 320 mi alayım? Kaç litre almalıyım?

Ekstra önerileriniz varsa alabilirim. Teşekkürler şimdiden.

Toyota Club Türkiye

Hidrolik Yağ Değişimleri Hakkında
« : Ocak 01, 2014, 22:42:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Hidrolik Yağ Değişimleri Hakkında
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2014, 16:53:09 »
sanzuman  yagı toyotalarda manuel araclarada 80 bin km de bir değişiyor.sanzuman yagı 75/90.Fren hidroligi.dot3- dot 4.Fren balatası bittikçe eksildikce değişiyorlar.Yaad üstüne tamamlıyorlar..Debriyajın hidrolik yagı yok bildigim kadarıyla.Ayrıca sizin aracınızda direksiyon hidroligi de yok.Elektro servo direksiyon dedikleri elektrikli direksiyon.Kontagı actıgınızda sol üstte dpgru P/S ısıgı yanar.Bu elektrikli direksiyon ısıgıdır.Bu sürekli yanarsa sorun vardır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2014, 21:01:18 »
Evet araştırdım ve bugün siparişlerimi verdim.

Fren hidroliği ve şanzımanın 80 binde değişmesi gerektiğini fakat arıza vermediği sürece de değiştirilmemesinde bir sıkıntı olmayacağını söylediler. Ben işimi garantiye almak istediğimden değiştirmek istiyorum. Fren hidrolilği için 1 litre Mobil Brake Dot 4 aldım. Yine şanzıman içinse Mobilube 75w-90 2 litre aldım. Direksiyon hidroliği için atf yağları kullanılıyormuş fakat benim araç için değiştirmeye gerek olmadığını söylediler. Yine debriyaj hidroliği ile fren hidroliğinin aynı olduğunu öğrenmiştim fakat debriyaj hidroliğinin deposu çok küçükmüş. Değiştirilmese de olur sanırım.

Sizin yazdıklarınız da benim araştırmalarımı teyit etti. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2014, 21:11:11 »
Şanzıman yağının 2 yılda bir değiştirilmesi gerektiğini söylüyor forumdaki arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2014, 18:04:31 »
eser bey direksiyonun elektrikli diyorum siz hala direksiyon hidroligi diyorsunuz.Sizina aracta dıreksıyonun hidroligi yok.Hidrolik direksıyon yok.elektrikli direksiyon var.göstergede p/s ısıgı bunu gösteriyor ...
Senın araç için direksiyon hidroligini değişmeyelim diyen ustayı değiştir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2014, 18:05:56 »
eser bey direksiyonun elektrikli diyorum siz hala direksiyon hidroligi diyorsunuz.Sizina racta dıreksıyonun hidroligi yok.Hidrolik direksıyon yok.elektrikli .göstergede p/s ısıgı ...
Senın araç için direksiyon hidroligini değişmeyelim diyen ustayı değiştir.

:rofl: :rofl: :rofl:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2014, 18:09:09 »
Evet araştırdım ve bugün siparişlerimi verdim.

Fren hidroliği ve şanzımanın 80 binde değişmesi gerektiğini fakat arıza vermediği sürece de değiştirilmemesinde bir sıkıntı olmayacağını söylediler. Ben işimi garantiye almak istediğimden değiştirmek istiyorum. Fren hidrolilği için 1 litre Mobil Brake Dot 4 aldım. Yine şanzıman içinse Mobilube 75w-90 2 litre aldım. Direksiyon hidroliği için atf yağları kullanılıyormuş fakat benim araç için değiştirmeye gerek olmadığını söylediler. Yine debriyaj hidroliği ile fren hidroliğinin aynı olduğunu öğrenmiştim fakat debriyaj hidroliğinin deposu çok küçükmüş. Değiştirilmese de olur sanırım.

Sizin yazdıklarınız da benim araştırmalarımı teyit etti. Teşekkür ederim.
Olmayan kutunun küçük olduğunu nasıl söylediler acaba merak ettim. Fren hidroliği tam olarak 0.75 litre koydurun daha fazla değil (havasını alın ve içerisinde 0.75 litre olsun) Muhtemelen eksik gelecektir, fakat eksik gelmesi hidrolik azlığından değil balatalarınızın azalmış olmasındandır. Bir süre sonra balatanızı değişmeniz gerektiğinde el freni ışığı yanmaya başlayacaktır. Fazla koyulursa hem bu ışık yanmadığı için anlayamayacaksınız hem de yeni takılan balata için pistonları ittirdiklerinde fazla hidrolik taşacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2014, 19:23:44 »
Arkadaşlar bunları söyleyen usta ve servis. Kafama göre yazmıyorum. Direksiyon hidroliği hakkında bilgileri olduğunu sanmıyorum. Klasik direksiyon hidroliği olarak düşünmüşlerdir. Fakat malzeme mühendisi arkadaşım bana bu aracın castrol yağları ile ilgili bir mail attı orada da direksiyon hidroliği kısmında önerilen yağ mevcuttu. Her neyse sonuç itibari ile değiştirmeyeceğim. Debriyaj hidroliğine gelince usta bana başak bir aracın kaputu açıktı oradan gösterdi. Eski kasa bir toyotaydı benimkinde öyle bir depo var mı yok mu açıp bakmadım. Onu da değiştirmeyeceğim. Sadece fren hidroliği ve şanzıman yağını değiştireceğim.